نقطه قوت این رژیم در آن است که باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود و نفخ معده و روده را کاملا خالی می کند. کارشناسان این رژیم غذایی معتقد هستند با رعایت این رژیم شما مانند فضانوردان احساس سبکی خواهید کرد.اما باید در نظر داشته باشید برای پیروی از هر رژیمی یک متخصص تغذیه باید آن را برای شما برنامه ریزی کند؛ چرا که ممکن است حتی با بهترین رژیم دوره ای بدون نظر متخصص به بدن شما آسیب وارد شود.
رژیم غذایی فضانوردی
رژیم فضانورد در سال 1960 برنامه ریزی شد. این رژیم مختص افرادی بود که قصد رفتن به فضا را داشتند. متخصصان تغذیه و گوارش خوراکی هایی را در این رژیم غذایی جای دادند که تا جای ممکن گاز معده را کاهش می داد. همچنین خوراکی هایی که در رژیم غذایی فضانورد قرار دارد باعث بهبود و دستگاه گوارش خواهد شد.
در رژیم غذایی فضانورد متناسب با مکانیسم و فعالیت شما ممکن است شاهد کاهش چند کیلوگرم وزن باشید. در نتیجه این رژیم بین مردم طرفداران بسیار زیادی پیدا کرد؛ چرا که در طول مدت 13 روز با رژیم غذایی بسیار آسان وزن و سایز بسیار چشمگیری را از دست خواهند داد.رژیم غذایی فضانورد را به سادگی می توانید دنبال کنید و نتایج سریعی از آن دریافت کنید. بدون شک با دیدن نتایج کاهش وزن و سایز انگیزه ی شما برای ادامه ی آن در هفته دوم چند برابر می شود.
قبل از شروع به پیروی از رژیم فضانورد باید بگوییم بسیاری از عادت های غذایی خود را ترک کنید. این رژیم علاوه بر کاهش وزن باعث می شود سبک زندگی شما تغییر کند و سلامت شما را پایدار خواهد کرد. رژیم غذایی فضانوردان تقریبا بیشتر از محصولات پروتئینی تشکیل شده است و مواد غذایی حاوی فیبر و کربوهیدرات ها به میزان قابل توجهی به حداقل می رسند. از طرف دیگر این را در نظر داشته باشید کالری هایی که در حالت طبیعی در روز دریافت می کنید در این دو هفته به حداقل نیاز شما خواهد رسید. اما جای هیچ نگرانی وجود ندارد؛ چرا که در این رژیم غذایی میزان بسیار زیادی پروتئین مصرف می کنید. در نتیجه با پیروی از این رژیم غذایی شما شاهد کاهش وزن و سایز خواهید بود بدون آن که به عضلات آسیبی وارد شود.
خوراکی ها ی غیر مجاز در رژیم غذایی فضانوردی
در رژیم فضانورد تا جای ممکن باید از خوردن خوراکی هایی که در زیر از آن ها نام برده شده است اجتناب کنید. این خوراکی در حالت عادی باعث چاقی می شوند و همچنین سلامت دستگاه گوارش را به خطر می اندازد.
- نوشابه
- آب میوه صنعتی
- الکل (عمدتا به دلیل داشتن قند)
- نمک و شکر
- سبزیجات نشاسته ای مانند سیب زمینی، چغندر، جعفری، هویج.
- برنج و ماکارونی
- نان و غلات
- پیتزا
- محصولات گوشتی دودی شده
خوراکی های مجاز در رژیم غذایی فضانوردی
در رژیم فضانورد اغلب خوراکی هایی در برنامه غذایی جای داده شده است که سرشار از پروتئین هستند. پروتئین یکی از اصلی ترین مواد خوراکی است که بدن برای ساخت بافت و حتی سلول ها به آن نیازمند است. شما باید در این رژیم غذایی باید مواد غذایی زیر را در وعده های غذایی خود جای دهید:
- قارچ
- تخم مرغ
- ماهی و مرغ
- گوجه فرنگی و خیار
- کاهو و کلم
- کلم بروکلی
- گل کلم
- لوبیا سبز
- کدو تنبل
- انواع سالاد
- پنیر و توفو
- شیر وگان (بادام ، برنج ، سویا)
*این را در نظر داشته باشید تا جای ممکن نباید ژامبون در این دو هفته میل کنید و به جای آن گوشت قرمز و مرغ میل کنید.
یک نمونه برنامه رژیم غذایی فضانورد
قبل از آن که به برنامه غذایی رژیم فضانورد در ادامه نگاه بیندازید باید به این نکته اشاره کنیم نمونه برنامه ی زیر تنها برای مثال آورده شده است. برای پیروی از این رژیم و رسیدن به وزن و سایز ایده آل باید حتما توسط یک پزشک متخصص آنالیز شوید و سپس پزشکتان برای شما برنامه غذایی را طراحی کند. این گونه هیچ یک از مواد حیاتی (ویتامین و مواد معدنی) بدنتان در این 13 روز کم نخواهد شد.
- صبحانه: دو عدد تخم مرغ آب پز یا تنوری + یک فنجان قهوه بدون شیر و شکر.
- ناهار: نصف مرغ به اندازه متوسط + نیم لیتر آب مرغ (که در آن پخته شده) + سالاد با گوجه فرنگی و قارچ + یک لیوان شیر سویا یا قهوه سیاه.
- میان وعده: یک فنجان چای میوه یا چای سبز.
- شام: یک لیوان شیر بادام + ماهی و 150 گرم توفو.
خوراکی های زیر را می توانید جایگزین یکدیگر کنید:
- توفو با پنیر دلمه
- مرغ با ماهی
- قهوه با چای سبز
- پرتقال با سیب
*نکته: ویتامین ها و مواد معدنی را نادیده نگیرید. همچنین حتماً روزانه پیاده روی کنید یا بدوید و مقدار زیادی آب بنوشید (حداکثر 2 لیتر در روز).
رژیم غذایی فضانورد چگونه باعث بهبود مشکلات معده می شود؟
اگر از مشکلات گوارشی و معده رنج می برید باید این را با تغییراتی در سبک زندگی و نوع غذا خوردن این مشکلات به راحتی بهبود پیدا می کنند. جالب است بدانید رژیم فضانورد پس از تایید یک متخصص تغذیه می تواند در این زمینه کمک بزرگی به شما کند. برای بهبود معده در این رژیم غذایی مهمترین کاری که باید انجام دهید آن است که کربوهیدرات های ساده را کاملا از وعده های قطع یا کاهش دهید. این خوراکی ها شامل موارد زیر است:
- شکر
- ماکارونی
- نان سفید
- آب میوه صنعتی
- الکل و غیره
علت این محدودیت آن می باشد که وقتی سیستم گوارش از تعادل خارج شود کربوهیدرات های زیاد و قند تمایل به تخمیر در روده بزرگ دارند؛ در نتیجه این مسئله می تواند دلیل نفخ و گاز معده و روده باشد.جالب است بدانید با رعایت رژیم غذایی فضانورد حتی می توان سندرم روده تحریک پذیر را علاوه بر حذف خوراکی های گفته شده با جای دادن پروتئین بالا بهبود داد.
کلام آخر
رژیم غذایی فضانورد یک رژیم دوره ای 13 یا 14 روز است که باعث بهبود سلامت شما می شود و از طرفی باعث کاهش چشمگیر سایز و وزن می شود. اما در نظر داشته باشید پیروی از هر رژیمی باید زیر نظر یک متخصص تغذیه جلو برود و نکات لازم رعایت شده باشد. تنها کافیست که توصیه های زیر را رعایت کنید:
- در طول روز آب بنوشید.
- از غذاهای پرچرب، ادویه دار و سرخ کردنی، شیرینی جات ، چای سیاه، نوشیدنی های قند دار و الکل دوری کنید.
- سیگار نکشید.
- پروبیوتیک ها را امتحان کنید.
- بعد از غذا خوردن دراز نکشید.
- غذا را به جای کره با روغن زیتون بپزید.
- چای را همراه با موادی مثل زنجبیل، بابونه و نعناع بنوشید.
- آلو بخورید.