در یوگای نمکی، هوا با بخور نمک به داخل فضای محل یوگا تزریق می شود. به این صورت حس و طعمی نمکی در فضا ایجاد می شود که این امر باعث کندتر شدن تنفس می گردد. در صورتی که فردی مدتی حدود 25دقیقه در این فضا به انجام تمرینات مدیتیشن و آرامش بخش یوگا بپردازد، به تدریج تنفسش کندتر اما عمیق تر می شود. همین اثر اعجاب انگیز یوگای نمکی در عمیق تر کردن تنفس باعث می شود که در طول روز میزان بیشتری اکسیژن به سلول های بدن برسد که این امر باعث می شود تا عملکرد کلی بدن بهبود یابد. علاوه بر این که نمک به خودی خود می تواند نقش ضد میکروبی یا ضد قارچی داشته باشد و میکروب های مضر در داخل بدن و بخصوص شش ها را از بین ببرد و مانع از بروز بیماری های عفونی ریه، انواع سرماخوردگی ها و حساسیت های تنفسی شود. بنابراین به افرادی که ریسک ابتلا به سرماخوردگی در آنها بالا می باشد، توصیه می شود حداقل یک دوره یوگای نمکی را در کلاس های مربوطه تجربه کنند و از منافع این نوع یوگا بر سلامتی خود سود ببرند.
در فصول سرد سال و در جهت پیشگیری از بروز سرماخوردگی یا انواع آنفولانزاها می توان یوگای نمکی را تجربه کرد. در ضمن یوگای نمکی برای افرادی که مبتلا به آسم و آلرژی های فصلی هستند، نیز بسیار مفید می باشد. در واقع انجام درمان های نمکی (نمک درمانی) سابقه بسیار طولانی دارد و از سه قرن قبل برای درمان بسیاری از بیماری ها رایج بوده است. سابقه این درمان ها بیشتر در خاورمیانه و اروپای شرقی می باشد که نتایج جالبی را نیز در پی داشته است. یکی از روش های نمک درمانی (هالوتراپی) که به نوعی روش ورزشی هم به شمار می آید، یوگای نمکی می باشد.
بنابراین یوگا بیشتر یک هنر هندی است تا اینکه فقط نوعی ورزش یا روش تنفس باشد. اگر از دارو نتیجهای نگرفتهاید، شاید یوگا شما را امیدوار کند. امیدوارم از محتوای ورزش درمانی نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که به ورزش علاقمند هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش دنیای ورزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.