آشنایی با ساختمان ناخن

  یکشنبه، 09 آذر 1399   زمان مطالعه 3 دقیقه
آشنایی با ساختمان ناخن
ناخن ها از لایه های پروتئینی تشکیل شده اند که کراتین نام دارد. ناخن ها کمک می کنند تا اشیاء را دستکاری کنیم و از بافت حساس نوک انگشتان محافظت می کنند

داشتن ناخن های زیبا، بلند و بی نقص آرزوی همه ماست اما تا زمانی که سلامت ناخن ها جدی گرفته نشود دستیابی به این زیبایی غیرممکن خواهد بود و شما مجبور خواهید شد به راه حل های ناخوشایندی مثل کاشت ناخن و … روی آورید و از زیبایی طبیعی ناخن ها بی بهره باشید. سلامت ناخن به عوامل متعددی بستگی دارد و برای این که ناخن های سالمی داشته باشیم قبل از هر کاری باید تصور درستی از ساختار ناخن ها داشته باشیم و بدانیم که چه عواملی در سلامت ساختار ناخن و بخش های مختلف آن تاثیر دارند.

لبه آزاد ناخن: این قسمت همان قسمت سفید ناخن است که جدا از پوست است و لبه آزاد دارد و رشد می کند و شما هنگام گرفتن ناخن و سوهان زدن با این قسمت سر و کار دارید.

صفحه ناخن: این قسمتی، قسمتی از ناخن است که دیده می شود و روی بستر ناخن قرار دارد و در واقع به پوست چسبیده است. این قسمت از کربن، هیدروژن، اکسیژن، سولفور و نیتروژن تشکیل شده است که با فرآیند کراتینه سازی تولید می شود یعنی سخت شدن سلول های مرده و تبدیل شدن به یک سطح صاف و محکم.

ساختمان ناخن

ناخن ها از لایه های پروتئینی تشکیل شده اند که کراتین نام دارد. ناخن ها کمک می کنند تا اشیاء را دستکاری کنیم و از بافت حساس نوک انگشتان محافظت می کنند. هر ناخن از چندین بخش تشکیل می شود که عبارتند از:

۱ -صفحه اصلی یا پلاک ناخن، این قسمت همان سطح رویی ناخن را تشکیل می دهد که بیشتر در معرض دید قرار دارد.

۲- چین ناخن، پوستی که از سه طرف ناخن، را احاطه کرده است.

۳- بستر ناخن، پوستی که در زیر صفحه اصلی ناخن قرار دارد.

۴- کوتیکول Cuticle ، بافتی که صفحه ناخن را در قاعده ناخن می پوشاند.

۵- بافت زایشی matrix ، ناحیه ای است که زیر کوتیکول قرار دارد و رشد ناخن از آن قسمت صورت می گیرد.

۶- لانولا Lunula ، قسمت هلال شکل سفیدرنگی که در قاعده ناخن قرار دارد.

ناخن ها به طور متوسط روزانه یک دهم میلی متر رشد می کنند و حدود ۶-۴ ماه طول می کشد که یک ناخن از محل بافت زایشی تا نوک انگشت برسد.در ناخن های انگشتان پا، رشد کندتر صورت گرفته و این زمان به ۱۲-۸ ماه می رسد. رشد ناخن ها در دست مسلط (دستی که بیشتر با آن کار می کنیم)، سریعتر است.

همچنین رشد ناخن به سن، فصل و تغذیه بستگی دارد. آنها در تابستان سریعتر از زمستان رشد می کنند. ناخن ها نفوذپذیرند، یعنی مایعاتی که با ناخن در تماس هستند جذب آن می شوند.

برای بررسی ساختار و عملکرد ناخن باید بدانید که ناخن ها به طور مداوم در حال رشد هستند اما به دلیل گردش خون ضعیف و کهولت سن سرعت رشد آن ها کند می شود. ناخن های دست با سرعت 3 میلی متر در ماه نسبت به ناخن های پا بیشتر رشد می کنند. شش ماه طول می کشد تا یک ناخن انگشت دست از ریشه به طور کامل تا لبه آن رشد کند. ناخن های پا رشد خیلی کمتری دارند و در طول هر ماه فقط یک میلی متر رشد می کنند. رشد ناخن در پا از ریشه تا نوک آن حدود 12 تا 18 ماه طول می کشد.

ناخن ها چندین عملکرد و نقش مهمی را در ساختار بدن انسان دارند، از جمله:

  • ناخن ها، حس لامسه و لمس کردن را در انتهای عصب انگشتان دست و پا تقویت می کنند.
  • ناخن ها به عنوان صفحات محافظتی از قطع شدن یا آسیب دیدن انگشتان دست و پا در طول فعالیت های روزمره جلوگیری می کنند.
  • ناخن ها در انجام بسیاری از عملکرد های روز مره مانند گرفتن و یا خاراندن به انسان ها کمک می کنند و در زیبایی دست و پا اهمیت خاصی دارند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها