سرکه خرما دارای طعمی خوشمزه و نیمه شیرین است که کاربرد بسیار زیادی در تهیه غذاهایی همچون سالاد ، ماکارونی ، خورشت یا سس مخصوص گوشت و ماهی دارد. این سرکه ارزش غذایی بالایی دارد که می تواند فواید دارویی زیادی برای انسان داشته باشد. این سرکه به کاهش وزن ، کاهش کلسترول بد ، تقویت قلب و یا بهبود سرفه های شدید کمک می کند و خواص ضد سرطانی دارد.
خواص سرکه خرما
فواید سرکه خرما برای سلامتی بسیار شبیه فواید خرما است ، زیرا هر دو سرشار از پتاسیم ، کلسیم ، آهن و منیزیم و همچنین ویتامین های B1 ، B2 و B3 هستند . خوردن خرما یا استفاده از سرکه آن می تواند به سلامت قلب و عروق ، کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ ، افزایش عملکرد تولید مثل و باروری کمک کند. خرما و سرکه آن با خواص ضد التهابی قوی برای بدن بسیار مفید هستند.
کاهش سر درد با سرکه خرما
سردرد از مشکلات بسیار شایع در بین اکثر افراد می باشد که با کمک سرکه خرما می توانید این مشکل را برطرف کنید زیرا، دارای مقادیر فراوانی پتاسیم است و می توانید به جای قرص های شیمیایی از آن استفاده کنید.
جلوگیری از سرطان با سرکه خرما
به دلیل اینکه سرکه خرما دارای مقادیر فراوانی آنتی اکسیدان است از این رو، مصرف منظم آن باعث جلوگیری از سرطان های ناحیه شکم خواهد شد.
کمک به کاهش وزن با سرکه خرما
نوشیدن آن به سرکوب اشتهای شما و کاهش گرسنگی کمک می کند.
اگر قبل از غذا مصرف شود، مانع از افزایش قند خون می شود. زیرا اسید استیک سرکه مانع از ترشح بیش از اندازه ی آنزیمی که مسئول تجزیه نشاسته ها برای جذب در خون است، می شود.
سرکه خرما مفید برای التهاب پوست و درمان سوختگی
در طب سنتی از سرکه خرما برای سوختگی و التهاب پوست استفاده می شود. مطالعات علمی نشان می دهد که سرکه خرما حاوی اسید استیک است که به تسکین التهابات ناشی از سوختگی کمک می کند. اسید استیک همچنین دارای خاصیت ضد عفونی کننده و قابض است، از این رو باعث جلوگیری از عفونی شدن محل سوختگی می شود.
بهبود اختلالات قاعدگی با سرکه خرما
این سرکه به تنظیم لخته شدن خون کمک می کند و دوره قاعدگی و میزان از دست دادن خون را کاهش می دهد. مقادیر بالای پتاسیم و کلسیم موجود در آن باعث کاهش گرفتگی عضلات رحم می شود. از این رو به بهبود اختلالات قاعدگی کمک می کند. همچنین سرشار از آهن و پتاسیم می باشد که برای درمان کم خونی مفید است.
رفع خستگی با سرکه خرما
سرکه اسیدهای پیروسمیک و لاکتیک را که مسئول خستگی هستند را می سوزاند و مصرف می کند. از این رو ، مصرف سرکه خرما می تواند خستگی را از بین ببرد.
کاهش سرفه های شدید با سرکه خرما
این سرکه به تسکین گلودرد ، سرفه مداوم و رفع بلغم کمک می کند که فواید چشمگیری برای سلامتی دارد.
تقویت سیستم ایمنی بدن با سرکه خرما
مصرف منظم این سرکه باعث پاکسازی منظم سیستم های بدن می شود که این امر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. همچنین به کاهش التهاب معده کمک کرده و یبوست را برطرف می کند.
سرکه خرما برای کبد چرب
سرکه خرما به دلیل خاصیت اسیدی که دارد به کاهش چربی خون کمک کرده و باعث کنترل کلسترول و تریگلیسرید می شود. خاصیت اسیدی سرکه خرما تاثیر بسزایی در درمان کبد چرب و چربی خون دارد. مصرف مداوم سرکه خرما می تواند چربی خون و غلظت خون را کاهش دهد
عوارض مصرف سرکه خرما
مزایا و خواص سرکه خرما ممکن است کاملاً مستند و علمی نباشد. پس بدون مشورت با پزشک خودتان به عنوان جایگزینی برای درمان از آن ستفاده نکنید.
مصرف بی رویه هر نوع سرکه مخصوصا توسط افراد با مزاج سرد و مبتلایان به افسردگی، اختلال حافظه، بی حسی اندام ها، آسم و سرفه های مزمن می تواند عارضه ایجاد کند و اگر در مصرف آن زیاده روی شود، می تواند منجر به ضعف بینایی، نحیف شدن بدن، اختلال در نعوظ و کاهش مایعات جنسی شود.
پس مصرف به اندازه سرکه خرما عوارضی ندارد مگر اینکه شما به بیماری خاصی مبتلا باشید که این بیماران از مصرف سرکه منع شده باشند.
مصرف سرکه خرما در دوران بارداری
اگر از این سرکه به طور منظم و مناسب استفاده کنید ، می تواند درد زایمان شما را کاهش دهد. این سرکه حاوی هورمون هایی است که به تولید بیشتر شیر برای مادران شیرده کمک می کند و باعث تقویت رحم می شود . همچنین باعث جلوگیری از خونریزی شدید پس از زایمان می شود. همچنین انرژی بدن را برای بهبودی بیشترمی کند.اما برای اطمینان خاطر بیشتر قبل از استفاده خود سرانه از این سرکه با پزشک خود مشورت کنید.
کاربرد سرکه خرما
سرکه خرما کاربرد هایی دارد که در زیر به آن ها اشاره شده است:
سرکه خرما به عنوان نوشیدنی
می توان یک الی دو قاشق غذاخوری از سرکه را با یک لیوان آب مخلوط کنید. این نوشیدنی را قبل از صبحانه یا آخر شب میل کنید. (برای شیرین شدن آن می توان یک قاشق چایخوری عسل را با نوشیدنی مخلوط کرد).
استفاده سرکه خرما برای سس سالاد
حتما دیده اید که گاهی از سرکه بالزامیک Balsamic در سس سالاد استفاده می شود. سرکه خرما طعمی تقریبا مشابه با سرکه بالزامیک دارد. پس چه بهتر که از این سرکه پر خاصیت به عنوان یک سس استفاده شود.
آشپزی با سرکه خرما
به طور کلی سرکه ها در آشپزی کاربرد فراوانی دارند. این سرکه می تواند جایگزین انواع سرکه ها شود. پس برای پخت و پز انواع غذا ها روی آن حساب باز کنید و یک طعم دلچسب از غذا را تجربه کنید
استفاده از سرکه خرما در تهیه انواع ترشی
نقش سرکه در تهیه انواع ترشی بسیار پر رنگ است. استفاده از سرکه سنتی در همه ترشی ها رواج پیدا کرده و کمتر کسی ترشی هایی با سرکه های صنعتی را می پسندد.