ساعدنیوز
ساعدنیوز

آشنایی با رشته ورزشی غواصی

  پنجشنبه، 04 اردیبهشت 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
آشنایی با رشته ورزشی غواصی
غواصی فن شناوری در زیر آب - با یا بدون وسایل تنفس مصنوعی اسکوبا است. غواصی علاوه بر اینکه کاربردهای صنعتی، پژوهشی، و نظامی دارد، برای ورزش و تفریح هم انجام می‌شود.

ورزش غواصی

غواصی اسکوبا نوعی غواصی در زیر آب است که غواص با استفاده از دستگاه اکسیژن می تواند در زیر آب تنفس کرده و به غواصی بپردازد. غواصی اسکوبا هم نوعی فعالیت تفریحی است و هم از آن در موارد نظامی، علمی، امنیت عمومی و بخش های تجاری استفاده می شود. غواص با پوشیدن نوعی کفش باله مانند، قادر به شنا کردن بوده و همچنین با استفاده از یک ماسک غواصی، می تواند محیط اطراف خود را ببیند. غواصان معمولا برای کنترل شناوری خود از لباس و تجهیزاتی خاص استفاده می کنند. در ادامه با دانستنی های ورزش غواصی و نکات اعجاب آور آن آشنا می شوید.

تصویر

جالب ترین دانستنی های ورزش غواصی

۱. اسکوبا مخفف "دستگاه خودکفای تنفس زیر آب" است.
۲. اسکوبای مدار بسته در ابتدا برای نجات و فرار اختراع شد. ارتش به این دلیل به آن علاقه مند شد، زیرا حباب بسیار کمی تولید کرده و در نتیجه کمتر قابل شناسایی بود.
۳. اولین مجموعه موفقیت آمیز اسکوبای مدار بسته در سال ۱۸۷۸ توسط هنری فلوس طراحی شد.
۴. اولین مجموعه موفقیت آمیز اسکوبای مدار باز در سال ۱۹۴۳ توسط ژاک ایو کوستو و امیل گوگنان طراحی شد.
۵. از خطرات ایجاد شده در حین غواصی اسکوبا می توان به بیماری کاهش فشار اشاره کرد. در این بیماری به علت کاهش ناگهانی فشار محیط، حباب های نیتروژن در خون و بافت بدن غواصان تشکیل می شود. برای پیشگیری از این حالت، غواص باید به آرامی به سطح آب برگردد. این بیماری می تواند باعث مرگ یا معلولیت شود. دیگر خطرات ناشی از غواصی عبارتند از: خفتگی نیتروژنی، مسمومیت با اکسیژن و خرابی تجهیزات غواصی.
۶. قوانین اصلی برای غواصی اسکوبا عبارتند از:
آموزش و مهارت کافی
هرگز به تنهایی غواصی نکنید
وضعیت جسمانی مناسب
به آرامی و با کنترل به سطح آب برگردید
نفس خود را نگه ندارید
بررسی دقیق تجهیزات
۷. معمولا سالانه یک نفر به علت غواصی فوت می کند.
۸. قوانینی وجود دارند که مدت زمان و میزان عمق غواصی را مشخص می کنند.
۹. زمانی که غواص زیر ۳۰ متر در آب فرو رود، حالت خفتگی نیتروژنی را تجربه خواهد کرد که این حالت می تواند منجر به بی هوشی یا مرگ غواص شود.
۱۰. شکستگی انگشت یکی از شایع ترین آسیب های ناشی از غواصی اسکوبا است.
۱۱. در سال ۲۰۱۴، احمد گابر، غواص مصری، رکورد جهانی غواصی با تجهیزات اسکوبا را به ۳۳۲.۳۵ متر افزایش داد.
۱۲. در سال ۲۰۱۶، کم کارابی، غواص ترکی، رکورد طولانی ترین غواصی زیر آب را با ۱۹۲ ساعت، ۴۲ دقیقه و ۴۲ ثانیه، از آن خود کرد.
۱۳. در آب های آرام و معتدل، یک غواص به طور میانگین، ۶۰۰ کیلو کالری در ساعت می سوزاند.
۱۴. بیش از ۶ میلیون غواص اسکوبا در جهان وجود دارند.
۱۵. شایع ترین دلیلی که افراد نمی خواهند غواصی کنند، ترس از کوسه است.
۱۶. برای غواصی تفریحی، عمق مناسب بین ۳۰ و ۴۰ متر است. برای عمق های بیشتر نیاز به آموزش های ویژه خواهد بود.

