ساعدنیوز
ساعدنیوز

آیا کندن پوست و جای جوش اختلال روانی محسوب میشود؟

  شنبه، 15 آذر 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
آیا کندن پوست و جای جوش اختلال روانی محسوب میشود؟
اختلال پوست کنی به عنوان نوعی اختلال وسواس جبری طبقه بندی می شود. این وسواس گاهی به قدری قدرتمند است که بیمار نمی تواند جلوی خود را بگیرد. هرچه بیمار بیشتر پوست خود را بکند، کنترل کمتری بر رفتار خود خواهد داشت.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، وسواس پوست کنی یکی از انواع اختلالات اضطرابی ست که به تازگی در راهنمای تشخیصی آماری بیماری های روانی (DSM) به صورت یک اختلال مجزا شناخته شده است و در آن فرد به صورت اجباری و افراطی میل به کندن پوست خود، همچنین جوش، جای زخم و... را دارد.

افرادی که به این اختلال دچار هستند معمولا با ناخن خود و یا با استفاده از ابزاری مانند موچین و سوزن یا اعمالی مانند گاز گرفتن، اقدام به کندن پوست نقاط مختلف بدن خود می کنند و ممکن است ساعت ها مشغول کندن پوست خود باشند. کندن پوست ممکن است تا جایی پیش رود که منجر به آسیب جدی و خونریزی شود.

نشانه های وسواس پوست کنی

نشانه های وسواس در هر کدام از انواع آن دارای تشابهاتی است، اما اختصاصا علائم و نشانه های اختلال پوست کنی بر اساس راهنمای تشخیصی و آماری بیماری های روانی (DSM) به شرح زیر هست.

تلاش برای رفع نواقص پوست: برخی از افراد دائما پوست خود را می خراشند تا عیوب آن را برطرف کنند، این خود باعث زخم، ضایعات و بریدگی های بیشتر می شود.

صرف زمان زیاد برای پوست کنی: برخی از افراد چند دقیقه از روز و برخی دیگر تا چند ساعت از روز خود را به این رفتار اختصاص می دهند که می تواند مشکل جدی در زندگی حرفه ای و اجتماعی فرد به وجود آورد.

ابتلا به زخم و عفونت های بیشتر در اثر پوست کنی که می تواند به مدت طولانی ادامه یابد. استفاده از آنتی بیوتیک در برخی از بیماران ضروری است.

پرهیز از رفتن به مهمانی و مکان های عمومی به خاطر وضعیت پوست: این اختلال باعث وجود خراش ها و زخم های زیاد روی پوست می شود. بیماران برای پرهیز از سوالات دیگر از رفتن به ساحل، استخر، مهمانی و پوشیدن لباس هایی که بدن آنها را به نمایش می گذارد خودداری می کنند.

نحوه ابتلا به این اختلال:

اختلال پوست کنی یک رفتار خودمراقبتی و رفتار تکراری متمرکز بر بدن است. این رفتارها شامل کندن مو و ناخن نیز می شود.

اختلال پوست کنی به عنوان نوعی اختلال وسواس جبری طبقه بندی می شود. این وسواس گاهی به قدری قدرتمند است که بیمار نمی تواند جلوی خود را بگیرد. هرچه بیمار بیشتر پوست خود را بکند، کنترل کمتری بر رفتار خود خواهد داشت.

دلیل ابتلا به این اختلال مشخص نیست.

اختلال می تواند پس از یک واقعه یا محرک شروع شود:

  • عفونت، آسیب یا زخمی که ایجاد شود و دلمه ببندد. حس خارش باعث می شود که فرد دلمه را بکند. زخم دوباره شروع به بهبودی می کند و دلمه جدید شکل می گیرد. این شروع چرخه پوست کنی است.
  • این رفتار نوعی عادت رهایی از استرس در زمان های قرارگیری تحت تنش است. رفتار تکراری و کنترلی که پوست کنی به فرد می دهد باعث آرامش او نسبت به واقعه ای می شود که بر آن کنترلی ندارد.

این اختلال هم در کودکان و هم بزرگسالان دیده می شود. ممکن است در هر سنی شروع شود، اما معمولا در دوره بلوغ شروع می شود. ابتلا به بیماری در زنان بیشتر از مردان است.

سایر اختلالات روانی همراه با اختلال پوست کنی:

اختلال وسواس جبری که باعث بروز رفتارهای تکراری و اختلال در کیفیت زندگی فرد می شود.

