خروپف در طول دوران بارداری یک امر کاملا طبیعی است. این مشکل معمولا در ۳ ماه سوم بارداری بوجود می آید. مطالعات انجام شده نشان می دهد که تقریبا یک چهارم از خانم ها به شکل مکرر و ۲۵ درصد دیگر در هفته های آخر بارداری به هنگام خواب خروپف می کنند.
ارتباط خرخر کردن در طول بارداری با مشکلات بهداشتی
طبق تحقیقات، ماردانی که ۳ روز یا بیشتر از آن در طول هفته در بارداری خروپف می کنند احتمال زیاد می رود تا نوزادانی کوچک تر و کم وزن تر بدنیا بیاورند. شانس زایمان طبیعی دراین دسته از خانم های باردار پایین است. این اطلاعات که پس از تحقیق روی بیش از ۱۶۰۰ خانم باردار بدست آمده است نشان می دهد این مورد درباره خانم های بارداری که قبل از بارداری و یا در طول این دوران خروپف می کنند صادق تر است.
تحقیقات دیگری که در این زمینه انجام شده است نشان می دهد خر خر کردن در طول بارداری می تواند منجر به ایجاد مشکلات متعدد مربوط به سلامت مادر مثل فشار خون بالا و پره اکلامسی (وضعیتی که در طول بارداری منجر به زایمان زودرس و یا مرگ مادر می شود) شود.فشار خون بالا و پره اکلامسی از آنجائیکه خطر زایمان زودرس را افزایش می دهد با کوچک و کم وزن بودن نوزاد در ارتباط است.
عوارض ناشی از خروپف کردن در بارداری:
خروپف کردن زنان در دوران بارداری موقتی بوده و جایی برای نگران شدن وجود ندارد. اما اگر این گونه نباشد، فرد باید چگونگی شناسایی انواع بیماری ها را در بدن خود شناخته و به کمک پزشک متخصص زنان و زایمان، آن ها را درمان کند. نتایج مطالعات انجام شده توسط دانشگاه میشیگان و دانشکده پزشکی دانشگاه فاینبرگ شمال غربی نشان می دهد که خروپف کردن زنان در دوران بارداری می تواند خطرات متعددی را برای سلامت خود مادر و نوزاد درون رحم او داشته باشد. این خطرات عبارتند از:
- به علت افزایش وزن و متورم شدن رگ های خونی بدن مادر باردار، به خصوص منطقه داخلی بینی، روند خون رسانی به جفت محدود شده و جنین درون رحم مادر را از دریافت مواد مغذی و خون محروم خواهد کرد.
- همچنین، اگر خروپف کردن زن حامله بیش از اندازه باشد، نتایج بدی برای مادر و نوزاد درون رحم او به همراه خواهد داشت که سزارین شدن مادر و تولد نوزادان با کم وزن از جمله این خطرات می باشد.
- علاوه بر این موارد، خروپف شدید زنان حامله در برخی موارد ممکن است باعث ایجاد دیابت حاملگی در فرد شده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در دوره های بعدی زندگی افزایش دهد.
- جالب است بدانید که خطر ابتلا به بیماری پره اکلامپسی در زنان حامله ای با خروپف بیش از حد مواجه هستند، به شدت بالا بوده و این شرایط می تواند منجر به انجام زایمان زودرس و مرگ و میر جنین در داخل رحم این مادران شود.
- یکی دیگر از عوارض خروپف کردن زنان در 9 ماه دوران بارداری، ایجاد محدودیت در روند رشد داخل رحمی (IUGR) نوزاد است که باعث می شود به دلیل ایجاد تأخیر در رشد جنین، نوزاد کوچک تر از بچه های دیگر به دنیا آید.
در نهایت، به خاطر بسپارید که اگر فرایند خروپف کردن زنان حامله به علت وجود یک وضعیت پزشکی پایه باشد، درمان آن بیماری، روند خروپف کردن فرد را نیز متوقف خواهد نمود. اما اگر این مشکل به علت بروز تغییرات بدنی زنان در دوران بارداری روی دهد، او می تواند با استفاده از روش های ساده میزان این مشکل را در بدن خود مدیریت نماید.
برخی خانم های باردار در هنگام خواب دچار خر و پف می شوند آن ها با تنگی نفس از خواب بیدار می شوند آیا این حالت می تواند برای جنینشان خطر ساز شود ؟چه درمان هایی برای این مشکل وجود دارد؟بر اساس مطالعات دانشگاه میشیگان، خروپف نه تنها مزاحم خواب خودتان است، بلکه برای کودک داخل شکمتان نیز ضرر دارد.
بسیاری از زنانی که پیش از بارداری، خروپف نمی کنند به دلیل تغییرات هورمونی، اضافه وزن و تجمع مایعات، در طول بارداری دچار خروپف شبانه می شوند. تحقیقات نشان میدهد که مادرانی که خروپف مزمن داشتند، دو سوم بیشتر از دیگران نیاز به سزارین پیدا کردند و دوبرابر بیشتر، نوزادان کم وزن به دنیا آوردند.
از نظر پزشکی، خروپف باعث تورم بافت ها می شود و اجازه نمی دهد خون به راحتی در رگ ها جریان پیدا کند، در نتیجه خون و مواد مغذی به اندازه کافی به جفت نمی رسد و این به معنای تولد نوزاد کم وزن است. دکتر ابرایان توصیه می کند که به منظور جلوگیری از خروپف در دوران بارداری، به پهلو بخوابید. اگر بیش از سه شب در هفته خروپف می کنید، فشار خون دارید و گاهی اوقات با احساس تنگی نفس از خواب بیدار می شوید به فکر درمان باشید. متداول ترین درمان این مشکل استفاده از دستگاهی است به نام CPAP که با استفاده از فشار هوا، کمک می کند تا مسیر هوا در طول خواب باز بماند.