تنها شما نیستید که ریزش مو را تجربه می کنید بلکه اکثر زنان چنین اختلالی را تجربه کرده اند. کم شدن مو در زنان به دلایل متفاوتی اتفاق می افتد ولی بحث جدی در این رابطه -حداقل در مورد زنان – صورت نگرفته است در بسیاری از موارد دلایل ریزش مو قابل تشخیص و درمان است. بنابر این اجازه دهید ابتدا بعضی از فاکتورهای رایج که باعث ریزش مو می شود را بیان کنیم.
۱- کمبود آهن: فقر آهن -در صورت داشتن یا نداشتن آنمی- می تواند منجر به ریزش مو شود. ولی بهتر است قبل از اینکه خودسرانه از قرص های آهن مکمل استفاده کنید با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید تا از در صورت تشخیص نیاز توسط پزشک از مکمل ها استفاده کنید. زیرا آهن بیش از اندازه در بدن نیز منجر به بروز بعضی مشکلات می شود.
۲- اختلالات غده تیروئید: در هر دو حالت کم کاری تیروئید یا پرکاری غده تیروئید ریزش مو اتفاق می افتد.
۳- کاهش مقدار استروژن: خیلی از زنان ، ریزش مو را در دوران یائسگی و بعد از آن تجربه می کنند . زمانیکه ترشح مقدار استروژن در بدن کاهش می یابد. سایر تغییرات هورمونی- برای مثال تغییر میزان استفاده از داروهای ضد حاملگی – نیز می تواند منجر به ریزش مو شود.
4- تغییرات هورمونی بعد از حاملگی : مادرانی که تازه کودکان خود را متولد کرده اند از ابتدا تا بعد از ۶ ماه نیز ریزش مو را تجربه می کنند و این زمانی است که مقدار استروژن در خون در حال برگشت به مقدار نورمال است. در حقیقت چیزی که به نظر ریزش موی شدید می آید در واقع تنظیم چرخه رشد طبیعی مو است ۰( نسبت به زمان حاملگی که در اثر میزان زیاد هورمون ریزش مو از حد نورمال کمتر می شود)
telogen efflovium-5 -(تلوژن افلووین): این یک اصطلاح برای بیان ریزش مو به صورت موقت و ناگهانی است که در اثر استرس یا جراحی اتفاق می افتد و به طور عمومی تا دو ماه بعد از بیماری ادامه دارد (این اصطلاح همچنین برای بیان ریزش ناگهانی مو که در نتیجه یکی از علت های ذکر شده اتفاق می افتد مانند تغییرات هورمونی بعد از زایمان نیز صدق می کند.)
۶- داروها: خیلی از داروها منجر به ریزش مو می شود . بنابر این اگر این مسئله برای شما نگران کننده است بهتر است با پزشک خود در مورد مصرف داروهای جایگزین مشورت کنید.
7- مقدر زیاد ویتامین آ یا سلنیوم: در موارد نادر ممکن است از این مکمل استفاده شود زیرا در بسیاری موارد مصرف مولتی ویتامین نیاز را مرتفع می کند.
انواع ریزش مو در زنان جوان
ریزش مو در زنان جوان (یا آلوپسی) را می توان به دو نوع تقسیم کرد:
-
آلوپسی همراه با ایجاد بافت جوشگاهی (اسکار)
-
آلوپسی بدون اسکار.
آلوپسی همراه با اسکار دائمی است در حالی که آلوپسی بدون اسکار ممکن است برگشت پذیر باشد. خوشبختانه آلوپسی همراه با اسکار نادر است و کمتر از 3 درصد ریزش مو را به خود اختصاص می دهد.حکم بستن موها، خود را محدود کردن به مدل هایی که به پوست سر شما فشار می آورند، می تواند به فولیکول موهای شما آسیب برساند. اگر شما موهایتان را می بافید و یا شینیون می کنید، آگاه باشید: ریزش موی ناشی از این نوع مدل می تواند دائمی باشد چرا که شما باعث آسیب مستقیم به فولیکول های مو و توانایی رشد مجدد آن ها شده اید.
زنان جوان 30 تا 40 ساله به طور فزاینده ای ریزش مو را تجربه می کنند. تخمین زده می شود 37 درصد زنان (از هر سه نفر یک نفر) از کم پشت شدن مو یا طاسی رنج می برند، که بسیاری از آنها زیر 50 سال سن دارند، یعنی میانگین سنی که قبلا انتظار می رفت ریزش مو در آن سن اتفاق بیفتد.
روند ریزش موی زنانه ابتدا به صورت منتشر است، اغلب به صورت تدریجی با کم پشت شدن مو در نواحی تاج سر و قسمت های گیجگاهی اتفاق می افتد. زنانی که در چنین وضعیتی هستند ممکن است در ابتدا بیشتر به موهایی که روی بُرس مویشان یا اطراف پلاگین حمام به جا می ماند، توجه کنند، قبل از اینکه آنها متوجه مناطق دچار ریزش روی سرشان باشند.
ریزش مو در زنان جوان در ابتدا با حجم زیادی از استرس شروع می شود. الگوی طاسی زنانه، اگرچه در حال حاضر برای بعضی ها یک احتمال ژنتیکی است، اما هنوز هم به طور گسترده در مورد آن صحبت نمی شود و با تحت فشار گذاشتن مداومِ زنان برای تطابق با معیارهای زیبایی، ریزش مو می تواند باعث از بین رفتن اعتماد به نفس در بانوان جوان شود.96 درصد زنان بر این باورند که مردان با وجود ریزش مو در مقایسه با زنان که ممکن است در معرض افسردگی یا بی اشتهایی اجتماعی قرار گیرند، بهتر می توانند “احساس جذاب بودن” را حفظ کنند. اولین اقدام زنان در این موارد اغلب مراجعه به پزشک عمومی است، که اگر چه اینکار برای مطرح کردن نگرانی های گستردۀ پزشکی ضروری است، اما اغلب آن ها هیچ راه حل روشن و قطعی ریزش مو ارائه نمی دهند.امروز ما به بررسی هر دو علل و راه حل های احتمالی در مورد ریزش موی زنان جوان می پردازیم.
ریزش مو در خانم ها متفاوت از مردان است
موی آقایان در اثر ریزش موی ارثی (AGA) در قسمت جلوی سر به مرور نازک شده و پوشانندگی خود را از دست می دهد و خط موها در پیشانی عقب می رود اما در موهای قسمت پشت سر آقایان هیچ تغییری ایجاد نمی شود.در خانم ها ریزش موی ژنتیکی سبب می شود تمام موهای سر نازک شوند و قسمت بانک موها (موهای قسمت پشت سر) تغییر کند و قسمت بانک موها برای کاشت از کیفیت مطلوب برخوردار نباشد.