پنیر پیتزا سرشار از کلسیم و پروتئین است ولی محتوای چربی اشباع بسیار بالایی دارد که همین چربی عامل کش آمدن پنیر است، زیاده روی در مصرف پنیر پیتزا میتواند برای سلامت قلب و عروق مضر باشد.
پنیر پیتزا نوعی پنیر پرچرب است که در مجاورت حرارت، ذوب شده و حالتی کشسان پیدا کند، همین خاصیت آن باعث شده که برای چسباندن مواد به خصوص در پیتزا مورد استفاده قرار بگیرد.پنیر پیتزای موزارلا در اصل از شیر بوفالو تهیه میشده است ولی امروز از شیر گاو برای تهیه آن استفاده می شود. این پنیر سفید رنگ و گاهی زرد رنگ است و از نظر بافت ترکیبی نیمه جامد دارد. به طور کلی در ایران دو نوع پنیر پیتزا تولید می شود.
نوع اول پاستافیلا یا موزارلا است یک پنیر پیتزای اصلی محسوب می شود. پنیز موزارلا کم چرب 18 درصد چربی و نوع پر چرب آن 22 درصد چربی، 17 درصد پروتئین و 1 درصد نمک دارد. نوع دوم پنیر پیتزای پروسس است که چربی و پروتئین استفاده شده در تولید آن منشا لبنی یا گیاهی دارد. پنیر پیتزا پروسس حاوی 15 درصد چربی ، 18 درصد پروتئین و 1 درصد نمک است.
پنیر پیتزا حاوی مواد دیگر از جمله ویتامین کا ، ویتامین ای ، ویتامین آ ، ویتامین ب 12 ، ویتامین ب 6 ، منیزیم ، مس و روس است.پنیر پیتزا مانند سایر پنیرها سرشار از پروتئین و کلسیم است و مصرف به اندازه آن میتواند برای بدن مفید باشد.
تمرینات سخت ورزشی و رعایت رژیم غذایی سالم نیاز به برنامهریزی دقیق دارد. برخی افراد تصور میکنند که ورزشکارها و افراد بدنساز باید از خیر غذاهای خوشمزه مثل پیتزا و همبرگر بگذرند.
چطور میتوانید بعد از یک ساعت عرقریزی در باشگاه، یک پیتزا خوشمزه برای شام بخورید و دچار عذاب وجدان نشوید. خبر خوب این است که لازم نیست این غذا را کاملا حذف کنید، تنها کافی است تغییراتی در آن ایجاد شود.
در پیتزای شما اثری از سوسیس یا کالباس نخواهد بود، بهجای آن از گوشت گوساله استفاده کنید. سینه مرغ یا تن ماهی هم میتوانند منبع پروتئینی شما را بعد از ورزش تامین کنند. خمیر پیتزا معمولا از آرد سفید درست میشود که ارزش غذایی کمی دارد.
آرد چند غله، آرد جو یا گل کلم را جایگزین آرد سفید کنید. با این روش فیبر و کربوهیدرات سالم را در یک وعده غذایی خوشمزه دریافت میکنید. برای تهیه خمیر پیتزا با گل کلم، کافی است آن را چرخ کرده و با یک تخممرغ مخلوط کنید. خمیر پیتزا خود را به همین سادگی درست کنید.
پنیر پیتزا با وجود چربی بالا منبع پروتئین و کلسیم خوبی برای ورزشکاران است. شما میتوانید مقدار کمی از آن را روی پیتزا سالم و رژیمی خود بریزید. با این روش، مجموع کالری پیتزا کمتر خواهد بود و شما در عین حال از فواید آن بهرهمند میشوید.
افرادی که اضافه وزن دارند و رژیم غذایی خاصی دنبال میکنند، نباید در مصرف پنیر پیتزا زیادهروی کنند. مصرف مقدار متعادلی از آن برای شما بیخطر خواهد بود و جای نگرانی نیست.
