شنای پروانه
شنای پروانه یکی از شنا های چالش برانگیز است و برای انجام آن نیاز است که هر دو دست را همزمان بالای سر ببرید و با تکان دادن پا و دست همزمان به سمت جلو حرکت کنید.شنای پروانه ماهیچه ها را درگیر می کند و برای استقامت بدن و شکم شنای پروانه مناسب تر است وچون قسمت بالای بدن درگیر می شود دستها شکم سینه کمر تقویت می گردد.
این نوع شنا ساختمان بدن را انعطاف پذیر و خوش اندام می سازد ،سی دقیقه انجام شنای پروانه در وزن های مختلف کالری های متفاوتی می سوزاند البته سعی کنید حرکات شنای پروانه را درست انجام دهید و از کشش بیخود کمر گردن شانه خودداری کنید.
این سبک از شنا به دلیل سختی حرکات، نیازمند رعایت اصول، ریتم و تکینیک های خاصی است که بر خلاف انواع دیگر شنا، افراد مبتدی نمی توانند از پس آن بر آیند.
برای انجام شنا پروانه مستلزم رعایت نکاتی از جمله:
حرکت دست ها از طرفین به جلو، حرکات دلفین مانند پا و آوردن سر بیرون از آب برای عمل هواگیری(تنفس) هستیم.
مجموع این حرکات در نهایت به شنا کردن به روش پروانه ای می انجامد.
آموزش شنای پروانه
برای اینکه در شنا پروانه عملکرد درستی داشته باشیم باید یک سری حرکات را به صورت هماهنگ با هم در عملکردهای پا، دست وکشش بدن انجام دهیم که در ادامه به بررسی هر کدام از این عملکردها در شنا پروانه می پردازیم.
1 . روش استفاده از پا
در شنا پروانه پا زدن شباهت زیادی به شنا کرال سینه دارد با این تفاوت که تعداد ضربه هایی که با پا برای به حرکت در آمدن در شنا پروانه انجام می دهیم، کمتر از شنا کرال سینه بوده و هر دو پا به طور ریتمیک و همزمان با هم حرکت می کنند.
در شنا پروانه پاها به میزان 30 سانتی متر در آب قرار دارد، بدن در حالت افقی و مستقیم بوده و بخشی از باسن خارج از آب قرار می گیرد.
با انجام حرکات فوق زاویه ای نود درجه در مفصل زانو ایجاد می شود به گونه ای که کف پاها همسطح با آب حرکت می کند. به وسیله قسمت جلویی ساق پا و روی آن، بر آب فشار وارد کرده و پای شناگر به طرف پائین و عقب حرکت می کند.
شنای پروانه و فواید آن شنای پروانه
یکی از شنا های چالش برانگیز است و برای انجام آن نیاز است که هر دو دست را همزمان بالای سر ببرید و با تکان دادن پا و دست همزمان به سمت جلو حرکت کنید.شنای پروانه ماهیچه ها را درگیر می کند و برای استقامت بدن و شکم شنای پروانه مناسب تر است وچون قسمت بالای بدن درگیر می شود دستها شکم سینه کمر تقویت می گردد. این نوع شنا ساختمان بدن را انعطاف پذیر و خوش اندام می سازد ،سی دقیقه انجام شنای پروانه در وزن های مختلف کالری های متفاوتی می سوزاند البته سعی کنید حرکات شنای پروانه را درست انجام دهید و از کشش بیخود کمر گردن شانه خودداری کنید.
تغذیه مناسب برای ورزش شنا
شنا از جمله ورزش هایی است که نیاز به دوره های تمرینی سخت دارد. بطور معمول هر شناگر حرفه ای هفته ای ۳ ۲ جلسه تمرین ۶ ساعته خواهد داشت. علاوه بر این تمرینات که در آب انجام می شود، ممکن است در برنامه تمرینی این ورزشکاران تمرینات ایروبیک از قبیل دو یا دوچرخه سواری نیز منظور شود.
از طرف دیگر مسابقات المپیک شنا عموماً بصورت دوره های ۷ ۳ روزه انجام می شوند و در هر روز شناگران در دو نوبت صبح و عصر به رقابت می پردازند. زمان هر مسابقه بسته به نوع آن و مقدار مسافتی که باید طی شود، از ۲۰ ثانیه تا ۱۵ دقیقه متغیر است. در مسابقاتی غیر از مسابقات المپیک ممکن است شناگران ۳ ۲ بار در روز و هر بار به مدت ۲۰ دقیقه تا چند ساعت با یکدیگر به رقابت بپردازند؛ بنابراین شنا ورزشی است که با توجه به زمان و مسافت طی شده ، در آن سیستم بی هوازی و یا هوازی غالب خواهد بود.