آیا می دانید چگونه می توانید با روش های آسان و کم هزینه نسبت به خشک کردن میوه به در منزل اقدام کنید؟ نوع خشک شده میوه به از جمله خوراکی های خوش طعمیست که برای طبخ خورشت و تهیه دمنوش از آن استفاده می شود. در این مقاله روش هایی برای خشک کردن میوه به توضیح داده شده است. شما می توانید با توجه به امکاناتی که در اختیار دارید یکی از این روش ها را انتخاب کرده و به راحتی خشک کردن به را امتحان کنید.
نکات اولیه برای روش صحیح خشک کردن به در منزل
- برای خشک کردن هر نوع میوه ای از جمله به می بایست از میوه های تازه، سالم و بدون لک و آسیب دیدگی استفاده شود تا نوع خشک شده آن طعم دلپذیری داشته باشد.
- همچنین قبل از آنکه میوه ها را خشک کنید آن ها را به خوبی شسته و در یک آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن ها خارج شود.
- برای آنکه در هنگام خشک کردن میوه به رنگ آن تغییر نکند، می توانید قبل از خشک کردن، آن ها را در مقداری آبلیموی محلول در آب و یا آب نمک رقیق برای چند دقیقه بخیسانید.
- به را می توانید با پوست و یا بدون پوست خشک کنید.
- ورقه های به خشک شده باید کمی انعطاف پذیر بوده و تا حدودی حالت چرم مانند پیدا کنند.
روش خشک کردن به برای دمنوش
گرچه خشک کردن به برای تهیه دمنوش خانگی کمی زمان بر است ولی کاری دلنشین است که از آن لذت می برید.برای تهیه دمنوش به نخست باید به رسیده و شیرین ایرانی بخرید. به های وارداتی با اینکه ظاهر هندسی آراسته تری دارند در بیشتر موارد از بو و مزه لازم بی بهره اند و بیشتر برای تزئین ظرف میوه مناسب اند تا کاربرد و فایده طبی.
1- به ها را خوب بشویید تا پرزهای روی آن برود. اگر پوست به کاملا زرد باشد نیازی به گرفتن آن نیست.
2- پس از شستن به باید آن را با رنده فلزی خلال کنید تا قطعاتی به طول حدوداً ۳ سانتی متر و قطر حدود ۲ میلی متر به دست آورید.قطعات ریزتر یا درشت تر ممکن است در مراحل بعدی شما را با مشکل روبرو کنند.
3- سپس به های رنده شده را در سینی پهن کنید و روی وسیله گرمازایی با گرمای ملایم و پیوسته، مانند شوفاژ، قرار دهید.بسته به رطوبت هوا و دمای گرم کننده بین ۱ تا ۲ روز طول می کشد تا قطعات به خشک شوند.در این مرحله، خشکی نباید آنقدر زیاد باشد که خلالها را بتوان مانند چوب کبریت شکست.
4- مرحله پایانی در تهیه دمنوش به ، بو دادن آنهاست که نیاز به کمی مهارت دارد وگرنه ممکن است دمنوش به خوب از کار درنیاید.برای این کار باید یک ماهی تابه فلزی را روی شعله گاز بگذارید تا ظرف خوبِ خوب داغ شود، به قدری که اگر قطره ای آب در آن ریختید به پرش درآید و زود بخار شود.سپس خلالهای به خشک شده را یکباره در ماهیتابه ریخته و به سرعت با قاشق چوبی زیر و رو کنید تا حرارت به طور یکسان به همه خلالها برسد.این کار را تا وقتی که رنگ خلالها به قهوه ای پررنگ برسد ادامه بدهید. مراقب باشید به هایی که خرد تر هستند زود میسوزند و باید مدام هم بزنید.کمی دود بلندشدن از این خلالها هیچ عیبی ندارد و حتی به خوش رنگتر شدن دمنوش به هم کمک می کند، بنابراین از برخاستن کمی دود و دم نترسید.
5- پس از تغییر رنگ و بوداده شدن به ها، ماهیتابه را از حرارت دور کنید و بگذارید خنک شود. سپس آن را در ظرف دربسته شیشه ای نگهداری کنید و از رطوبت هم دور نگهدارید.
روش صحیح خشک کردن به وسیله فر
خشک کردن به وسیله فر روش آسانی است که به راحتی می توانید آن را انجام دهید. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
- میوه های شسته شده را به صورت ورقه های بسیار نازک ۳ الی ۶ میلی متری و یا خلال های باریک برش بزنید.
- کف سینی فر را با تکه ای از فویل بپوشانید.
- خلال یا ورقه های میوه به را با فاصله مناسب بر روی فویل بچینید.
- درجه حرارت فر را بر روی کمترین حالت ممکن یعنی حدود ۵۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
- سینی را درون فر قرار داده و هر از گاهی میوه ها را زیر و رو و جابجا کنید.
- مراقب باشید که میوه ها بیش از حد خشک و سوخته نشوند.
- پس از خشک شدن کامل آن ها را درآورده و بگذارید تا سرد شوند.
روش صحیح خشک کردن به در آفتاب
برای آنکه میوه به را به طور صحیح و اصولی در آفتاب خشک کنید به مراحل زیر توجه داشته باشید:
- پس از شستن و خشک کردن میوه ها آن ها را به صورت خلال یا ورقه های نازک برش دهید.
- آن ها را در ظرفی مناسب مانند سینی و یا سبد بچینید.
- سینی را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهید.
- می توانید روی میوه های تکه ای پارچه توری یا شیشه قرار دهید.
- بهتر است در هنگام شب میوه ها را داخل بیاورید و مجدداً صبح روز بعد آن ها را در آفتاب قرار دهید.
- این کار را تا خشک شدن کامل به انجام دهید.
نکات لازم برای نگهداری به خشک شده
- پس از خشک شدن میوه ها ابتدا باید آن ها را به مدت ۴ الی ۵ روز درون ظرفی بدون درد قرار دهید تا نم باقیمانده در آن ها به طور کل خارج شود.
- سپس برای نگهداری طولانی تر، به را در ظرفی دردار و مناسب قرار دهید.
- به خشک شده را در جای خشک و خنک قرار دهید.
- میوه های خشک را می توانید به مدت طولانی حدود ده ماه نگهداری و استفاده کنید.
- یکی دیگر از روش های نگهداری میوه خشک شده از جمله به این است که آن ها را در یک نایلون قرار داده و در فریزر بگذارید.
خواص به
- کاهش استرس با مصرف به : میوه به با دارا بودن آنتی اکسیدان های مختلف در خود باعث رفع استرس و اظطراب در فرد می شود.
- خاصیت ضد التهابی به : این میوه سرشار از ویتامین C است و توانایی این را دارد که 25 درصد از نیاز روزانه بدن انسان به این ویتامین را تامین کند. ویتامین C هم بدن را ایمن و در برابر بیماری های التهابی مقاوم می کند.
- به برای مبارزه با بیماری سرطان : از خواص بی نظیر این میوه خوشمزه وجود آنتی اکسیدان ها در آن است؛ این آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و سلول های سرطانی بدخیم را نابود می کنند هم چنین تانن موجود در دانه های ریز گوشت به از غشاهای مخاطی بدن در برابر سرطان محافظت به عمل می آورد.
- کاهش وزن با خوردن میوه به : به از آن میوه های کم کالری ولی سرشار از فیبر است؛ به طور کلی 100 گرم به خام دارای 57 کالری به همراه چربی اشباع شده و سدیم بوده و کلسترول پایینی دارد.
- درمان زخم معده با خواص به : به با داشتن فنول در خود باعث تسکین دردهای ناشی از زخم های معده شده و توصیه می شود برای تسکین درد های معده خود از دم نوش به استفاده کنید هم چنین از ترکیب عسل با به غافل نشوید که در درمان بیماری های عفونی روده، اسهال ،یبوست و کولیت معجزه می کند.
- جلوگیری از پیری زودرس از خواص به : از دیگر خواص به آنتی اکسیدان های آن هستند که توانایی مبارزه با رادیکال های آزاد بدن را دارند و با این کار موجب جلوگیری از پیری زود رس می شوند. هم چنین در این راستا از بیماری های قلبی عروقی و سکته های مغزی نیز پیش گیری می شود.
- درمان کردن استفراغ و حالت تهوع از فواید به |: برای درمان حالت تهوع یا استفراغ فردی می توان به را به صورت پخته یا دمنوش مصرف کرد؛ این میوه ادرار آور است و به دفع سموم و مایعات بدن کمک می کند.
- ضد ویروسی بودن میوه به : از سایر خواص به می توان به این مورد اشاره داشت که دارای خاصیت ضدویروسی بالایی است؛ به گونه ای که فنول های این میوه در برابر بیماری های ویروسی سرماخوردگی ، آنفولانزا مقاومت بدن را افزایش می دهند.