5 مشکل شایع ناخن کودکان 

  یکشنبه، 09 آذر 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
5 مشکل شایع ناخن کودکان 
ناخن‌ها در کودکان باید شکل و انحنای طبیعی داشته و براق باشند. نسج زیر ناخن نیز باید کاملا مشخص باشد. در برخی شرایط و بیماری‌ها تغییراتی در ناخن‌ها بروز می‌کند که باعث می‌شود شکل و حالت طبیعی ناخن به هم بریزد و حتی رنگ و قوام آن تغییر کند. لازم است والدین با مشاهده هر یک از علایم زیر با پزشک اطفال مشورت کنند.

ممکن است به ناخن های کودک خود چندان اهمیتی ندهید و برای ارزیابی سلامت او، آخرین چیزی که به نظرتان اهمیت داشته باشد، همین ناخن ها باشد.مگر آنکه رنگ ناخن های او به کبودی برود، اما ناخن ها نیز می توانند گویای موارد بسیار مهم مربوط به سلامت کودکان باشند.ناخن ها به خودی خود از موادی پروتئینی به نام کراتین ساخته شده اند، همان پروتئینی که مو و پوست را به وجود می آورد.ناخن ها نیز رشد خود را از سلول ها شروع می کنند. بعد سلول ها مرتب تکثیر می شوند و لایه به لایه روی هم قرار می گیرند و سفت تر و محکم تر می شوند.قدرت و استحکام ناخن ها و میزان رشد آنها دقیقا ریشه ژنتیکی دارد.آیا تا به حال توجه کرده اید که در مطب پزشکان، دکتر معالج به وضعیت ناخن های مریض خود توجه می کند و نکاتی را مورد بررسی قرار می دهد؟بله، از طریق ناخن ها می توان به نکات جالب و دقیقی در مورد عملکرد بدن رسید. ناخن های کودکان ظریف و نرم و شکننده است.

همان طور که می دانید ناخن ها از یک پروتئین به نام کراتین ساخته شده است و این پروتئین در ساختار پوست و مو نیز یافت می شود. اما ناخن از کراتین سخت تشکیل شده است که از شبیه شاخ حیوانات است. در زیر ناخن، بافت نرمی حاوی عروق خونی ظریف وجود دارد که این باعث صورتی رنگ شدن صدف ناخن می گردد.

میزان رشد ناخن های دست و پا

ناخن ها هر ماه تقریبا ۳ تا ۴ میلی متر رشد می کنند و این رشد در ناخن های پا کمتر است، به طوری که ۴۰ % آهسته تر از ناخن های دست رشد می کنند. جالب است بدانید رشد ناخن ها در هوای گرم سریع تر و در هوای سرد کندتر است.حال برخی شرایط ممکن است ظاهر و رشد ناخن شما را تحت تاثیر قرار دهند و ناخن را دچار مشکل کنند.

5 مشکل شایع ناخن کودکان

ناخن ها در کودکان باید شکل و انحنای طبیعی داشته و براق باشند. نسج زیر ناخن نیز باید کاملا مشخص باشد. در برخی شرایط و بیماری ها تغییراتی در ناخن ها بروز می کند که باعث می شود شکل و حالت طبیعی ناخن به هم بریزد و حتی رنگ و قوام آن تغییر کند. لازم است والدین با مشاهده هر یک از علایم زیر با پزشک اطفال مشورت کنند.

1-قاشقی شدن ناخن ها

در کودکی که تغذیه خوبی دارد و از منابع ویتامینD و کلسیم، ویتامین و فسفر و زینک به اندازه کافی بهره می برد، رشد استخوانی خوب است، بنابراین ناخن ها هم قوام خوبی دارند اما کمبود برخی ریزمغذی ها می تواند باعث تغییر شکل یا شکننده شدن ناخن یا کاهش رشد آن شود مثلا در اثر کمبود آهن، ناخن انحنای طبیعی خود را از دست می دهد، دوام طبیعی ندارد و حالت فرورفته و قاشقی پیدا می کند. در این شرایط در صورت فشار آوردن بر ناخن، نسج زیر آن به رنگ قرمز شفاف نیست و رنگ پریده است. اگر نتایج آزمایش خون هم نشان دهد میزان هموگلوبین کمتر از 12 است، بی شک کودک دچار کم خونی است و با تجویز مکمل آهن و رژیم غذایی حاوی گوشت، جگر، زرده تخم مرغ و برخی حبوبات مثل عدس، لوبیا و پسته که منبع خوب آهن هستند، کم خونی درمان می شود و درنتیجه به تدریج ناخن حالت طبیعی پیدا می کند.

2-شکننده و نازک شدن ناخن

کمبود ویتامین D و کلسیم باعث شکنندگی و نازکی ناخن و کاهش رشد آن می شود. اگر نتایج آزمایش ها، کمبود ویتامین D و کلسیم و راشیتیسم را در کودک نشان دهند، به خصوص در فصل زمستان که کمبود ویتامینD شایع است، تجویز ویتامینD به صورت خوراکی یا تزریقی و در معرض آفتاب مستقیم قرار گرفتن کودک می تواند باعث بهبود عارضه ناخنی شود.

3-عفونت و التهاب کناره ناخن

برخی بیماری های عفونی می توانند باعث عفونت ناخن ها شوند. استافیلوکوک ها کنار ناخن ها عفونت هایی ایجاد می کنند که قرمزرنگ هستند و ترشحات چرکی دارند و چون بستر ناخن وسیع نیست، دردهای شدیدی در کودک ایجاد می شود. این عفونت در شست پا شایع تر است. برای درمان از محلول های موضعی و آنتی بیوتیکی و گاهی آنتی بیوتیک خوراکی مناسب استفاده می شود. اگر عفونت شدید باشد پزشک مجبور است ناخن را بکشد و آن را موضعی درمان کند. برخی عفونت های قارچی نیز شکل ناخن را تغییر می دهند و آن را شکننده می کنند. در این شرایط درمان های موضعی ضدقارچی تجویز می شود.

4-سیاه شدن و افتادن ناخن

ممکن است در اثر ضربه، ناخن کودک بشکند و سیاه شود. در این شرایط لازم است آن را نگهداری کرد تا عفونت نکند. بعد از مدتی ناخن جدید از ریشه رشد می کند.

5-تغییر رنگ ناخن

یکی از دلایل شایع تغییر رنگ ناخن در کودکان، استفاده مرتب از لاک و لاک پاک کن هاست. این مواد روی رشد ناخن کودکان تاثیر منفی می گذارند و در طولانی مدت می توانند باعث بروز عفونت های ناخن شوند. بهتر است لاک زدن ناخن کودک به جشن ها یا مواقع خاص محدود شود.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها