جوانسازی پوست یکی از روشهای زیبایی است که بسیاری از افراد با پیدایش اولین نشانه های پیری در صدد رفع آن بر می آیند. همانطور که می دانید مهم ترین نشانه پیری بروز چین و چروک بر روی صورت است.روشهای متعددی برای رفع چروکهای صورت وجود دارد. ماسک های صورت یکی از رایج ترین روشهایی هستند که استفاده از آنها (به ویژه قبل از بروز چروک بر روی صورت) پیشنهاد می شود.پوست ارگان بیرونی بدن است که از ورود میکروب ها به داخل بدن جلوگیری به عمل می آورد و مانند سدی در برابر آنها عمل می کند. اهمیت به این ارگان مسئله بسیار مهمی است. زیرا در برابر نور خورشید، گرما، سرما، رطوبت و بسیاری از موارد دیگر قرار دارد.ممکن است هر یک از این موارد بر پوست اثر بگذارند و آن را در روند پیری زود رس قرار دهند. به همین دلیل جوانسازی پوست مسئله بسیار مهمی است که باید بدان توجه داشت.
افزایش سن بر روی تمامی لایه های پوست اثر می گذارد. این موضوع با شروع تدریجی چین و چروک بر روی پوست آغاز می شود.با افزایش سن حجم پوست کاهش پید میکند. زیرا کلاژن و الاستین پوست به تدریج از بین می رود و شل می شود. علاوه بر این، خاصیت کشسانی این ارگان مهم در بدن نیز تحلیل می رود.
این علایم به شرح زیر هستند:
- بروز لک و کک و مک
- قرمزی پوست
- چین و چروک
- شل شدن پوست در ناحیه فک
برای جلوگیری و کاهش سرعت پیری زودرس بعد از شناخت آن ضروری است که اقدام درست برای درمان اتخاذ گردد. اگر فرد لکه های کبدی دارد، با مراجعه به یک متخصص پوست درمان لازم را شروع کنید.
بدون ضدآفتاب نمانید: برای محافظت از خود در برابر اشعه ماوراء بنفش، روزانه حداقل از ضدآفتاب 30 SPF استفاده نمایید و در صورت امکان در معرض آفتاب قرار نگیرید.
رژیم غذایی خود را اصلاح نمایید: آلوئه ورا، ویتامین C و محصولات حاوی آلفا هیدروکسی اسید تا حد بسیار زیادی از پیری زودرس جلوگیری می کنند. بزرگترین کاری که می توانید برای جلوگیری از علائم پیری زودرس انجام دهید. این است که به اندازه چهره خود به رژیم غذایی نیز توجه کنید. رژیم های غذایی شامل میوه و سبزیجات آبرسان در شفافیت و جوان ماندن پوست بسیار مفید هستند.
عادت خوب را از یاد مبرید: اصلاح برخی عادتها نیز در کاهش احتمال ابتلا به پیری زودرس بسیار مفید است از جمله اینکه حتماً قبل از خواب تمام آرایش را پاک کنید عادت های شستشوی صورت شما می تواند در ظاهر پوست شما تأثیر بگذارد.
روزانه دو بار صورت خود را با استفاده از آب گرم و یک پاک کننده ملایم بشویید. قبل از خوابیدن مطمئن شوید که صورت شما فاقد آرایش پایه و سایر مواد باقیمانده است.
خوابتان درست باشد: یک برنامه خواب درست برای خود تنظیم نمایید؛ خواب برای تمام اعضای بدن شما از جمله پوست بسیار ضروری است زیرا فرصت ریکاوری را بدان ها می بخشد.
هیدراته بمانید: به این معنا که آب کافی بنوشید. کم آبی بدن باعث می شود چین و چروک ها سریع تر ظاهر شوند. روزانه 8 فنجان آب بنوشید تا بدن را هیدراته کنید.
فعال باشید: ورزش روزانه باعث افزایش گردش خون می شود که پوست را سالم تر می کند.
سیگار نکشید: اگر محافظت از پوست خود با ترک سیگار شروع کنید یک گام بسیار بزرگ خواهد بود. یک تحقیق نشان داده که تعداد بسیار زیادی از افرادی که سیگار ترک کرده اند متوجه بهبود ظاهر خود شده اند.
روش های جوان سازی پوست
روش های جوان سازی پوست را می توان در سه دسته ی کلی قرار داد:
- روش های تهاجمی شامل جراحی های پلاستیک و زیبایی مثل کشیدن پوست
- روش های کم تهاجمی شامل هایفوتراپی، اندولیفت و روش های تزریقی مانند تزریق بوتاکس، چربی و ژل
- روش های غیرتهاجمی شامل مراقبت های کلی پوست مثل کرم های ضد چروک و درمان های خانگی برای جوانسازی پوست
روش های تهاجمی معمولاً هزینه های گزاف، نیاز به بستری شدن، دوره ی نقاهت طولانی و عوارض و خطرات بسیاری دارند؛ اما می توان گفت که ماندگارترین نتایج را دارند. روش های غیرتهاجمی کم خطرترین و ساده ترین روش ها هستند؛ اما تاثیر چندانی روی پوست نمی گذارند. روش های جوانسازی کم تهاجمی، عوارض و خطرات بسیار محدودی دارند، از روش های تهاجمی ارزان تر هستند و اثرات چشمگیری روی پوست می گذارند.
به طور کلی تا زمانی که بتوان از روش های کم تهاجمی یا بدون تهاجم برای جوانسازی استفاده کرد، راه هایی مانند جراحی لیفت صورت یا کشیدن پوست توصیه نمی شود. چرا که خطرات و عوارض روش های تهاجمی بیشتر است. پس قبل از اقدام برای جراحی یا روش های جوانسازی تهاجمی، روش های کم تهاجمی را امتحان کنید.
لیزر اندولیفت
اندولیفت یکی از روش های جدید جوانسازی پوست است. در این روش کم تهاجمی، فیبر بسیار نازکی وارد پوست می شود و درون لایه های عمقی پوست قرار می گیرد. فیبری با استفاده از اشعه ی لیزر مادون قرمز (فرو سرخ) کلاژن سازی پوست را تحریک کرده و باعث ذوب شدن تجمعات اضافی چربی می شود. به این ترتیب شاهد کاهش افتادگی و سفتی پوست خواهیم بود.
کربوکسی تراپی
در کربوکسی تراپی گاز دی اکسید کربن (CO2) به زیر پوست تزریق می شود. در هر منطقه از بدن که غلظت گاز دی اکسید کربن افزایش یابد، بدن ما برای اکسیژن رسانی و جبران تجمع دی اکسید کربن، خونرسانی به آن بخش را افزایش می دهد. به این ترتیب با تزریق گاز دی اکسید کربن، بدن را وادار به افزایش خونرسانی به منطقه ای خاص می کنیم. با افزایش خون رسانی، ترمیم سلولی اتفاق می افتد و وضعیت پوست بهبود می یابد.
تزریق ژل
تزریق ژل یا فیلرها به لایه های مختلف پوست باعث حجم دادن به منطقه ی تحت درمان می شوند. فیلرها یا حجم دهنده ها به سه دسته ی دائمی، نیمه دائم و موقت تقسیم می شوند که مواد دائمی به علت عوارض و خطرات دیگر استفاده نمی شوند. مواد نیمه دائم هم به دلیل مشابه کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. ژل های موقت که بهترین فیلرها هستند، از جنس هیالورونیک اسید ساخته شده اند. همان ماده ای که در ابتدای متن راجع بهش صحبت کردیم و گفتیم که مانند سیمان بین بافتی است.