عوارض و موارد مصرف داروی فلودارابین

  چهارشنبه، 05 بهمن 1401   زمان مطالعه 3 دقیقه
عوارض و موارد مصرف داروی فلودارابین
فلودارابین یکی از داروهای موثر در درمان لوسمی است. در این مطلب عوارض و موارد مصرف داروی فلودارابین بررسی می‌شود. همراه ساعد نیوز باشید.

لوسمی با توجه به سرعت رشد و وخیم تر شدن گروه بندی می شود و این که با کدام نوع سلول خونی درگیر می شوید. گروه اول، با توجه به این که این نوع سرطان چقدر سریع توسعه می یابد، به لوسمی حاد و مزمن تقسیم می شود. لوسمی حاد هنگامی اتفاق می افتد که بیشتر سلول های خون غیر طبیعی بالغ نمی شوند و نمی توانند عملکردهای عادی خود را انجام دهند. این نوع سرطان خون خیلی سریع می تواند بد تر شود. لوسمی مزمن هنگامی اتفاق می افتد که برخی سلول های نابالغ وجود داشته باشند، اما برخی دیگر طبیعی هستند و می توانند همان طور که باید عمل کنند. این نوع سرطان خون کندتر از آنچه که اشکال حاد وخیم تر می شوند، بدتر شود.

گروه دوم، با توجه به این که چه نوع سلولی درگیر است، به لوسمی لنفوسیتی و میلوژنی تقسیم می شود. لوسمی لنفوسیتیک (یا لنفوبلاستیک) شامل سلول های مغز استخوان می شود که به لنفوسیت ها تبدیل می شوند، که نوعی گلبول سفید خون می باشد. لوسمی میلوژنی (یا میلوئیدی) شامل سلول های مغز استخوانی است که گلبول های قرمز، پلاکت ها و انواع دیگر گلبول های سفید را ایجاد می کنند.

فلودارابین

موارد مصرف داروی فلودارابین

Fludarabine یک نوکلئوتید فلورینه شده آنالوگ با Vidarabine ضد ویروس است و به عنوان یک آنتاگونیست پورینی عمل می کند. به خاطر خواص آنتی نئوپلاستیک آن در درمان لوسمی لنفوسیتی مزمن کاربرد دارد. Fludarabine phosphate به صورت تزریق بولوس و یا به صورت انفوزیون داخل وریدی طی 30 دقیقه با دوز معمول mg/m 25 در روز به صورت 5 روز مداوم داده می شود. به صورت جایگزین می توان آن را به صورت خوراکی و با دوز mg/m 40 در روز و به مدت 5 روز مداوم تجویز نمود. هر 28 روز می توان دوره های درمانی را تکرار نمود و به طور معمول تا 6 دوره قابل تکرار است. در حین درمان عملکرد هماتولوژیک باید به صورت مرتب مانیتور شود و در صورت مشاهده مهار شدن میلوئیدها نیاز به کاهش دوز و یا تأخیر در شروع دوره های بعدی درمان می باشد. در اختلالات کلیوی نیاز به کاهش دوز می باشد.

عوارض جانبی مصرف فلودارابین

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضه ای بروز نمی دهند. یکسری از عوارض در صورت مصرف بیش تر از مقدار این دارو بروز می کنند، در صورت بروز هریک از این عوارض می بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • درد و قرمزی محل تزریق
  • تهوع و استفراغ
  • اسهال
  • خستگی
  • بی اشتهایی
  • تب
  • ورم دست و پا
  • ضربان قلب نامنظم
  • درد
  • ضعف

راش پوستی، خارش، تنگی نفس و گلو درد شدید: اگر چنین عوارض جدی داشتید سریعا به پزشک مراجعه نمایید زیرا این علائم می توانند نشان دهنده آلرژی دارویی باشد. اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می کنید به خاطر استفاده از داروی Fludarabine می باشد، با پزشک خود مشورت کنید. این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

سخن آخر

خوشبختانه در چند سال اخیر درمان های موثری برای بهبود سرطان خون تکامل پیدا کرده و همین موضوع سبب افزایش چشمگیر طول عمر بیمارن مبتلا به این نوع سرطان شده است. درمان این سرطان مسیری بلندمدت است و نیازمند صبر و شکیبایی شماست. چشم انداز و پیش آگاهی سرطان خون به عوامل مختلفی مانند مرحله بیماری، نوع داروهای تجویز شده، سن و سلامت کلی بیمار بستگی دارد. علاوه بر این، هرچه بیماری سرطان زودتر تشخیص داده شود چشم انداز بهتری در پیش رو خواهد بود. ازاین رو اگر در خانواده سابقه سرطان دارید و یا اینکه علائم مشکوکی در خود مشاهده کردید از انجام غربالگری ها و آزمایش سرطان خون غافل نشوید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها