بادام زمینی یک ماده غذایی مقوی است که سرشار از ویتامین ها و بسیاری دیگر از مواد مغذی است. بادام زمینی می تواند در دسته آجیل ها قرار گیرد. نام علمی بادام زمینی Arachi hypogea است که نام های دیگر آن پسته شامی، بادام خاکی و بادام کوهی است. از بادام زمینی در تهیه انواع غذا و دسر ها می توان استفاده کرد. خواص بادام زمینی فراوان است و به سلامت بدن کمک می کند.از جمله خواص بادام زمینی می توانیم به کنترل وزن، کنترل سطح قند خون، کاهش خطر بیماری قلبی، سلامت استخوان و آرامش اعصاب اشاره کرد.
بادام زمینی (Mung Fali)
طبقه بندی می تواند شامل همه انواع میکروارگانیسم ها، حیوانات، گیاهان و غیره باشد که در جهان وجود دارند. این گیاه همچنین به عنوان لوبیا، نخود فرنگی و خانواده سویا شناخته می شود. در هند، عموما تحت محصول بنشن عمدتا به عنوان دانه های خوراکی طبقه بندی می شود. نام آن در شرایط بیولوژیکی Arachis Hypogaea خوانده می شود. آنها در هند بسیار رایج هستند و نام های متفاوتی در بخش های مختلف کشور دارند. در هند از آن به عنوان روغن دانه استفاده می شود. در حالی که آنها عمدتا از زمین به دست می آیند.
ارزش غذایی بادام زمینی (Mung Fali)
آنها کربوهیدرات کمی دارند و غنی از مواد مغذی هستند. بادام زمینی منبع بسیار عالی از پروتئین نیز است. همچنین شامل بیوتین، نیاسین، فولات، منگنز، ویتامین E، تیامین، فسفر و منیزیم است و همه اینها برای بدن و ذهن سالم بسیار مهم هستند. ارزش غذایی برای هر 100 گرم:
- 567 کالری
- 49 گرم چربی کامل
- 18 میلی گرم سدیم
- 705 میلی گرم پتاسیم
- 16 گرم کربوهیدرات کل
- 26 گرم پروتئین
مهمترین خواص بادام زمینی برای سلامت بدن
بسیاری از مردم بر این باورند که بادام زمینی به اندازه آجیل های واقعی مانند پسته، بادام و گردو از نظر تغذیه ای ارزشمند نیست. اما در اصل بادام زمینی فواید سلامتی مشابهی با آجیل های گران قیمت دارد و نباید به عنوان یک غذای مغذی از آن غافل شد. در ادامه ۱۰ مورد از مهمترین فواید بادام زمینی برای سلامتی بدن را شرح می دهیم:
۱.فواید بادام زمینی برای قلب
بادام زمینی یکی از خوراکی هایی است که می تواند برای سلامت قلب مفید باشد. بر اساس نتایج یک مطالعه، محققان هاروارد شاخص های سلامتی بیش از ۲۱۰۰۰۰ نفر را تا ۳۲ سال پیگیری کردند. آن ها دریافتند افرادی که حداقل دو بار در هفته بادام زمینی می خورند، در مقایسه با افرادی که مقداری کمی از این دانه را مصرف کرده اند، ۱۵ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند. خواص بادام زمینی به اشکال زیر برای قلب مفید است.
- مدیریت کلسترول با وجود چربی های سالم
- سرشار از مواد مغذی برای کاهش فشار خون
- دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی و مبارزه با رادیکال های آزاد
- پیشگیری از آسیب های داخل رگ یا تصلب شرایین به نام اندوتلیوم به دلیل وجود اسید آرژنین
- منبع غنی ویتامین E و جلوگیری از التهاب قلب
نکته: با وجود مزایای بادام زمینی برای قلب و عروق، مصرف بیش از اندازه این ماده می تواند نتیجه عکس داشته باشد و خطر ابتلا به مشکلات قلبی را افزایش دهد.
۲.خواص بادام زمینی برای کاهش وزن
شاید برای شما جالب باشد که بدانید، بادام زمینی در مواقعی حتی می تواند باعث کاهش وزن شود. این خوردنی با وجود محتوای چربی و کالری بالا، در واقع می تواند در کم کردن وزن نقش داشته باشد. با وجود کالری نسبتاً بالا، فیبر و پروتئین غنی موجود در بادام زمینی می تواند به افزایش سیری کمک کند و باعث شود برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید. از طرفی هضم این مواد به مدت بیشتری طول می کشد که در کاهش مصرف مواد غذایی پرکالری دیگر بسیار مؤثر است. بنابراین در مواقعی که احساس گرسنگی می کنید، با مصرف مقدار کمی بادام زمینی می توانید این حس را در خود از بین ببرید، بدون اینکه نگرانی بابت اضافه وزن داشته باشید.
۳.فواید بادام زمینی برای رشد و عضله سازی
هر سلول در بدن انسان حاوی پروتئین است. ساختار اصلی این ریزمغذی زنجیره ای از اسیدهای آمینه است. بدن برای کمک به ترمیم و ساخت سلول های جدید به پروتئین در رژیم غذایی خود نیاز دارد. پروتئین همچنین برای رشد و نمو در کودکان، نوجوانان و زنان باردار مهم است. از طرفی این ماده یک نیاز اساسی برای ورزشکاران، خصوصاً بدنسازان محسوب می شود و رشد بافت های عضلانی را در پی دارد. برای دریافت پروتئین حتماً نیاز نیست که گوشت و مرغ مصرف کنید، زیرا بادام زمینی منبع پروتئین گیاهی است که می تواند بخش زیادی از نیاز بدن به این ماده را تأمین کند.
۴.خواص بادام زمینی برای پوست
گفتیم که بادام زمینی سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که می توانند از بروز سلول های بیماری زا جلوگیری کنند. بنابراین این خاصیت بادام زمینی می تواند در داشتن پوستی سالم هم مؤثر باشد. از طرفی وجود ویتامین E در این ماده نیز تضمینی برای سلامتی پوست و درخشان بودن آن است. همچنین وجود نیاسین و اوئلیک اسید نه تنها در پیشگیری از پیری پوست و ایجاد چین وچروک بسیار تأثیرگذار است، بلکه پوست را در برابر بیماری های مختلف محافظت می کند.
۵. خواص بادام زمینی برای مو
بادام زمینی یکی از مواد خوراکی بی نظیر برای سلامت مو محسوب می شود. این ماده حاوی بیوتین است که برای رشد مو ضروری خواهد بود. روغن بادام زمینی دارای سطوح بالایی از ویتامین (E) است که بهترین گزینه برای درمان موهای خشک یا شوره دار محسوب می شود. بنابراین اگر موهای شکننده ای دارید، روغن بادام زمینی می تواند برای شما مفید باشد.
یکی دیگر از خواص بادام زمینی، جلوگیری از ریزش موهاست. برای بهره مندی از این خاصیت بادام زمینی می توانید روغن آن را به موهای خود بمالید و پس از مدتی شاهد کاهش سرعت ریزش موهای خود شوید. این ماده خوراکی همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که می تواند فولیکول های مو را تقویت کرده و در رشد موها تأثیر بگذارد.
۶. خواص بادام زمینی برای یبوست
فواید بادام زمینی به آنچه تا کنون گفتیم ختم نمی شود. این ماده همچنین اثرات مفیدی در تنظیم حرکات روده دارد. بنابراین می توان از آن برای بهبود یبوست استفاده کرد. البته برخی از گزارش ها حاکی از آن است که این ماده ممکن است باعث یبوست شود، اما کره بادام زمینی نه تنها این مشکل را ایجاد نمی کند، بلکه تسکین یبوست را نیز در پی دارد. البته شاید نوع کره بادام زمینی و میزان فیبر موجود در آن برای درمان این عارضه مؤثر باشد.
به طور کلی بادام زمینی و خصوصاً کره آن به دلیل وجود فیبرهای محلول و نامحلول غذایی، به تنظیم و بهبود حرکات روده کمک زیادی می کند. برای اینکه بتوانید بهترین بهره را از این ماده ببرید، بهتر است از یک برند شناخته شده کره بادام زمینی استفاده کنید که افزودنی های غذایی زیادی نداشته باشد.
۷. بادام زمینی و حفظ سلامت استخوان ها
اگر کمی با ساختار استخوان ها آشنا باشید، می دانید که کلسیم از مواد اصلی برای سلامت آن ها محسوب می شود. اما آیا فقط کلسیم برای عملکرد صحیح و استحکام استخوان ها لازم است؟ در پاسخ باید بگوییم که شما علاوه بر کلسیم به دیگر مواد مغذی مثل منیزیم و پروتئین برای استخوان سازی و حفظ استحکام آنها نیاز دارید. خوردن آجیل خصوصاً بادام زمینی می تواند تا حد زیادی این نیاز بدن شما را تأمین کند. از سوی دیگر بادام زمینی سرشار از منگنز است. منگنز یکی از مواد مغذی مورد نیاز بدن محسوب می شود که فواید سلامتی زیادی را به دنبال دارد. یکی از این خواص، کمک به ساخت آنزیم های مورد نیاز استخوان سازی است. همچنین بادام زمینی سرشار از فسفر است. این ریز مغذی نیز به ساخت استخوان هایی قوی کمک زیادی می کند.
۸. فواید بادام زمینی در کاهش خطر ابتلا به سرطان
به دنبال یک خوراکی بی نظیر برای مقابله با سرطان هستید؟ بنابراین می توانید روی مصرف بادام زمینی و تأثیرات آن حساب ویژه ای باز کنید. بادام زمینی سرشار از ماده ای به نام رسوراترول است. رسوراترول به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی نه تنها در پیشگیری از سرطان تأثیر زیادی دارد، بلکه با افزایش خون رسانی به بدن، مانع از رشد سلول های سرطانی می شود و به راحتی تکثیر آن ها را مهار می کند.
این آنتی اکسیدان قوی را می توانید با مصرف هر نوع بادام زمینی به اشکال مختلف خام یا بو داده و حتی کره بادام زمینی دریافت کنید. تنها یکی از تحقیقات در رابطه با انواع سرطان نشان می دهد که بادام زمینی بین ۲ تا ۳ درصد خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد.
۹. خاصیت بادام زمینی در کنترل قند خون
از دیگر خواص بادام زمینی می توانیم به کنترل قند خون اشاره کنیم. طی تحقیقات انجام شده که نتایج آن در مجله تغذیه بریتانیا هم منتشر شد، مصرف بادام زمینی یا کره آن به عنوان صبحانه و به صورت ناشتا می تواند به کنترل میزان قند خون در طول روز کمک کند. از سوی دیگر این ماده حتی ممکن است در بهبود سطح انسولین موجود در بدن مؤثر باشد. یک وعده ۲۸ گرمی از این آجیل می تواند حدود ۱۲ درصد از نیاز روزانه بدن به منیزیم را تأمین کند. بد نیست بدانید که منیزیم نیز به عنوان یک ریز مغذی تأثیرگذار بر حفظ سطح قند خون شناخته می شود.
۱۰. فواید بادام زمینی برای رفع کم خونی
بادام زمینی خواص غیر قابل انکاری دارد. یکی دیگر از این فواید، کمک به کم خونی است. هیچ می دانستید که کره بادام زمینی به عنوان یک منبع غنی از آهن به شمار می آید؟ بنابراین اگر از کم خونی رنج می برید، می توانید این ماده را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید تا به رفع مشکل کم خونی و عوارض ناشی از آن کمک کنید. برای کسانی که طعم و مزه کره بادام زمینی را دوست ندارند، بهترین انتخاب جایگزینی دانه های بادام زمینی بو داده است.
مضرات بادام زمینی (Mung Fali)
مواد موجود در بادام زمینی، معمولا به جذب مواد مغذی در بدن و کاهش ارزش غذایی که مصرف می شود آسیب می رساند.آلودگی بادام زمینی گاهی اوقات می تواند منجر به تولید مواد سمی شود. این منجر به از دست دادن اشتها و تغییر رنگ چشم ها منجر به یرقان و همه نشانه های معمول کبد می شود.
یکی از مهم ترین آلرژن ها می تواند بادام زمینی باشد. آلرژی می تواند به طور بالقوه خطرناک باشد. برای افرادی که به بادام زمینی و محصولات بادام زمینی حساسیت دارند توصیه می شود که از آنها اجتناب کنند.
مسائلی مانند مشکلات کیسه صفرا، یکی دیگر از عوارض جانبی ناخوشایند است. همچنین ممکن است درد تیز و ناگهانی در سمت راست شکم تجربه کنید. این امر عمدتا به خاطر انقباض کیسه صفرا رخ می دهد. اگر افراد سنگ صفرا داشته باشند، به آنها توصیه می شود از خوردن بادام زمینی اجتناب کنند. در حالی که متناقض با این بیانیه، مطالعاتی صورت گرفته است که نشان می دهند مصرف کره بادام زمینی در حد اعتدال در واقع خطر سنگ صفرا را تا 25 درصد کاهش می دهد. این به این دلیل است که بادام زمینی ها توانایی کاهش کلسترول را دارند.
انتخاب و نگه داری بادام زمینی
- بادام زمینی در تمام سال در فروشگاه ها و در پاکت های بدون هوا یافت می شود. بادام زمینی در شکل های مختلف مانند با پوست، بدون پوست، برشته، نمکی و غیره موجود است.
- خریدن بادام زمینی بدون پوست بهتر از مغزهای فرآوری شده است زیرا این مغزها درتماس با مواد شیمیایی قرار می گیرند که پوست آن ها را نرم کرده و آن ها را برای مصرف، نامناسب می کنند.
- در زمان خریدن بادام زمینی خام و بدون پوست، مراقب باشید غلاف بادام زمینی، فشرده و کرم رنگ باشد.
- مراقب باشید نشانه ای از رطوبت یا آسیب حشره در آن وجود نداشته باشد زیرا آن ها را که تکان می دهید، صدایی بلند نمی شود.
- از خریدن مغزها با پوست پژمرده خودداری کنید زیرا کهنه بودن مغز را نشان می دهد. پوسته مغز باید ترد باشد و به راحتی در بیاید.
- بادام زمینی بدون پوست را می توان ماه ها در جای خنک و تاریک نگه داشت در حالی که بادام های با پوست را می توان سال ها در ظرف در بسته نگه داری کرد.
- چون بادام زمینی روغن بالایی دارد، در صورت ماندن طولانی مدت در دمای اتاق می تواند بشکند. می توانید بادام زمینی را در دمای اتاق نگه داری کنید اما برای حفظ تازگی و عمر پوست آن، بهتر است آن ها را در یخچال بگذارید. آب کم بادام زمینی، مانع از یخ زدن آن می شود.
- نباید بادام زمینی را قبل از نگه داری، خرد کرد.
- اگر بادام زمینی به درستی نگه داری نشود، در طول زمان نرم شده و مزه ترش می گیرد.
- مراقب باشید بادام زمینی بوی بدی ندهد، بوی بد نشان دهنده ترش شدن آن است