هنگامی که غذا میخورید، غذا پس از دهان وارد معده و از آنجا وارد روده کوچک و در انتها وارد روده بزرگ میشود. چنانچه پس از مصرف غذا احساس درد، گرفتگی نفس و پیچش در ناحیه شکم و در نواحی مختلف آن داشته باشید؛ میتوان به سندروم روده تحریک پذیر مشکوک شد. سندروم روده تحریک پذیر (IBS) یکی از شایعترین اختلالات گوارشی است که بر اساس آمارها حدود 10 تا 15 درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار میدهد. این بیماری برای بسیاری از بیماران باعث ناراحتی و عوارض بسیاری مانند درد شکم، تغییر در عادات رودهای، تورم شکم و افزایش یا کاهش وزن میشود. درد شکمی، اسهال و یا یبوست، نفخ، احساس تپش قلب و اضطراب از علائم شایع این بیماری محسوب میشوند. با اینکه علت دقیق این بیماری مشخص نیست، اما احتمالا به دلیل تغییر در فعالیت ماهیچههای روده، نوسانات هورمونی و رشد بدشکل باکتریها در روده رخ میدهد.
آلوسترون فعل و انفعالات یک ماده شیمیایی به نام سروتونین در روده را متوقف میکند. این دارو حرکات مدفوع را در روده کند تر میکند. آلوسترون برای درمان سندرم شدید و مزمن روده تحریک پذیر (IBS) در زنان مبتلا به اسهال که حداقل 6 ماه علائم این بیماری را دارند مورد استفاده قرار میگیرد. آلوسترون باید فقط توسط زنانی مورد استفاده قرار گیرد که سایر روش های درمان IBS را بدون اینکه نتیجه مثبت دریافت کنند، انجام داده اند. ثابت شده است که آلوسترون در مردان مبتلا به IBS موثر نیست. آلوسترون یک درمان قطعی برای سندرم روده تحریک پذیر نیست.پس از قطع مصرف این دارو، علائم شما ممکن است ظرف 1 هفته بازگردند.
به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمیشوند. در صورت وقوع هریک از عوارض جانبی زیر، فوراً مصرف دارو را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید: یبوست، اسهال یا مدفوع خونی و ایجاد دل درد و معده درد شدید یا تشدید دل دردهای قدیمی. آلوسترون، سروتونین موجود در بدن را افزایش می دهد و در مواقع نادر باعث ایجاد یک بیماری خطرناک بنام سندرم سروتونین (مسمومیت با سروتونین) می شود، برخی از داروهای دیگر نیز خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند، بنابراین برای جلوگیری از وقوع این عارضه، می بایست تمامی داروهای مصرفی تان را به اطلاع پزشک یا داروساز خود برسانید (بخش تداخلات دارویی را مطالعه نمایید). در صورت بروز علائم زیر به دنبال امداد های فوری پزشکی باشید: تند شدن ضربان قلب، توهم، عدم هماهنگی بین اعضای بدن، سرگیجه شدید، حالت تهوع، استفراغ و اسهال شدید، انقباض عضلات، تب بی دلیل، پریشانی و بی قراری غیرعادی.
واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: ایجاد راش، خارش، تورم(مخصوصاً در صورت، گلو و زبان)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید. موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
انتظار نمیرود که آلوسترون به جنین آسیب برساند. اگر باردارهستید یا در حین درمان باردار شده اید، از قبل به پزشک خود اطلاع دهید. اینکه آلوسترون میتواند وارد شیر مادر شود و به نوزادی که از شیر مادر تغذیه میکند صدمه وارد کند تا کنون مشخص نشده است. اگر در طول مصرف آلوسترون به نوزاد خود شیر میدهید پزشک را در جریان بگذارید.