چرا غواصی اسکوبا جذاب است؟

غواصی اسکوبا عمدتا به علت جذابیت غیر قابل دسترس دنیای زیر آب انجام می شود. جهان زیر آب، قسمتی از طبیعت است که بشر نمی تواند آن را به طور کامل کنترل کند، به عبارت دیگر، ما نمی توانیم به راحتی در زیر آب نفس بکشیم. از این رو، غواصی اسکوبا به ما این فرصت را می دهد که در دنیای زیر آب قرار بگیریم، حتی اگر برای مدت زمان کوتاهی این اتفاق، روی دهد. دنیای زیر آب بسیار زیباست و گفته می شود آسیا، دریای سرخ و دیواره بزرگ مرجانی در استرالیا، از بهترین نقاط برای غواصی اسکوبا هستند.

نکات فنی در ارتباط با غواصی اسکوبا

اسکوبا مخفف دستگاه خودکفای تنفس زیر آب است. به عبارت دیگر، تجهیزاتی که به ما این امکان را می دهند تا در زیر آب نفس بکشیم. هوای داخل مخازن نوعی هوای فشرده است که ترکیبی از نیتروژن، اکسیژن و دیگر گاز ها را شامل می شود. بسیاری از مردم به اشتباه فکر می کنند که این هوا، تنها از اکسیژن خالص تشکیل شده است، اما این حالت باعث مسومیت غواصان می شود. به دلیل وجود نیتروژن در هوای فشرده، غواصان باید به هنگام غواصی در عمق های زیاد، توجه داشته باشند که دچار خفتگی نیتروژنی نشوند. این مشکل به راحتی با بازگشت به آب های کم عمق برطرف خواهد شد.

امنیت و خطرات ناشی از ورزش غواصی

به یاد داشته باشید که هرگز به تنهایی و بدون آموزش های مناسب غواصی نکنید. اکثر خطرات ناشی از غواصی به علت افزایش فشار آب هستند. این شرایط می تواند بیماری ها و وضعیت های زیر را پدید آورد.
۱. باروتروما
باروتروما یا ترومای فشاری به آسیب فیزیکی ناشی از تغییرات فشار در زیر آب گفته می شود که عمدتا بر گوش میانی تاثیر می گذارد. برای پیشگیری از این حالت، غواص باید سوراخ های خارجی بینی خود را پر کرده، دهان خود را بسته و با شدت بدمد. با این روش، فشار در دهان و گلو افزایش یافته و باعث باز شدن شیپور های اوستاش می شود. علاوه بر این، غواصان به هنگام پایین رفتن در آب باید به طور مرتب فشار گوش های خود را یکسان سازی کنند.
۲. بیماری کاهش فشار
این بیماری، به علت افزایش فشار در زیر آب ایجاد شده که سبب جذب نیتروژن بیشتر در بافت های بدن می شود. اگر این فشار ناگهان کاهش پیدا کند، نیتروژن اضافی باعث تشکیل حباب های مضر می شود. غواصان باید به صورت مرحله مرحله و با نظارت به سطح آب برگردند. بسته به میزان جذب نیتروژن و سرعت آزاد شدن آن، این بیماری می تواند باعث درد مفاصل، بروز بثورات پوستی، فلج و حتی مرگ شود.
۳. مسمومیت با اکسیژن
مسمومیت با اکسیژن معمولا زمانی روی می دهد که غواص به عمق زیر ۱۳۵ فوت برود. در این شرایط، بدن اکسیژن زیادی را جذب می کند. اثرات این حالت عبارتند از: دید تونلی (از دست دادن دید محیطی با حفظ دید مرکزی)، تهوع، انقباض ناگهانی عضله، از دست دادن هوشیاری و تشنج.
۴. آمبولی ریه
غواصانی که به سرعت صعود می کنند، در معرض ابتلا به آمبولی ریه قرار می گیرند. افزایش فشار محیط زیر آب موجب می شود که گاز تنفسی غواص، غلیظ تر شده که این امر باعث ورود هوای بیشتر به ریه ها و در نتیجه تورم و بزرگ تر شدن ریه ها خواهد شد. صعود آرام و حبس نکردن نفس از عواملی هستند که غواصان باید به آن ها توجه داشته باشند.
۵. حیات دریایی
غواصان هرگز نباید فراموش کنند که وارد دنیای وحش زیر آب می شوند. در حالی که اکثر موجودات دریایی، خطری برای غواصان ندارند، با این حال، ممکن است حوادث غیر منتظره ای روی دهد. غواصان هرگز نباید حیوانات زیر آب، از جمله مرجان ها را لمس کنند.
۶. خرابی تجهیزات
بسیاری از غواصان ممکن است وسایل غواصی را اجاره کنند. یک عمق سنج شکسته می تواند منجر به بروز بیماری کاهش فشار شود. یک رگلاتور خراب می تواند باعث خفگی و غرق شدن شود. بنابراین، غواصان باید هر بار قبل از استفاده از وسایل، آن ها را بررسی کنند.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (506 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (203 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (67 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (51 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