با بالا رفتن سن افراد، مشکلاتی مانند ایجاد لک های پوستی و چین و چروک بوجود می آید که بزرگترین مشکل زیبایی عموم مردم می باشد. امروزه اندولیفت جدیدترین روش جوانسازی را بدلیل بدون عوارض بودن و خطرات عمل جراحی را می پوشاند ونیازی به بیهوشی نداشته ودر کمتر از دوساعت به صورت فیبرنوری که به اندازه تار مو می باشد، گرما را به زیر پوست می رساند و نه تنها چین و چروک و عمل لیفت را انجام می دهد بلکه موجب سطحی صاف و جوان کردن بیش از حد انتظار فرد می شود.
اندولیفت به گونه ای است که در آن لیزر با اندازه ۲۰۰ تا۳۰۰ میکرون از زیر پوست تابانده می شود که موجب جوانی پوست و از بین برنده تمامی چین و چروک صورت می شود. یکی از روش های اندولیفت کردن که موجب جوانسازی میشود و موجب تحریک کردن بافت های عمقی و موجب کلاژن سازی و سفت کردن پوست و از افتادگی پوست جلوگیری می کند.در این روش که با سوراخ کردن بسیار نازک میکرونی در بافت صورت که از حد فاصل درم عمقی و بافت چربی قرار می گیرد و موجب کلاژن سازی پوست و کاهش خط خنده و کاهش چربی موضعی در قسمت غبغب و زاویه سازی فک صورت و سفت شدن بافت گردن میشود.
اندولیفت چگونه کار می کند؟
اندولیفت نوعی روش لیزر درمانی کم تهاجمی است که با هدف لیفتینگ یا بالابردن اجزای صورت انجام می شود. در این روش برخلاف جراحی لیفت، نیازی به برش، بی هوشی، بخیه و بستری شدن نیست. با این حال اثر این روش درمانی شباهت زیادی به جراحی لیفت دارد و شاهد بهبود افتادگی های پوست و از بین رفتن چین و چروک ها خواهیم بود.
دستگاه اندولیفت از لیزری با طول موج ۱۴۷۰ نانومتر استفاده می کند. این پرتوی لیزری، نوعی نور مادون قرمز یا فرو سرخ محسوب می شود که احتمالاً با آن آشنایی دارید. در مورد طول موج لیزر و دیگر نکات علمی مربوط به آن، کمی جلوتر به زبان خیلی ساده توضیح داده ایم؛ ولی تا همین جا بدانید که این طول موج بیشترین اثر را روی آب و چربی های موجود در بافت پوست دارد. هدف اصلی در اندولیفت هم ذوب کردن چربی های اضافی پوست و در نتیجه سفت شدن آن است.در اندولیفت، برخلاف لیزر موهای زائد، پرتوی لیزر به صورت موضعی و سطحی استفاده نمی شود. این لیزر با استفاده از فیبرهایی به ضخامت یک تار مو (۲۰۰ یا ۳۰۰ میکرون معادل ۰.۲ یا ۰.۳ میلی متر) که به زیر پوست فرستاده، به بافت های عمقی تابیده می شود. لیزر به صورت انتخابی، به تجزیه ی چربی ها و بازآرایی اسکلت پروتئینی بافت می پردازد.میکروفیبر بسیار نازک در هنگام عبور از لایه های پوست، با هدایت مسیر لیزر به سمت محل مورد نظر جراح، پرتو لیزر را بر روی بافت های عمقی پوست متمرکز می کند. نتیجه ی تابش لیزر شامل موارد زیر است:
- لیزر با سرعت بسیار زیادی چربی سوزی موضعی یا همان لیپولیز را تحریک می کند. شل شدگی، چین و چروک و افتادگی پوست می تواند ناشی از تجمع اندک چربی ها در زیر پوست باشد.
- این روش می تواند افتادگی های کم تا ملایم پوست در ناحیه ی گردن، صورت و بازوها را درمان کند.
- لیزر با ایجاد شرایط خاصی در لایه ی میانی پوست، باعث القای تولید و بازآرایی کلاژن های پوست می شود. رشته های پروتئینی کلاژن مسئول ایجاد قوام و استحکام بافت های بدن از جمله پوست هستند.
- سلول های پوستی در بستره ای به نام ماتریکس خارج سلولی قرار گرفته اند که حاوی پروتئین ها است و فعالیت های خاصی را انجام می دهد. اندولیفت باعث تحریک و فعال شدن واکنش های سوخت و سازی در ماتریکس خارج سلولی می شود که وضعیت زیبایی و شادابی پوست را بهبود می بخشد.
- در اثر برخورد امواج لیزر با بافت های بدن، انرژی نوری به انرژی گرمایی تبدیل می شود. با گرم شدن بافت، بدن تلاش می کند تا دمای بافت را کاهش بدهد که این کار را با رگ زایی و افزایش خونرسانی انجام می دهد. به این ترتیب غذارسانی به پوست بهتر شده و ترمیم پوستی اتفاق می افتد.
- تحریک چربی سوزی و همچنین بازآرایی عناصر بافتی در پوست، باعث کاهش حجم بافت چربی و بافت لنفاوی می شود. این دو از مهمترین عوامل افتادگی و شل شدن پوست هستند.
- اندولیفت باعث هم تراز شدن یا کانتور و همچنین سفت شدن پوست می شود.
چه مناطقی از پوست را می توان با این روش درمان کرد؟
اندولیفت را می توان جهت ریمدلینگ کل ناحیه صورت استفاده کرد: رفع افتادگی پوست و تجمع چربی در قسمت سوم صورت (چانه – غبغب ، گونه ها ، اطراف دهان ، خط فکی) و گردن همچنین در برخی موارد جهت اصلاح افتادگی پوست در ناحیه ی زیر پلک پایین در نزدیک گونه ها استفاده می گردد .
گرمای ناشی از پرتو تابیده شده در این متد درمانی ، سلول های چربی در ناحیه تحت درمان لایز و ذوب می کند و همزمان باعث انقباض فوری پوست در ناحیه مداخله می شود.
علاوه بر این می توان در بخش هایی از بدن نیز از اندولیفت استفاده کرد، این مناطق شامل: (ماهیچه سرین (Gluteus, ، زانوها، (ناحیه اطراف ناف Periumbilical ) – ناحیه داخلی ران و در برخی موارد مچ پا می باشند .