اختلال بدریخت انگاری بدن که در آن بیمار دچار افکار منفی نسبت به ظاهر بدن خود است.

اختلال افسردگی عمده که باعث بروز رفتارهای پوست کنی می شود.

اختلال مو کنی که تقریبا 40 درصد از بیماران مبتلا به اختلال پوست کنی به این اختلال نیز دچار هستند.

دیگر رفتارهای تکراری متمرکز بر بدن شامل جویدن ناخن، جویدن لب ها تا زمان خونریزی، جویدن بافت داخل لپ ها.

نکاتی برای مدیریت این اختلال:

درمان اختلال پوست کنی شامل دو دسته دارودرمانی و روان درمانی می شود.

درمان:

مشاور یا روانشناس می تواند به شما در شناسایی محرک پوست کنی کمک کند. سپس هر دو با همکاری یکدیگر می توانید بر روی توقف محرک کار کنید.

این می تواند شامل یادگیری رفتارهای سالم در زمان تمایل به کندن پوست باشد برای مثال، فشار دادن توپ استرس، بازی با مکعب روبیک، نقاشی کردن یا رفتارهایی که دست ها را مشغول می کند.

پوشیدن دستکش یا بستن پانسمان روی محل زخم نیز می تواند به درمان کمک کند.

دارو درمانی:

داروهای ضد افسردگی در کاهش رفتارهای پوست کنی موثر هستند. بازدارنده های انتخابی بازجذب سروتونین نیز برای این اختلال تجویز می شوند.

داروهای دیگری نیز ممکن است تجویز شود که به تشخیص روانپزشک و معاینه بیمار از نزدیک نیاز دارد.

زمانی که این اختلال تشخیص داده شد، پزشک بر روی طرح درمان کار می کند. یافتن طرح درمان به انجام چند آزمون و خطا نیاز دارد. هر چند درمان باعث مدیریت علائم و رفتارهای پوست کنی می شود، اما بیمار ممکن است دوره هایی از عود را تجربه کند. این بدان معنی نیست که شما هرگز نمی توانید بر این اختلال غلبه کنید، بلکه بدان معنی است که باید به صورت دوره ای و با شروع علائم به پزشک مراجعه کنید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
اگر یک بار تنگه هرمز را ببندیم تا شریعتمداری دلش خوش بشود و حکومتی هم به جلیلی بدهیم، دیگر همه چیز تمام و مشکلات حل می‌شود (4 نظر) نگاهی به عکس شناسنامه بازیگران و سلبریتی های مشهور سینمای ایران+عکس/ از شیلا خداداد و شهاب حسینی تا بهرام رادان و مرتضی پاشایی (1 نظر) کنایه سنگین جمهوری اسلامی به قالیباف: با فقط 6 درصد آراء حوزه انتخابیه رئیس مجلس شده است! (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) ذکر امروز با ناصر رفیعی برای "افزایش روزی" / توصیه پیامبر به دخترش فاطمه (س)؛ بگو یا رب العالمین... (1 نظر) خبر بسیار امیدبخش یک دیپلمات معروف درباره توافق قریب الوقوع ایران با دولت ترامپ در روزنامه دولت (1 نظر) رئیس دفتر آیت الله خامنه ای: اگر قدرت نظامی نداشتیم تا الان ما را خورده بودند (1 نظر) قاب ایران قدیم/ 3 تصویر خاطره‌انگیز از دختران شیک پوش بالاشهری در دهه 70 (1 نظر) (تصاویر) عاقبت شوم بشار اسد بعد از فرار به روسیه: لنگه کفش در دهان رهبر سابق شام (1 نظر) حسن خمینی: خدا نکند پرچم بیفتد! آنگاه رفقای دیروز هم سنگ می‌زنند (1 نظر) نگاه های معنادار دختر پزشکیان بعد از شنیدن جملات امروز پدرش: تصور می‌کنم اگر همسرم بود شاید فرزندانم بهتر تربیت می‌شدند+ویدیو (1 نظر) تصاویر دیده نشده از جنجالی‌ترین خواهر محمدرضا پهلوی با لباس عروس ابریشمی در روز خاکسپاری پدرش در ایران/ خاندانی که حتی حاضر به حفظ حرمت پدرشان هم نبودند (1 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات /مار، موش، قورباغه آسیایی جشن تولد ساده و شیک خواهر بوشهری مهدی قایدی، ستاره تیم ملی با لباس اصیل بندری/ تم جنوبی و ایرانی پسند+عکس نگاهی به سبک و سلیقه کشورهای مختلف برای تزئینات جشن کریسمسی خاص و جذاب/ چین، ایران، ترکیه و...+عکس
تیتر امروز   
هم میهن: به زمین و زمان ناسزا حواله کرده‌ایم و عرب‌ها و غربی‌ها را ناچیز انگاشته‌ایم
ستاد نیروهای مسلح بیانیه داد: آماده دادن پاسخ کوبنده هستیم!
نقشه پست مرد جوان و همسرش برای قتل پدر 80 ساله
یک نماینده مجلس عملیات وعده صادق 1 را زیر سؤال برد: خوب عمل نکردیم؟!
دولت و فرهنگ تملق؛ چرا باید از «پاچه‌خاری» در سیاست پرهیز کرد؟
آیا پزشکیان اختیارات لازم برای برگردان ایران به مسیر توسعه اقتصادی و سیاسی را دارد؟
موانع رفع فیلتر محبوب‌ترین شبکه اجتماعی ایران؛ مردان پیشتاز استفاده از اینستاگرام هستند یا زنان؟
کشف 15 سطل اعضا بدن انسان در یک باغ پسته انار شوک بزرگی وارد کرد / ماجرا چه بود؟
سفر ناکام ترانه علیدوستی همراه دخترش حنا به قشم/ بازیگر سریال شهرزاد حق سفر رفتن را ندارد!
حمله بی‌سابقه چهره اصولگرا به پزشکیان؛ از تلاش برای تبدیل شدن ایران به تایلند و کیش به عشرتکده! تا فاجعه بودن انتخاب رئیس‌جمهور
کدام قسمت هواپیما امن تر است؟ / نجات تعدادی از مسافران حادثه سقوط هواپیمای آذربایجان مردم را کنجکاو کرده است؛ بازماندگان در کجا بودند!
امام جمعه نجف آباد: سردار سلیمانی یکی از 313 یار اصلی امام زمان است
از ارزهای دیجیتال چه خبر؟ | قیمت بیت کوین، اتریوم و ارزهای پرطرفدار امروز شنبه 8 دی 1403 + جدول
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز شنبه 8 دی 1403
ادعای عجیب سارق: بخاطر عشقم به پرسپولیس و شش تایی، گوشی مردم را در 6 ثانیه می‌زدم!
منتخب روز   
حال و هوای این روزهای "دربند" تهران / جایی که هزار بار هم بری تکراری نمیشه؛ اینجا زندگی در جریان است😍 + ویدئو عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‎گیر و خیره‌کننده ترلان پروانه و جواد رضویان بازیگران سریال «جایزه بزرگ» بعد از 19 سال در26 سالگی و 50 سالگی دولت و فرهنگ تملق؛ چرا باید از «پاچه‌خاری» در سیاست پرهیز کرد؟ نوستالژی روز/سکانس‌های احساسی بی‌بی، مادربزرگ همه بچه‌‌های دهه 60 و مجید در سریال خاطره انگیز «قصه‌های مجید»/ محاله اشکای بی‌بی رو ببینی و گریت نگیره😭 انتشار عاشقانه جذاب ساعد سهیلی و گلوریا هاردی مقابل دوربین برای اولین بار+ویدئو/ یک لحظه و یک ساعت دست از تو برنمیدارم... از ماجرای باحال درآمد ماهیانه 80 میلیونی پسر 17 ساله ایرانی خبر داری؟ صحنه ای ناب از باران شدید در مکه و طواف زائران + ویدئو پیشخوان روزنامه‌ها؛ مهم‌ترین عناوین ورزشی شنبه 8 دی 1403 در یک نگاه!/ کامبک پرسپولیس به لطف جان نثاران کریم باقری شاخص آلودگی هوا امروز شنبه 8 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها جدول زمانبندی قطعی برق امروز شنبه 8 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک اولین مسافرت تکرار نشدنی منوچهر هادی با عشق زندگی اش+عکس/آقای بازیگر از عشق گفت... ویدئو/ پاسخ تندوتیز کمند امیر سلیمانی به خبرنگاری که او، سروش صحت و هوتن شکیبا را اقلیت خز سینما خواند!