این روزها متخصصان تغذیه بیش از قبل، مردم را به داشتن سبک زندگی سالم ترغیب میکنند. مصرف بیش از حد غذاهای فستفودی مثل انواع پیتزا و ساندویج نگرانکننده است. همانطور که میدانید فستفودها غذاهای پرکالری و چربی هستند، بنابراین واضح است که زیادهروی در مصرف آنها خطرناک است.پنیر پیتزا نوعی فرآورده لبنی است که چربی بالایی دارد و بخشی از این چربی، اشباعشده است. مصرف بیش از حد چربی اشباع، باعث بالا رفتن کلسترول بد خون شده و شما را در معرض بیماری قلبی و چاقی قرار میدهد.
افرادی که اضافه وزن جدی دارند، لازم است از خوردن فستفود دوری کنند. در کنار چربی بالا، پنیر پیتزا منبع خوبی از سلنیوم، فولات، فسفر، نیاسین و حتی فیبر است، بنابراین مصرف به اندازه آن، خطر جدی نخواهد داشت.
شما بیشتر غذاهای آماده و فستفودها را از رستورانها و بوفهها تهیه میکنید و در این غذاها از پنیر بیکیفیت و ارزان قیمت استفاده میشود. سوسیس و کالباس به مقدار زیادی در ساندویچها و پیتزاهای آماده دیده میشود.
سوسیس و کالباس حاوی مقدار زیادی نیتریت سدیم هستند که در سیستم گوارشی شما به مواد سمی و سرطانزا تبدیل میشوند. شما میتوانید پیتزا را خودتان در خانه درست کنید و بهجای گوشت فرآوری شده از سبزیجات سالم استفاده کنید.
اگر نگران مضرات پنیر پیتزا هستید، نوع کمچرب را امتحان کنید. با پیشرفت صنایع غذایی، انواع مختلفی از پنیر پیتزاهای کمچرب و سالم در بازار وجود دارند که مقدار کمی از آنها میتواند غذای شما را دلچسب کند. مصرف غذاهای سرشار از مواد نگهدارنده را کمتر کنید، رژیم غذایی متعادلی داشته باشید تا خطر بیماریهای قلبی و سرطان کاهش یابد.
افرادی که بعد از خوردن غذاهای چرب و سنگین دچار درد معده میشوند، لازم است از خوردن این غذاها دوری کنند. غذاهای چرب باعث ترشح بیشتر اسید معده میشود و برخی افراد دچار رفلاکس میشوند.
دلایل رفلاکس معده متعدد است و لازم است توسط پزشک متخصص بررسی شود. آنهایی که زخم معده دارند یا با مشکلات سوءهاضمه دستوپنجه نرم میکنند، با خوردن سبزیجات خام هم ممکن است دچار مشکل شوند.سندروم روده تحریک پذیر یکی از مشکلات شایع سیستم گوارشی است که با خوردن غذاهای سنگین، تشدید میشود. پیتزای پر از پنیر هم ممکن است شما را دچار دردسر کند پس مصرف آن را به حداقل برسانید.
پیتزا با پنیر کمتر که در تهیه آن بهجای گوشت از سبزیجات استفاده شده، سالمتر بهنظر میرسد. خوردن پیتزا یک بار در ماه، عوارض جدی نخواهد داشت، البته بهتر است نوع خانگی را امتحان کنید.
جالب است بدانید که ایتالیاییهای اصیل، پیتزا را با یک لایه سس کچاب، چند برش گوجه و ریحان درست میکنند. در پیتزاهای ایرانی از چند نوع تاپینگ مثل انواع گوشت، کالباس، سوسیس، قارچ و سایر سبزیجات استفاده میشود که آن را بسیار پرکالری و چرب میکند.
برای داشتن زندگی سالم، از غذاهای آماده دوری کنید. غذای مورد علاقه خود را با دقت و سلیقه در خانه درست کنید، غذای خانگی کیفیت بهتری دارد.سس کچاب یکی از چاشنیهای پرطرفدار است که در کنار انواع پیتزا و ساندویچ استقبال میشود.
پنیر پیتزا کاربرد بسیار زیادی در دایره تولید فست فود دارد و تولید طیف وسیعی از فست فودها به خصوص پیتزاها بدون آن امکان پذیر نیست. پنیر پیتزا یکی پرچرب ترین موادی است که در درست کردن انواع پیتزا به کار می رود و صد در صد چاق کننده است ضمن اینکه سرطان زا هم به شمار می رود.
پنیر پیتزا از شیر پرچرب تهیه می شود. در ایران ما دو نوع پنیر پیتزا داریم، یکی در آن از مواد لبنی نظیر روغن و کره و کازئین به کار برده می شود و نوع دیگر آن منشا گیاهی دارد. چربی موجود در پنیر پیتزا واقعا مضر است چرا که اول اینکه اشباع شده و دوم ترانس است. اگر می خواهید پنیر پیتزای موجود در فست فودها ضرر کمتری برای بدن شما داشته باشد بهتر است آن را سبزیجات مصرف کنید.حتما کش دار بودن تکه های پیتزا را دیده اید. این کش دار بودن به این دلیل به وجود آمده است که در پنیر پیتزا به شکل واقعا بدی اسید چرب ترانس به کار برده شده است. این ماده غذایی صد در صد منفی باعث گرفتگی رگ های خونی می شود. یک برش از پنیر پیتزا دارای موادی است که برای بدن واقعا ضرر دارد. یک گرم کامل قند در یک برش پنیر پیتزا وجود دارد و علاوه بر آن حاوی بیش از 20 گرم چربی است. سلنیوم، فولات، فسفر، کربوهیدرات، فیبر رژیمی، تیامین و نیاسین از دیگر مواد تشکیل دهنده پنیر پیتزا به شمار می روند. پنیرها به دو گروه انعقادی و فراپالایش تقسیم میشوند. در نوع انعقادی آنزیم به ترکیب اضافه می شود و پروتئین های نامحلول رسوب می کنند. پس از آبگیری به آن نمک می زنند. در فراپالایش از شیر کمتری برای تولید استفاده می شود. این نوع پنیر انرژی بالاتری دارند.پنیر پیتزا به دلیل دارا بودن انواع مواد مضر، چربی و قند بالا قاتل سلامتی محسوب می شوند. مصرف آن با سبزیجات توصیه می شود تا مواد مضر موجود در آن کمتر جذب بدن شوند.
در تولید پنیر پیتزا استارترهای آب پنیر به شیر حاوی باکتری های ترموفیل اضافه می شود و سپس به شیر اجازه می دهند تا دوران رسیدن را طی کند. سپس مایه پنیر رنت جهت ایجاد لخته به شیر اضافه می شود. بعد از تشکیل لخته، لخته بزرگ تر بریده شده تا به قطعات کوچک تر تقسیم شود. پس از مدتی لخته ها را هم می زنند تا قسمت مایع از آن جدا شود. بعد لخته ها را از آب جدا کرده و پرس می کنند و آبشان را گرفته و سفت می کنند. این کار باعث می شود بافت پنیر کمی کش دار و لاستیک مانند شود. سپس با حرارت دادن این حالت کش آمدن بیشتر نمایان می شود. در مرحله بعدی به لخته ایجاد شده فرصت می دهند تا pH را به محدوده 5/5-2/5 برساند. در این محدوده pH ، پنیر قابلیت کشش بهتری پیدا می کند. برای ایجاد بافت مناسب و کشش پذیری، پنیر را به حالت خمیر درآورده و می کشند تا بافت مناسب ایجاد شود. البته اینکه یک پنیر پیتزا خوب کش بیاید یا نه، ارتباط مستقیمی به روش تولید درست و مدت زمان پخت لخته ها دارد. اگر توانایی کارخانه تولید کننده بالا باشد و روش تولید را به خوبی انجام دهد، کیفیت پنیر بالا رفته و در اصطلاح بیشتر کش می آید .
پنیر پیتزا در تهیه انواع غذاهای فرنگی و ایرانی استفاده میشود. راز خوشمزگی پیتزا و همبرگر به پنیر آن است، پنیر پیتزا یک فرآورده لبنی سرشار از پروتئین و کلسیم است و در عین حال چربی بالایی دارد. مصرف بیش از اندازه آن ممکن است چربی خون را بالا ببرد. با این حال، اگر زیادهروی نکنید، غذای شما را هم خوشمزه میکند و هم فوایدی برای بدن خواهد داشت.