ساعدنیوز
ساعدنیوز

از خواص گیاه منگولیا چه میدانید؟

  دوشنبه، 25 مرداد 1400   زمان مطالعه 6 دقیقه
از خواص گیاه منگولیا چه میدانید؟
گیاه مگنولیا بهترین درمانگر برای سرطان های خطرناکی مانند سر و گردن باشد بهتر است بدانید خاصیت معجزه آسای این گیاه در پیشگیری از تولید سلول های سرطانی از لحاظ پزشکی ثابت شده است! ما در این بخش از ساعد نیوز به خواص گیاه منگولیا اشاره خواهیم کرد.

گیاه مگنولیا چیست؟

مگنولیا سرده ای متعلق به تیره ی مگنولیاسه با نام علمی “Magnoliaceae” است که شامل ۱۲۰ گونه ی مختلف می شود. این گونه ها به شکل درخت یا بوته و در آب و هوای گرم و مرطوب می رویند و به عنوان گیاه زینتی استفاده می شوند. خاستگاه مگنولیا خاور دور، آسیای میانه و آمریکای مرکزی است. گل های آن منفرد و بزرگ به رنگ سفید، صورتی یا زرد روشن هستند. این گیاه معمولا از سال دوم یا سوم پس از کاشت شروع به گلدهی می کند. دوره ی گلدهی آن در اوایل بهار و به مدت یک تا سه ماه است و در دیگر فصل های سال می توان از خشک شده ی آن استفاده کرد. نام این گیاه برگرفته از «پییر مانیول» پزشک و گیاه شناس فرانسوی است.

منگولیا

خواص و فواید پوست مگنولیا

پوست ماگنولیا سرشار از دو نئو لیگنان مگنولول و هونوکیول است که گفته شده اکثر خواص این ماده از آن ها نشات گرفته است. لازم به ذکر است نئو لیگنان ها نوعی ریز مغذی های پلی فنلی در گیاهان هستند و پلی فنل ها از نظر سطح آنتی اکسیدانی بسیار ارزشمند بوده و خواص زیادی دارند. علاوه بر نئو لیگنان ها بیش از 200 ترکیب شیمیایی دیگر نیز در پوست این درخت وجود دارد که طی سال های اخیر خواص ضد التهابی، ضد سرطانی، ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی آن ها مورد مطالعه قرار گرفته است. در طب سنتی چینی از پوست ماگنولیا برای درمان بیماری هایی همچون آسم، اضطراب، افسردگی، اختلالات معده و التهاب استفاده می شود. اگر کنجکاو هستید بدانید تحقیقات علمی درباره خواص پوست ماگنولیا به چه نتایجی رسیده اند در ادامه به تعدادی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

1. مقابله با استرس اکسیداتیو و التهاب

استرس اکسیداتیو و التهاب از علل اصلی بیماری های مزمن همچون دیابت، سرطان، بیماری قلبی و بیماری های عصبی همچون آلزایمر بوده و در بسیاری از تغییرات بدن و ذهن ناشی از افزایش سن نقش مهمی دارند. ترکیبات پلی فنلی موجود در پوست ماگنولیا به عنوان درمان بالقوه برای مقابله با عوارض جانبی استرس اکسیداتیو و التهاب مفید هستند. هونوکیول با افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانی و کاهش سطح متان دی کربوکسیلیک آلدئید با پیری مقابله کرده و به دلیل توانایی اش در عبور از سد خونی مغزی به کاهش التهاب موجود در مغز و نخاع کمک می کند که می تواند اثر خوبی در کاهش علائم بیماری های عصبی همچون آلزایمر داشته باشد.

2. دیابت

از آن جا که استرس اکسیداتیو با دیابت و عوارض آن رابطه مستقیم دارد و پوست ماگنولیا تاثیر خوبی در کاهش استرس اکسیداتیو داشته است به نظر می رسد مصرف آن برای بهبود سطح قند خون و عوارض دیابت مفید باشد.

3. تاثیر مگنولیا بر سرطان

هونوکیول موجود در پوست ماگنولیا با کمک به تنظیم مسیرهای سیگنالینگ سلولی با سرطان مقابله کرده و برای پیشگیری و درمان این بیماری مفید است. طی مطالعات انجام شده به نظر می رسد این ماده پتانسیل جلوگیری از رشد تورموها در مغز، سینه، روده بزرگ، کبد و پوست را داشته و اثر بخشی سایر داروهای ضد سرطانی و پرتو درمانی را افزایش دهد. مگنولول موجود در پوست ماگنولیا نیز خاصیت ضد سرطانی دارد و به کنترل و سرکوب رشد تومورها در اندام های مختف از جمله ریه کمک می کند.

4. کاهش اضطراب و استرس

به نظر می رسد عصاره پوست ماگنولیا از بدن در برابر بسیاری از شرایط عصبی محافظت می کند، این شرایط تنها به بیماری های مغزی همچون آلزایمر خلاصه نمی شود بلکه شامل استرس، اضطراب، اختلالات خلقی و افسردگی نیز می باشد. مصرف عصاره پوست ماگنولیا باعث کاهش سطح کورتیزول – هورمون اصلی استرس در بدن – شده و ترکیب هونوکیول و مگنولول به بهبود سطح سروتونین در مغز و کاهش سطح کورتیکوسترون خون کمک می کند، این دو ماده در تنظیم اضطراب، خلق و خو و افسردگی نقش مهمی دارند.

5. بهبود خواب با گیاه مگنولیا

اثر مثبت پوست ماگنولیا در بهبود کیفیت خواب نیز به ترکیبات پلی فنلی موجود در آن یعنی هونوکیول و مگنولول برمی گردد. مصرف پوست ماگنولیا به درمان بی خوابی کمک می کند و باعث می شود مدت زمان بیدار ماندن طی از خواب پریدن های شبانه کاهش یابد، به نظر می رسد این مسئله با تاثیر این ماده روی فعالیت گیرنده های GABA در سیستم عصبی مرکزی ارتباط نزدیکی داشته باشد.

6. بهبود علائم یائسگی

خانم ها در دوران یائسگی علائم آزار دهنده ای را تجربه می کنند و اغلب به دنبال درمان های موثر برای کاهش آن ها هستند. برخی مزایای پوست ماگنولیا از جمله بهبود خواب و خلق و خو می تواند برای دوران یائسگی خانم ها مفید باشد و به کاهش اضطراب و تحریک پذیری این دوران کمک کند. اگرچه ماده مورد نظر در مطالعات علاوه بر عصاره پوست ماگنولیا حاوی ترکیبات دیگری نیز بوده و نمی توان با اطمینان گفت این اثرات مثبت از پوست ماگنولیا نشات گرفته است.

نحوه مصرف پوست ماگنولیا

در طب سنتی چینی برای تهیه مکمل پوست ماگنولیا ابتدا پوست را از درخت جدا کرده، سپس آن ها را خشک می کنند و می جوشانند و در مرحله آخر به یک تنتور اضافه می کنند تا به صورت خوراکی مصرف شود. امروز عصاره پوست ماگنولیا به صورت قرص های مکمل در دسترس است اما توصیه ای درباره دوز مصرف این مکمل ها وجود ندارد. هنگام مصرف حتما به دستورالعمل درج شده روی برچسب آن توجه داشته باشید. قبل از مصرف نیز حتما با پزشک خود صحبت کنید به خصوص اگر مکمل یا داروی خاصی مصرف می کنید.

تداخلات مگنولیا

تداخل متوسط: توجه داشته باشید که مگنولیا با الکل تداخل متوسط دارد. ساقه مگنولیا مانند الکل می تواند باعث ایجاد خواب آلودگی و گیجی شود. مصرف مقادیر بیش از حد ساقه مگنولیا با الکل می تواند ممکن است خواب آلودگی شدید ایجاد کند.

  • داروهای آرام بخش (باربیتورات ها و بنزودیازپین ها) با مگنولیا تداخل دارند. ساقه مگنولیا مانند داروهای آرام بخش خواب آلودگی و گیجی ایجاد می کنند. مصرف همزمان این دو می تواند خواب آلودگی شدید ایجاد کند.
  • برخی از داروهای آرام بخش باربیتوارت شامل آموباربیتال (آمیتال)، بوتاباربیتال (بوتیزول)، مفوباربیتال (مبارال)، پنتوباربیتال (نمبوتال)، فنوباربیتال (لومینال)، سکوباربیتال (سکونال) هستند.
  • برخی از داروهای آرام بخش بنزودیازپین شامل کلونازپام (کلونوپین)، دیازپام (والیوم)، لورازپام (آتیوان)، می باشند.
  • سایر داروهای آرام بخش سرکوب کننده سیستم عصبی مرکزی مثل زولپیدم (آمبین) نیز با ساقه مگنولیا نیز ممکن است تداخل ایجاد کنند.

عوارض جانبی مگنولیا

مصرف کوتاه مدت مگنولیا به صورت خوراکی و یا در خمیردندان امکان دارد برای اکثر افراد بی خطر است. مگنولیا به صورت خوراکی تا ۶ هفته استفاده شده است و در خمیر دندان تا ۶ ماه استفاده شده است. گزارشاتی وجود دارد که مگنولیا می تواند منجر به انقباض رحم و سقط جنین شود. اطلاعات کافی در خصوص ایمنی مگنولیا در دوران شیردهی وجود ندارد. بنابرین احتیاط لازم کنید و از مصرف آن اجتناب کنید.

جراحی: مگنولیا سیستم عصبی مرکزی را آهسته می کند. نگرانی وجود دارد که مصرف هزمان مگنولیا با داروهای بیهوشی و سایر داروها در هنگام جراحی و بعد از آن، ممکن است سیستم عصبی مرکزی را بسیار آهسته کنند. مگنولیا همچنینین می تواند انعقاد خون را آهسته کند و باعث خون ریزی بعد از جراحی شود. استفاده مگنولیا را حداقل ۲ هفته قبل از جراحی متوقف کنید.

کلام آخر

مالونگو با چندین مزیت بالقوه مانند کاهش درد و کاهش اضطراب ، تشنج صرع ، علائم آسم و التهاب همراه بوده است. با این حال ، بیشتر تحقیقات در حیوانات انجام شده و مطالعات بیشتری در انسان لازم است.همراه ما باشید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
سوگل طهماسبی بازیگر سریال کیمیا: بازیگران زنی که حیا و حجاب دارند در سینما جایی ندارند (110 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (99 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (95 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (77 نظر) پزشکیان: کلاس‌ های درس 45 نفره خیلی هم خوب است؛ خبرهای امیدوارکنننده در رابطه با اصلاح روش های آموزش در مدارس (75 نظر) شهربانو منصوریان: زنگ زدم به همسرم گفتم باید رضایت نامه خروج بدی گفت نمیدم منم گفتم بلیت پرواز میگیرم برمیگردم کتک سفتی بهت میزنما😂+فیلم (56 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (54 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (45 نظر) نگاهی به استایل بسیجی رؤسای جمهور ایران در زمان جنگ: از آیت الله خامنه ای تا مسعود پزشکیان +تصاویر (45 نظر) هزینه هنگفت تزئینات لاکچری توالت فرح در دوره پهلوی + سند/ رسیدگی به تزئینات توالت ملکه از رسیدگی به اوضاع برق و آب مردم واجبتر بوده (42 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (40 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) هادی ساعی: هیچ منتی سر مبینا نعمت زاده نیست او میتواند تحصیلاتش را ادامه بدهد/ او خودش بیخیال رشته پزشکی شد!+فیلم (38 نظر) یک شب زباله‌گردی؛ درآمد خالص یک زباله‌گرد چقدر است؟ / قیمت کدام ضایعات بالاتر است؟ (33 نظر) خیابانی خطاب به خداداد عزیزی:چرا فکر میکنی همه ی حرف های تو درسته؟!خداداد عزیزی:معلومه حرف من درسته برای اینکه کار من فوتباله و .../دعوای شدید خیابانی و خداداد عزیزی در برنامه تلویزیونی (32 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تصاویری از استایل متفاوت و به شدت شیک و امروزی معاون وزیر ارشاد / نادره رضایی کیست؟
سردار دقیقی: دست دشمن در سوریه قطع می‌شود
تروئیکای اروپایی: گفتگو‌های دیپلماتیک با ایران ادامه دارد
روزنامه اصولگرا به خاطر فردوسی‌پور و سروش صحت از خجالت دستیار پزشکیان درآمد: کشور مسائل مهم‌تری دارد!
واکنش ترکیه به تحرکات تروریست‌ها در شمال سوریه
ختم قرآن / تلاوت قرآن کریم؛ حزب 5 – آیات 142 تا 176 سوره بقره + معنی و تفسیر آیات
پزشک تبریزی آستین‌ها را بالا زد: درباره ظریف با مجلس مذاکره کردیم
10 شغل پر درآمد در ایران در سال 1403/ درآمد بالای این مشاغل برای جوانان
آیا روسیه از بمب اتمی استفاده می‌کند؟
کنایه روزنامه اطلاعات به قالیباف به خاطر سخت گیری برای حضور ظریف در دولت و سپردن شهر تهران به زاکانی با تحصیلات پزشکی!
بلومبرگ: عربستان به ایران پیشنهاد همکاری‌های تجاری داده است
کسب رتبۀ دوم شانگهای، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در رشتۀ ریاضیات
اشعار خواندنی؛ شاهنامه فردوسی: بخش 9 - داستان دقیقی شاعر / متن صوتی و معنی اشعار + تصاویر نسخه های کهن
معرفی کامل میوه های چاق کننده‌ای باعث اضافه وزن شدید می‌شوند
زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «شریف عباد»، بانوی نیکوکار و پیشگام در خدمات فرهنگی و آموزشی ایران
منتخب روز   
واکنش جالب رهبر معظم انقلاب به شعر طنز یک شاعر در دیدار با شاعران و اهالی فرهنگ و ادب + ویدئو (ویدئو) میکسی جذاب از سوتی‌های بهنوش بختیاری در نکندن مارک لباس از پخش زنده تا جوکربانوان/ مهران مدیری: تو 4 لیبریتی هستی، سلبریتی ماییم! دختر پینگ پنگ باز ایرانی در کشور غریب ناپدید شد دعا و نیایش؛ بخش 2/ اجابت خواسته‌ها با دعای سمات در عصر جمعه تهران گردی؛ معرفی 15 مکان دیدنی تهران برای طبیعت‌گردی / همیشه که نباید شمال رفت، مکان های طبیعی پایتخت را بشناسید (ویدئو) بهنوش بختیاری: از بی‌پولی رفتم واسه تبلیغ عطر/ حدیث میرامینی: عطرش لیز بود؟ ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟ (ویدئو) نوستالژی شب‌های برره با بهنوش بختیاری و مهران مدیری/ تو هم خوب بلدی از خودت حرفهای عشقولانه در وکنیا😃 سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو