کهیر در کودکان و نوزادان ناشی از یک حساسیت پوستی است که از مصرف غذا، داروی خاص یا نیش حشرات به وجود می آید. به همین دلیل بسیار مهم است که با علل آن آشنا باشید. اگر روی پوست فرزند شما برآمدگی برجسته قرمز رنگ ظاهر شد و در آن ناحیه ورم یا خارش داشت احتمالا دچار کهیر شده است. کهیرهای پوستی در کودکان و نوزادان معمولا خود به خود از بین می روند. اما مهم این است که علت آن ریشه یابی شود. در ادامه این مطلب به طور کامل به بررسی علل و راه های درمان کهیر در کودکان خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.
چرا بچه ها کهیر می زنند؟
بروز کهیر کودکان (Hives) در همه سنین به خصوص در بین کودکان زیر ۱۰ سال شایع است. طبق بررسی های انجام شده کودکان بیشتر دچار کهیر می شوند؛ اما چرا بچه ها کهیر می زنند؟ همانطور که اشاره کردیم کهیرها معمولا با یک واکنش آلرژیک همراه هستند. وقتی بدن کودک به یک عامل بیرونی حساسیت نشان بدهد، سلول های خونی هیستامین (Histamine) آزاد می کنند. این امر باعث می شود که رگ های نازک و کوچک زیر پوست، سرشار از این سلول ها شده و خون به سطح پوست بیاید و به شکل کهیر یا لکه های قرمز روی پوست ظاهر شود.
کهیر توسط بهیار تشخیص داده می شود. کودکان در ابتدا مورد بررسی بدنی قرار می گیرند.
درمان کهیر در کودکان
درمان کهیر به علائم کودک، سن و شرایط سلامت عمومی او بستگی دارد. شدت کهیرها نیز در درمان آن مؤثر است.بهترین درمان برای کودک این است که از محرک ها دور بماند. اگر کهیرها به واسطه دارو ایجاد شده باشند، بهتر است کودک از آن دارو دور بماند.ممکن است پزشک موارد ذیل را نیز تجویز کند:آنتی هیستامین، مانند دیفن هیدرامین یا هیدروکسیزین.دیگر آنتی هیستامین هایی که کودک تان را خواب آلود نکنند، مانند سیتریزین یا لوراتادین.اگر کودک تان دچار مشکل تنفسی شد، احتمالا پزشک مقداری اپینفرین به او بدهد. این دارو به کاهش التهاب و خارش کمک می کند. بهیاران نحوه استفاده از کیت اورژانسی را که دارای اپینفرین است به شما آموزش می دهند.
آیا روش درمانی خاصی برای از بین بردن کهیرهای ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان وجود دارد؟
والدین می توانند با استفاده از داروهای خانگی، کهیرهای بدن فرزند خود را در خانه کنترل کنند. در ادامه این مقاله، چند راهکار خانگی برای درمان این مشکل نوزادان ارائه شده است که مهم ترین این موارد به شرح زیر می باشند:
حمام آب سرد:
برای استحمام فرزند خود، آب را به اندازه کافی خنک کنید تا کودک احساس راحتی کند؛ اما توجه داشته باشید که آب بیش از اندازه سرد نباشد. کارشناسان توصیه می کنند که دمای آب حمام نوزاد کمتر از 85 درجه فارنهایت (29 درجه سانتی گراد) باشد تا باعث خنک شدن بدن آن ها شود. حمام آب خنک آلرژن های بالقوه روی پوست بدن نوزاد (مانند گرده) را از بین برده و خارش کهیرهای ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت او را کاهش می دهد. شما می توانید از صابون حمام یا مایع شستشو برای تمیز کردن پوست بدن نوزاد خود استفاده کرده، بعد از حمام، بدن او را با حوله خشک کرده و در نهایت، از کرم مرطوب کننده پوست براي پوست حساس فرزند خود استفاده کنيد.
استفاده از اسفنج یا پارچه خنک:
برای این منظور، اسفنج یا پارچه ای را در آب خنک بشویید و در هر قسمت از بدن کودک که دچار خارش شده است، استفاده نمایید. این راهکار باعث تسکین فوری سوزش پوست نوزاد (که ناشی از خارش است) می شود.
استفاده از لباس های شل:
لباس های شل کمک می کند تا شدت اصطکاک کهیرها کاهش یابد. همچنین، این نوع لباس ها با تهویه مناسب هوا، از ایجاد کهیرهای ناشی از عرق بر روی پوست بدن فرزند شما جلوگیری می کنند. در این مورد، لباس های 100٪ پنبه ای بیش از دیگر پارچه ها ترجیح داده می شوند.
از کرم های ضد خارش برای تسکین تحریک های پوستی فرزند خود استفاده کنید:
پزشکان متخصص پوست به مادران توصیه می کنند که از لوسیون ضد خارش OTC برای تسکین تحریک های پوستی فرزند خود استفاده کنید. شما همچنین می توانید لوسیون کالامین را که باعث کاهش خارش پوست بدن فرزندتان می شود، استفاده کنید. در صورت تردید در مورد استفاده یا عدم اطمینان از ایمنی هر دارویی برای سلامت نوزاد خود، قبل از استفاده از آن با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
ناخن های کودک خود را کوتاه نگه دارید:
خارش مکرر کهیرهای ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان ممکن است شرایط را تشدید کند. بر این اساس، می توان ادعا کرد که کوتاه نگه داشتن ناخن های نوزاد، شدت خارش کهیرهای او را کاهش می دهد.درمان های خانگی کهیرهای ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان ساده هستند، اما والدین می توانند به راحتی از بروز این مشکلات پوستی در بدن فرزند خود جلوگیری کنند.