برخی مواقع پیش می آید که پوست دچار آسیب هایی عمیق می شود، که با اسکراب کردن هم بهبود پیدا نخواهد کرد. در این زمان باید به سراغ لایه برداری پوست رفت.ممکن است در این مقاله با مطالبی رو به رو شوید که در اکثر سایت ها با آن برخورد نکرده باشید؛ چرا که به اشتباه اغلب اسکراب و لایه برداری را یکی می دانند، این در حالی است که این دو با هم متفاوت هستند.در این مقاله درباره ی تفاوت اسکراب و لایه برداری پوست صحبت خواهیم کرد،پوستی شفاف و سالم جزو زیبایی های اصلی به حساب می آید و هر روز برای درمان پوست و زیبایی بخشیدن به آن روش های مختلفی روی کار می آید.روش هایی که نسبت به قبل آسیب های کمتری به پوست وارد می کنند یا طول درمان آن ها بسیار کمتر است. چیزی که در همه ی آن ها مشترک است لایه برداری یا همان پاکسازی عمیق پوست است.
نکته: لایه برداری پوست یکی از بهترین گزینه ها برای از بین بردن چین و چروک پوست به حساب می آید.
تفاوت اسکراب با لایه بردار
اسکراب به معنای ساییدن و برداشتن لایه های سطحی پوست است. اسکراب با توجه به نوع پوست، معمولا هفته ای یک یا دو مرتبه انجام می شود و انجام روزانه آن به پوست آسیب می رساند. اسکراب پوست، سلول های مرده را از سطح پوست پاک می کند و آلودگی ها را از منافذ پوست خارج کرده و پوست را نرم و لطیف می کند. با اسکراب و زدودن آلودگی ها از سطح پوست، کرم چین و چروک، کرم صورت یا محلول ضد آکنه شما موثرتر از قبل عمل خواهد کرد، زیرا اجازه نفوذ به زیر سلول های پوستی داده می شود و سلول های مرده مانع رسیدن و جذب مواد مغذی به پوست نخواهند بود.
دکتر شهلا انشاییه متخصص پوست و مو، با بیان اینکه در حال حاضر برخی اسکراب ها به صورت شوینده هایی حاوی ذرات زبر در بازار موجود است، گفت: این ذرات زبر بیشتر از هسته زرد آلو تشکیل شده اند. افراد به صورت حرکات دورانی پوست خود را با این اسکراب ها می شویند و این دانه های ریز و زبر پوست را تمیز کرده و به باز شدن منافذ پوست کمک می کنند. در گذشته از سفیداب برای لایه برداری سطحی پوست استفاده می شد.
تفاوت اسکراب با لایه بردار چه است؟
تفاوت اسکراب با لایه بردار به این صورت است که اسکراب پوست به معنای لایه برداری سطحی پوست (لایه های شاخی و سلول های مرده پوست) است که با لایه برداری متفاوت است.لایه برداری کلمه ای عام است که شامل لایه های عمقی تر پوست نیز می شود. البته لایه برداری های عمیق پوست باید توسط پزشک انجام شود و افراد نباید خودسرانه اقدام به این نوع لایه برداری کنند. بهتر است از کرم های لایه بردار تحت نظر پزشک متخصص استفاده کنید، زیرا در بسیاری مواقع اصلا نیازی به استفاده از لایه بردارها نیست و باید دید که پزشک متخصص پوست تشخیص استفاده از کدام لایه بردار را می دهد یا نه، که دلایل تفاوت اسکراب با لایه بردار محسوب می شود.
کرم پیلینگ یا لایه بردارها با برداشتن یک لایه از سطح پوست آن را پاکسازی می کنند اما این اتفاق (برخلاف اسکراب ها) فیزیکی نیست. یک لایه بردار حاوی مواد شیمیایی (به طور عمده اسیدی) است که باعث به وجود آمدن یک سری فعل و انفعالات شیمیایی می شود و این واکنش ها در نهایت به پاکسازی پوست از سلول های مرده منجر می شود. لایه برداری انواع مختلفی دارد: لایه برداری ملایم که می توانید آن را در خانه هم انجام دهید و لایه برداری عمیق که با مواد اولیه حاوی درصد بالایی از اسیدها انجام می شود. اگر می خواهید به طور عمقی پوستتان را پاکسازی کنید باید این نوع از پاکسازی پوست را زیر نظر متخصص زیبایی انجام دهید. به دلیل همین فعل و انفعالات شیمیایی، معمولا لایه برداری نسبت به اسکراب به زمان بیشتری نیاز دارد. به عنوان مثال نوعی از لایه بردار توسط بسیاری از متخصصان پوست مورد استفاده قرار می گیرد که حاوی آنزیم های میوه است و بین ۵ تا ۱۰ دقیقه فرایند لایه برداری را انجام می دهد.