علائم رایج دندان درآوردن نوزاد چیست؟

  پنجشنبه، 11 دی 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
علائم رایج دندان درآوردن نوزاد چیست؟
دندان درآوردن فرایندی است که در آن دندان‌های  کودک از لثه بیرون می‌زند.  دندان درآوردن معمولا بین ۶ تا ۲۴ ماهگی  اتفاق می افتد. علائم دندان دراوردن عبارتند از تحریک پذیری، حساسیت لثه به لمس و باد کردن آن.  در این دوران کودک دائم می‌خواهد انگشتان خود و یا اشیاء خارجی را در دهان بگذارد

دندان درآوردن فرایندی است که در آن دندان های کودک از لثه بیرون می زند. دندان درآوردن معمولا بین ۶ تا ۲۴ ماهگی اتفاق می افتد. علائم دندان دراوردن عبارتند از تحریک پذیری، حساسیت لثه به لمس و باد کردن آن. در این دوران کودک دائم می خواهد انگشتان خود و یا اشیاء خارجی را در دهان بگذارد و به لثه بمالد تا ناراحتی و درد او کمتر شود. باید بدانید تب، سرفه، اسهال و علائم سرما خوردگی ارتباطی با خود فرآیند دندان درآوردن ندارند.

نوزادان چه زمانی شروع به دندان درآوردن می کنند؟

دندان درآوردن نوزادان، فرایند تدریجی و زمان بَر است که یک باره اتفاق نمی افتد. تبدیل شدن آن لثه های نرم و بدون دندان به دهانی پر از مرواریدهای براق، مسیری است که پیمودن آن چندین ماه طول می کشد. تا زمانی که کودک تان ۳ ساله شود، معمولا اکثر دندان هایش بیرون می آیند و می تواند خودش آنها را مسواک بزند؛ همان طور که می دانید مسواکِ دندان ها یکی از گام های اساسی در مراقبت از سلامت فردی است. البته او آن قدر مهارت ندارد که این کار را درست و بدون اِشکال انجام دهد؛ بنابراین حتما تا زمانی که حداقل ۶ ساله شود، در مسواک زدن به او کمک کنید.

علائم رایج دندان درآوردن

هنگامیکه در ماه های ابتدایی سن نوزاد فرآیند دندان درآوردن آغاز می شود، ابتدا انتظار ظاهر شدن دندان جلویی او را داشته باشید، و اغلب از حدود 5 روز قبل از نمایان شدن دندان، علائم آن مشاهده می شود. علائم رایج دندان درآوردن در نوزادان موارد زیر می باشد:

افزایش موارد گاز گرفتن

نوزاد با گاز گرفتن اسباب بازی یا حتی انگشتان خود باعث کاهش درد فشاری که روی لثه های خود احساس می کند می شود.

افزایش در میزان مکیدن

همانند گاز گرفتن، مکیدن هم به کودک کمک می کند تا درد ناشی از فشار وارد شده به لثه ها در اثر خارج شدن دندان ها را کمتر احساس کند.

کم شدن اشتها

کودک به دلیل دردی که در دهان و دندان خود احساس می کند از خوردن و آشامیدن امتناع می کند.

افزایش موارد خارج شدن بزاق

یکی از نشانه های رایج دندان درآوردن، افزایش بزاق دهان و آبریزش دهانی می باشد.

التهاب پوست و جوش اطراف دهان

افزایش بیش از حد آبریزش دهانی باعث خارش، حساسیت و قرمز شدن پوست اطراف دهان، چانه و گونه ها می شود. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که دائما چشم به کودک خود داشته باشید و بزاق بیرون ریخته از دهان او را تمیز کنید. البته مراقب باشید که تمیز کردن خیلی زیاد صورت باعث ساییده شدن پوست شده و به پوست او آسیب وارد می کند.

تورم لثه ها

قرمز شدن، ورم کردن و درد لثه ها که در اثر شکافته شدن لثه و خارج شدن دندان بوجود می آیند یکی دیگر از علائم دندان درآوردن می باشد.

کشیدن گوش ها

شاید این مورد یک نشانه غیر معمول دندان درآوردن به نظر بیاید، اما گاهی نوزادان برای کاهش درد لثه های خود، گوش های خود را می کشند یا ممکن است چانه و گونه های خود را بمالند

بد خوابی و بی خوابی

ناراحتی ناشی از درد و تورم لثه ها، مانع خواب راحت نوزاد در طی شبانه روز یا در طول روز (چرت زدن او) می شود.

کج خلقی

اگر کودک شما حساس و زودرنج شده تعجب نکنید. جراحات لثه که در اثر بیرون آمدن دندان ایجاد می شود، باعث احساس ناراحتی در او شده و در نتیجه بد خلقی او را به همراه دارد. سعی کنید با مشغول کردن کودک حواس او را پرت کنید یا او را در آغوش بگیرید و نوازش کنید تا باعث آرامش او شوید.

دندان درآوردن باعث تب کردن کودک می شود؟

اگر چه بسیاری از مردم معتقدند دندان درآوردن باعث می شود کودک تب کند اما پژوهش های صورت گرفته هیچ ارتباط علی و معلولی بین دندان درآوردن و تب کردن نشان نمی دهد. عفونت های ویروسی ممکن است هم زمان با دندان درآوردن اتفاق بیفتند چرا که کودک دائماً اشیای خارجی را وارد دهان خود می کند بنابراین احتمال دارد علت تب کردن او همین عفونت ها باشد.

آیا دندان درآوردن باعث استفراغ کودک می شود؟

دندان درآوردن منجر به استفاده نمی شود. دندانپزشکان اطفال تأکید می کند والدین باید بدانند دندان درآوردن نه تب ایجاد می کند نه استفراغ. همچنین آب ریزش بینی، سرفه یا اسهال به علت دندان درآوردن رخ نمیدهد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها