ریزش مو در رژیم غذایی به علت کمبود کدام مواد است ؟

  سه شنبه، 03 فروردین 1400   زمان مطالعه 5 دقیقه
ریزش مو در رژیم غذایی به علت کمبود کدام مواد است ؟
ریزش مو یکی از عوارضی است که ممکن است در اثر رژیم های غذایی متعدد به خصوص رژیم کتوژنیک یا کتو ایجاد می شود. ایجاد تغییر در وضعیت موها طی رژیم کاهش وزن، ممکن است سبب نگرانی افراد شود.

تاثیر رژیم لاغری بر ریزش مو یکی از مهمترین و کلیدی ترین نکاتی است که افرادی که قصد کاهش وزن از طریق رژیم های لاغری دارند، باید مورد توجه قرار گیرد. آمارها نشان داده برخی از متقاضیان کاشت مو در واقع به دلیل رژیم های غذایی غلط و خودسرانه و یا مسائلی مانند سوء تغذیه و یا لاغر شدن ناگهانی (به دلیل بیماری و یا عوامل دیگر) دچار ریزش مو و حتی طاسی در برخی نقاط سر شده اند. به همین جهت جلوگیری از ریزش مو در رژیم لاغری اهمیت زیادی دارد.

رژیم غذایی می تواند به سلامتی شما و کاهش وزن و در نتیجه افزایش اعتماد به نفس و حتی طول عمر شما کمک کند. همه این مزایا برای بسیاری از افرادی که دچار اضافه وزن هستند، وسوسه برانگیز است. اما از آنجایی که هر روش درمانی قاعده و اصول مشخصی دارد و باید مطابق چهارچوب های درست انجام شود، رژیم غذایی هم در صورتی که اشتباه اجرا شود می تواند عواقب بدی برای بدن و حتی علاوه بر ریزش مو در مواردی ممکن است موجب ضعف بینایی، فشارهای عصبی، مشکلات فشار خون، بیماری و حتی پس از مدتی بازگشت وزن اولیه در آن فرد شود. آمارها در سالهای گذشته آشکارا نشان می دهد که بیشتر کسانی که به دنبال درمان ریزش مو ناشی از رژیم لاغری هستند، رژیم های سخت و اشتباهی را بصورت خودسرانه و بدون مشاوره با کارشناسان و متخصصین تغذیه، در پیش گرفته بودند و متاسفانه در طول مدت رژیم بدن خود را از جذب مواد مفید و مغذی محروم کرده اند.

مو نقشی کلیدی در زیبایی ظاهری انسان ایفا می کند و زیبایی آن اغلب به عنوان نیمی از زیبای کلی فرد در نظر گرفته می شود. برخورداری از موهایی زیبا و مهم تر از آن سالم چیزی است که همه ما خواهان آن هستیم. با این وجود همواره در تحقق این هدف موفق نیستیم و اغلب مشکلاتی با موی خود داریم.

ریزش مو مشکلی شایع در جهان است. اگر به سرعت وزن خود را کاهش دهید، احتمال تشدید ریزش مو افزایش می یابد. اگر تغییرات چشمگیری در رژیم غذایی خود ایجاد کرده و میزان کالری های دریافتی روزانه خود را به شدت کاهش دهید، تجربه نازک شدن و ریزش مو دور از انتظار نیست.این شرایط به ویژه در افراد مبتلا به بی اشهایی عصبی شایع است.در این مورد، کمبود مواد مغذی به واسطه تغییرات چشمگیر و سریع کاهش وزن دلیل ریزش مو محسوب می شود. اگر مواد مغذی مورد نیاز بدن را به میزان کافی مصرف نکنید، برخی مکانیزم های دفاعی بدن وارد عمل خواهند شد و تغذیه اندام ها و بخش های مهم بدن با این مواد مغذی را در دستور کار قرار می دهند. فولیکول های مو بین این بخش ها قرار ندارند، از این رو مواد مغذی ضروری مورد نیاز برای حفظ سلامت مو را دریافت نمی کنند.

ریزش مو پس از کاهش وزن ناشی از انجام عمل جراحی نیز مشکلی شایع است. هرگونه تغییر قابل توجه در بدن انسان، مانند عمل جراحی با هدف کمک به کاهش وزن موجب مقداری استرس جسمانی می شود. این استرس جسمانی با ارسال سیگنالی به فولیکول های مو، آنها را وارد فاز استراحت می کند. در این شرایط، رشد مو متوقف شده و حتی ریزش آن تسریع می شود.

هرگونه تغییر در سطوح هورمونی شما می تواند به ریزش مو پس از کاهش وزن منجر شود. پس از انجام جراحی برای کاهش وزن، بدن برای بازگشت به شرایط عادی خود زمان نیاز دارد. سطوح هورمونی شما نیز برای بازگشت به شرایط عادی نیازمند زمان هستند.

طی شش ماه پس از انجام عمل جراحی، موی شما رشد عادی و درخشش خود را باز خواهد یافت. تنها باید صبور باشید و به بدن خود اجازه احیای شرایط را بدهید. در همین حال، دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم اهمیت دارد.


ریزش مو در اثر رژیم غذایی

همانطور که گفته شد رژیم غذایی می تواند سبب ریزش مو شود. در اثر کاهش وزن، مواد مغذی بدن از بین می رود. طی این جریان نوعی بیماری حاد به نام تلوژن افلوویم بروز می کند که به دلیل کاهش در پروتئین های بدن است. طی این بیماری، موها نازک شده و دچار ریزش می شود. این امر بدان معنی است که مرحله تلوژن زودتر از زمان مشخص شده به وقوع می پیوندد. همچنین رژیم غذایی نامتعادل می تواند استرس های جسمی و عاطفی را افزایش دهد. در نتیجه ریزش مو ها اتفاق خواهد افتاد.

کمبود پروتئین و ریزش مو

موها، پوست و ناخن از پروتئین ساخته شده اند. بنابراین این ماده یکی از مواد بسیار مهم برای رشد موها عنوان می شود. در نتیجه کمبود این ماده در بدن سبب شکسته شدن موها و کاهش مقاومت در آنها خواهد شد.

اثر کمبود آهن در ریزش موها

کمبود آهن در بدن یکی از دلایلی است که می تواند ریزش در موها را ایجاد کند. کمبود این ماده به دلایل متفاوتی از جمله: قاعدگی، بیماری هایی نظیر سلیاک، استفاده از مسدود کننده های هیستامینی (H2 Blockers)، رژیم های غذایی گیاه خواری و نا متعادل رخ می دهد.

تاثیر کمبود زینک در رشد موها

یکی دیگر از مواد بسیار مهم که در عملکرد و رشد موها تاثیر گذار است، زینک نامیده می شود. موارد بسیاری به غیر از رژیم غذایی سبب کمبود در این ماده خواهد شد. عواملی از جمله پیری، بیماری گوارشی، بیماری های مزمن کبدی و کلیوی، دیابت، سرطان وغیره این ماده را در بدن کاهش می دهد.

ویتامین D و تاثیرات شگفت انگیز آن در رشد موها

ویتامین D سبب تحریک فولیکول های جدید مو می شود. بنابراین کمبود ویتامین D در بدن یکی از دلایلی است که ریزش مو را ایجاد می کند. طبق تحقیقات و شواهد موجود در این زمینه، کمبود ویتامین D با نوعی بیماری به نام آلوپسی آره آتا ارتباط مستقیمی دارد.در اثر این بیماری موها دچار ریزش می شود. ممکن است رژیم های غذایی نامتعادل و دارای کمبود مواد مغذی، سبب ایجاد این عارضه در بدن شود. بنابراین مصرف مکمل های ویتامین D برای جلوگیری از ریزش در موها بسیار ضروری است.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر