آلبالو بومی جنوب غربی آسیا و اروپاست، در حال حاضر کشور های روسیه، اکراین و ترکیه عظیم ترین فراوری نمایندگان آلبالو در دنیا محسوب می شوند. و یکی از میوه های پر طرفدار فصل تابستان آلبالو است که می توان آن را به روش های مختلف مثل مربا، ترشی و حتی فریز شده استفاده کرد. این میوه ترش در سراسر جهان وجود دارد و رنگ قرمز آن به دلیل وجود آنتوسیانین است. آلبالو از میوه های بسیار خوشمزه است که سرشار از خواص دارویی بوده و می توان به جای استامینوفن و ایبوپروفن از آلبالو استفاده کرد.آلبالو تازه را می توان برای تهیه انواع ترشی آلبالو، انوع دسر، کیک، بستنی، شیرینی، شربت آلبالو، آب آلبالو، مربا آلبالو، آلبالو پلو و خورش آلبالو استفاده کرد.
مواد مغذی موجود در 100 گرم آلبالو
- کالری 50
- مجموع چربی 0 گرم
- چربی اشباع شده و چربی ترانس 0 گرم
- کلسترول 0 میلی گرم
- سدیم3 میلی گرم
- کل کربوهیدرات 12.18 گرم
- فیبر رژیمی (1.6 گرم)
- شکر 8.49 گرم
- پروتئین 1 گرم
- ویتامین آ 0.064میلی گرم
- کلسیم 16 میلی گرم
- آهن 0.32میلی گرم
خواص آلبالو برای سلامتی
مواد موجود در آلبالو ممکن است درد را خیلی بهتر از آسپرین تسکین دهد و تحقیقات نشان می دهند که مصرف روزانه آلبالو پتانسیل کاهش بیماری های قلبی عروقی یا مزمن مرتبط با التهاب، ورم مفاصل و نقرس را در انسان ها دارد.
مصرف آلبالو در شیردهی
آلبالو نفاخ بوده و تولید نفخ می کند، اگر خانم ها در زمان شیردهی آلبالو فراوان بخورند، نفخ آلبالو باعث دل درد و نفخ شیرخوار می شود.
کاهش درد با آلبالو
به جای استامینوفن، آلبالو بخورید زیرا آلبالوی تازه و آلبالوی خشک، فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز را محدود می کند. این آنزیم ها مهم ترین ترکیبات در فرآیند التهاب و احساس درد می باشند. فعالیت ضددرد آلبالو را مطابق با استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن دانست زیرا آنزیم سیکلواکسیژناز به وسیله بسیاری از داروهای مسکن نیز مهار می شود. با مصرف آلبالو نشانه های موجود در بیماری های التهابی چون آرتریت و نقرس را کاهش دهید و با مصرف آب آلبالو دو بار در روز برای مدت 8 روز، دردهای بعد از مسابقات ورزشی را کاهش دهید.
آلبالو مفید برای ورزشکاران
آب آلبالو باعث افزایش انرژی و افزایش قدرت عضلانی در تمرینات بدنسازی می شود و سبب کاهش آسیب، درد عضلانی و التهاب پس از ورزش می شود.
آلبالو التهاب و رگ به رگ شدگی را کاهش می دهد
منگنز، درمان مشهور برای رگ به رگ شدن و هم چنین التهاب است چون به افزایش سطح سوپراکسید دیسموتاز کمک می کند. این سطح افزایش یافته به دلیل خاصیت آنتی اکسیدان مواد معدنی است. سوپراکسید دیسموتاز معمولا در سطوح بسیار پایین در بیماران مبتلا به ورم مفاصل یافت می شود. آلبالو به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی، به شدت برای مبتلایان به ورم مفاصل توصیه می شود، بنابراین وجود منگنز در بدن برای افزایش سنتز و عملکرد SOD با کاهش علائم این بیماری همراه بوده است. آلبالو را در رژیم غذایی خود قرار دهید تا التهاب و رگ به رگ شدگی را کاهش دهید.
درمان پوکی استخوان با آلبالو
آلبالوخشکه، منبع مناسبی از بور است. بور بر فعالیت آنزیم های دخیل در متابولیسم کلسیم، منیزیم و ویتامین D اثرگذار است و بنابراین بور و ویتامین های موجود در آلبالو سلامتی استخوان را تامین می کند.بور، فعالیت شبه استروژنی دارد و از بروز پوکی استخوان، بعد از یائسگی پیشگیری می کند.
آلبالو در بهبود کیفیت خواب
آلبالو به دلیل دارا بودن ملاتونین و تریپتوفان (که در بدن به ملاتونین تبدیل می شود) باعث بهبود خواب شبانه شده و چرخه خواب را تنظیم می کند. عصاره آلبالو، بیخوابی را در کودکان کاهش می دهد.
کاهش علائم بیماری نقرس با آلبالو
مطالعه ای که سال 2011 انجام شد، محققان برای کاهش التهاب در بیماران چاق مبتلا به نقرس، آب این میوه را تجویز کردند. نتایج نشان داد که مصرف آب آلبالو به طور قابل توجهی سرعت رسوب گلبول های قرمز را کاهش داد، که نشانگر تورم مزمن است.
آلبالو در سلامتی دستگاه گوارش
فیبر برای عادی سازی حرکات روده با تخلیه مدفوع و عبور آسان تر آن ضروری است که می تواند به تسکین و اجتناب از یبوست و اسهال کمک کند. مصرف زیاد فیبر می تواند خطر دیورتیکولی (التهاب روده)، سنگ صفرا، سنگ کلیه، بواسیر و درمان برای سندروم روده تحریک پذیر (سندرم روده تحریک پذیر) را کاهش دهد. تحقیقات همچنین نشان داد که یک رژیم حاوی فیبر بالا ممکن است به کاهش اسید معده و کاهش خطر اختلال بیماری رفلاکس(GERD)و زخم نیز کمک کند.
آلبالو محرک مغز
آلبالو یکی از محرک های مغزی و مصرف منظم آن برای عملکرد درست مغز مفید است. مقدار مس موجود در آلبالو باید به نسبت صحیح مصرف شود زیرا مصرف بیش از حد آن برای مغز خوب نیست. مس عملکرد مغز را تحت کنترل دارد؛ بنابراین مصرف آلبالو باید متعادل باشد. آلبالو شامل 0.161 میلی گرم مس که 17.89 % مقدار توصیه شده روزانه است.
با آلبالو سرما نخورید
آلبالو با داشتن مقدار قابل توجهی ویتامین ث به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک و از ما در برابر سرماخوردگی و سرفه محافظت می کند. آلبالو جذب آهن را ممکن می سازد و در نتیجه مقاومت بدن در برابر عفونت را تقویت همچنین و با ویروس ها نیز مبارزه می کند.
آلبالو در کنترل سرطان
کورستین، فلاوونوئیدی است که خواص ضدسرطانی قوی دارد، آلبالو و آلبالوخشکه منبع بسیار مناسبی از کورستین هستند. آمیگدالین موجود در آلبالو، اندازه تومورهای سرطانی را کاهش می دهد و از پیشرفت سرطان جلوگیری می کند. همچنین ویتامین C و آنتوسیانین های موجود در آلبالو سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان های سینه، ریه، کبد، پوست و روده بزرگ می شود.
کاهش چربی خون با آلبالو
آلبالو دارای کورستین، یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان هاست که باعث کاهش چربی خون بالا می شود.
تقویت چشم با آلبالو
ویتامین آ موجود در آلبالو برای محافظت از چشم و تقویت بینایی ضروری است. تحقیقات نشان می دهند که قطره های چشم به دلیل داشتن ویتامین آ برای درمان سندروم خشکی چشم و نیز نوع ویژه ای ازالتهاب چشم به نام کراتوکنژنکتیویت موثر هستند.اگرچه ویتامین آ همراه با دیگر ویتامین ها، به کاهش خطر انحطاط چشم کمک می کند. افراد در معرض خطر بالای بیماری که از چند ویتامین مانند ویتامین آ، ث، ایی، روی، و مس استفاده می کنند، 25 درصد خطر انحطاط چشم را کاهش می دهند.
آلبالو در درمان کبد چرب
آنتی اکسیدان های موجود در آلبالو سبب سم زدایی و پاکسازی کبد شده و کبد چرب غیر الکلی را درمان می کند.
آلبالو در کاهش بیماری های قلبی
تحقیقات انجام شده نشان می دهد مصرف آلبالو همراه با رژیم غذایی چرب، باعث اضافه وزن و چاقی نمی شود. مولکولهای موجود در خون نوعی التهاب مرتبط با بیماری های قلب و نیز دیابت دارد. علاوه بر این افرادی که آلبالو مصرف می کنند کلسترول پایینی تری نسبت دیگران دارند. افراد چاقی که آلبالو مصرف می کنند چربی شکمی کمتری دارند و چربی شکم با ریسک و تورم قلبی و عروقی در انسان ها مرتبط است.آلبالو سرشار از آنتی اکسیدان های طبیعی مانند آنتوسیانین، کلوروژنیک اسید، کورستین و کامپفرول می باشد، آنتوسیانین های موجود در آلبالو سبب محافظت بدن در برابر آسیب های استرس اکسیداتیو، از بین بردن رادیکال های آزاد، محافظت از رگ های خونی و سلول های مغزی در برابر استرس اکسیداتیو و جلوگیری از تشکیل پلاک های آترواسکلروزی و بیماری های مرتبط با زوال عقل می شود.
مصرف آلبالو در بارداری
مصرف آلبالو و گیلاس در دوره بارداری مفید است و مشکلی برای مادران باردار ایجاد نمیکند. مقادیر بالای فیبر موجود در آلبالو از ابتلا به یبوست دوران بارداری که یکی از شایع ترین مشکلات زنان باردار است، پیشگیری می کند. آنتی اکسیدان ها و آنتوسیانین های موجود در آلبالو خطر ابتلا به فشار خون بالا در دوران بارداری را کاهش می دهد و ملاتونین موجود در آلبالو به درمان بی خوابی و بهبود کیفیت خواب در زنان باردار کمک می کند اما نباید خانم های باردار در خوردن آلبالو زیاده روی نمایند.
تاثیر مصرف آلبالو پوست و مو
درمان آکنه و جوش صورت با آلبالو
روشن کننده پوست با آلبالو
درمان ریزش مو با آلبالو
تقویت و افزایش رشد مو با مصرف آلبالو
آنتوسیانین های موجود در آلبالو باعث تقویت و افزایش رشد موی سر می شوند، همچنین شستشوی مو ها با آب آلبالو باعث درخشان تر شدن موی سر می شود.
روش تهیه ماسک آلبالو برای پوست صورت را بدانید
عوارض مصرف آلبالو
هسته آلبالو تلخ مزه و حاوی ماده سمی است بنابراین هسته آلبالو را مصرف نکنید و مراقب باشید ضمن آبگیری هسته وارد آب میوه نشود.مصرف میوه های ملین مانند گیلاس و آلبالو توسط کودکان زیر 3 سال اسهال و مشکلات گوارشی ایجاد می کند. اگر کودکان آلبالوهای کال و نارس مصرف کنند که هنوز اثرات سموم بر روی آنها وجود دارد، هضم آن توسط دستگاه گوارش کودک مشکل ایجاد نموده و سبب مسمومیت می شود. با رسیدن میوه و شستشوی تدریجی سم با آب بارندگی و آبیاری سم میوه کمتر و هضم آن بهتر می شود.