عفونت چشم به دلیل وجود میکروارگانیسم هایی همچون باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها به وجود می آید که ممکن است بخشی از چشم یا نواحی اطراف آن را تحت تأثیر قرار دهد. به طور مثال این عوامل می توانند باعث عفونت چشم بر روی قرنیه، غشای مرطوب نازک جلوی چشم یا بر روی پلک های داخلی شوند. عفونت چشم دارای علائمی است که ممکن است در هر دو چشم نیز بروز کند.
دلایل بروز عفونت چشم
سیستم ایمنی ضعیف، زخم، جراحی، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر، عدم رعایت بهداشت و در تماس نزدیک قرار گرفتن با افرادی که عفونت چشم دارند، می تواند منجر به انواع عفونت چشمی شود.
عوارض معمولِ عفونت چشم عبارتند از: آب ریزش بیش از حد چشم، قرمزی، متورم شدن پلک ها، درد، خارش، حس کردن شن و ماسه در چشم ها، خروج مایع زرد رنگ از چشم یا پوسته پوسته شدن اطراف چشم.
این علائم بسته به میزان و نوع عفونت ممکن است خفیف یا بسیار شدید باشند.
گرچه عفونت چشم معمولا باعث ایجاد مشکلات دائمی نمی شود و به ندرت علامت خطر جدی برای سلامت چشم هاست، اما می تواند خیلی آزاردهنده باشد.
با این حال بهتر است توسط پزشک بررسی شود تا از بروز هرگونه وضعیت جدی ای که ممکن است در صورت عدم درمان باعث آسیب به شبکیه، رگ های خونی یا عصب های بینایی چشم شود جلوگیری کند.
در عین حال می توانید با کمک روش های خانگی آسان، ارزان و مؤثر از اثرات عفونت بکاهید و روند بهبودی را سریع تر کنید.
عفونت های چشمی شامل این بیماری ها می شود
ورم ملتحمه پرده چشم
ورم ملتحمه پرده چشم رایج ترین نوع عفونت چشم است ، این بیماریِ التهاب پرده ملتحمه چشم است که لایه بیرونی حدقه چشم می باشد که با سطح داخلی پلک در ارتباط است .این بیماری معمولا به دلیل آلرژی یا با عفونت ویروسی و باکتریایی ایجاد می شود .
گل مژه
به دلیل باکتری استافیلوکوکوس که در سطح پوست زندگی می کند، به وجود می آید که باعث تشکیل نقاط قرمز بر روی پلک ها و مژه ها می شود گل مژه معمولا باعث خارش و درد می نیز گردد .
عفونت پلک چشم
عفونت پلک چشم بیماری است ،و زمانی اتفاق می افتد که غدد چربی بر روی پلک چشم مسدود می شوند و باعث عفونت پلک می گردد ،این بیماری باعث خارش مداوم می شود.
عفونت قرنیه چشم
عفونت قرنیه، بیماری چشمی است که بر اثر باکتری ، ویروس یا انگل ها به وجود می آید و می تواند به قرنیه آسیب برساند ؛هر نوع عفونتی اگر سریعا و عمیقا درمان نشود ،می تواند پیامد های جدی به دنبال داشته باشد.
عفونت چشمی هیچ استثنایی ندارد بیماری می تواند باعث کاهش دید یا نابینایی در یک یا هر دو چشم شود . بنابراین به محض این که بیماری تشخیص داده شد ، درمان باید در سریع ترین زمان ممکن انجام شود در حقیقت بهتر است که از آن جلوگیری شود برای این منظور، شما باید دلایل عفونت چشم را بشناسید.
انواع عفونت چشم و علل ابتلا به آن
- التهاب ملتحمه: این بیماری عفونی چشم با نام “چشم صورتی” نیز شناخته می شود که باعث ایجاد التهاب و عفونت بر روی سطح داخلی پلك و روی سفیدی چشم می گردد . ابتلا به این عفونت چشم در میان کودکان شایع تر است. التهاب ملتحمه اغلب علائم و نشانه های ویروسی یا باکتریایی دارد. همچنین در صورت ابتلای مادر به بیماری های مقاربتی ممکن است نوزاد هنگام تولد مبتلا به این نوع عفونت چشم شود.
- عفونت های ویروسی چشم: علاوه بر اختلال چشم صورتی، از دیگر عفونت های ویروسی چشم می توان به تبخال چشمی اشاره کرد که بر اثر ویروس هرپس سیمپلکس به وجود می آید.
- عفونت کراتیتیس آکانتامبا: نوعی عفونت چشمی است که در آن سطح قرنیه چشم توسط نوعی میکروارگانیسم کیست زا موسوم به آکانتامبا آلوده می شود. افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می کنند، در معرض خطر ابتلا به این عفونت خطرناک هستند. به همین دلیل این افراد بایستی نکات بهداشتی و ایمنی را در خصوص استفاده از لنز رعایت کنند.
- تراخوم (Trachoma): یک بیماری عفونی چشم ناشی از باکتری کلامیدیا تراکوماتیس است. این عفونت چشم در مناطق خاص توسعه نیافته، بسیار شایع است که در نهایت منجر به نابینایی می شود. در واقع این عفونت باعث سفت شدن سطح داخلی پلک می گردد که می تواند منجر به درد چشم، شکنندگی سطح بیرونی یا قرنیه چشم و احتمالاً نابینایی شود. با رعایت بهداشت و مصرف آنتی بیوتیک های خوراکی، تا حدی می توان عفونت تراخوم را کنترل نمود.
- عفونت های داخل چشمی (اندوفتالمیت): هنگامی که عامل باکتریال به داخل چشم نفوذ می کند، عفونت بسیار خطرناکی به وجود می آید که در صورت عدم درمان سریع و مؤثر، فرد نابینا خواهد شد. عفونت اندوفتالمیت ممکن است در اثر وارد شدن جسم تیز به داخل چشم یا به دنبال جراحی های چشمی مثل جراحی آب مروارید هم ایجاد شود.