ماساژ زخم که با نام ماساژ جای بخیه نیز شناخته می شود یک روش معمول برای کمک کردن به بازسازی بافت های زخم است. این نوع ماساژ در درمان جای بخیه عمل جراحی، شکستگی، آسیب های بافت نرم و … بسیار مفید است. البته ما در این مطلب قصد نداریم ماساژ جای بخیه را به شما آموزش دهیم فقط قرار است اطلاعاتی در مورد آن برای شما بیان کنیم چرا که انجام این ماساژ فقط باید توسط افراد متخصص و با مشورت پزشک انجام شده و در آن از دستگاه های ماساژور مختلف استفاده شود.پیش از آنکه به محو کردن جای بخیه توسط ماساژ بخیه بپردازیم اطلاعاتی را در مورد این ماساژ باهم می خوانیم.
بافت زخم چیست؟
عوامل بسیار زیادی وجود دارد که می تواند به بوجود آمدن بافت زخم در بدن باعث شود. عواملی مانند جراحی، بریدگی توسط اشیای تیز، شکستن استخوان و غیره… اگر در معرض چنین خطراتی قرار گرفتید و عضلات و تاندون های شما برش داده شد در بدن شما بافت زخم ایجاد می شود.پس از زخم هایی مانند پاره شدن همسترینگ و یا پاره شدن تاندون بافت های زخمی شروع به ترمیم می کنند. بدن این کار را خودش به صورت خودکار انجام خواهد داد اما روش هایی نیز وجود دارد که می تواند این کار را سرعت بخشید.بافت های کلاژن در بافت های زخم ایجاد می شوند این کار را بدن شما به صورت خودکار بعد از آسیب شروع می کند تا بتواند بافت های زخمی را به بافت های سالم تبدیل کند.
1-رفع جای زخم و بخیه با ورق و ژل سیلیکونی
از تمام درمان های خانگی برای زخم ها، سیلیکون بیش ترین شواهدی را دارد که کارساز است. تعدادی از مطالعات در طول 20 سال گذشته تایید کرده اند که اعمال پوشش ورقه ای یا ژل می تواند به تدریج ظاهر جای زخم را بهبود بخشد. به گفته یکی از این مطالعات، نشان داده شده است که در طول سال ها ورقه و سیلیکون ثابت شده است ؛ یک بررسی نشان می دهد که پوشش های سیلیکونی، ظاهر آثار هایپرتروفیک را بهبود می بخشد.
یک مطالعه دیگر نشان داد که یک ژل سیلیکونی به اندازه پوشش های پوشش سیلیکونی در اثر کاهش اثر هایپرتروفیک و کلوئیدی موثر بوده است. براساس یک بررسی دیگر، ژل موضعی سیلیکون باعث بهبود زخم کلوئیدی و هایپرتروفیک شده است.
در بسیاری از فروشگاه ها، بدون نسخه، محصولات درمان جای زخم در دسترس هستند. پزشکان هم چنین ممکن است این درمان را پس از جراحی و یا کمک به تشکیل زخم بعد از جراحت تجویز کنند. سیلیکون دارای ریسک پایینی از عوارض جانبی است و معمولا برای استفاده آسان و بدون زحمت است اما اگر شرایط شما خاص است حتما با مشورت پزشک استفاده کنید.
2. آب پیاز برای حذف جای زخم و بخیه
یکی از درمان های طبیعی شناخته شده برای درمان زخم عصاره پیاز است. این عصاره به طور گسترده در محصولات جای زخمی که در فروشگاه های دارویی موجود هستند، در دسترس است.
برخی مطالعات نشان دادند که:
بعد از 4 هفته، جای زخم کمی نرم تر، صاف تر و بهتر می شود.افرادی که از ژل عصاره پیاز استفاده کردند گزارش بهبود در بافت زخم، نرمی، قرمزی و ظاهر کلی پس از 4 هفته را دادند ؛ علی رغم این مطالعات، شواهدی در مورد عصاره پیاز وجود دارد. یک مطالعه نشان داد که عصاره پیاز بهتر از پماد سوختگی بر پایه روغنی در درمان زخم ها نیست.
وقتی پوست آسیب می بیند، بافت فیبری که به عنوان بافت زخم شناخته می شود، روی زخم برای ترمیم و محافظت از آن تشکیل می شود.این منجر به شکل گیری جای زخم می شود. شما می توانید جای زخم روی پوست خود را به خاطر تصادف، گزش حشرات، خراش، آکنه، سوختگی، آبله مرغان، واکسن، پرسینگ و واکسن به دست آورید. جای زخم در همه شکل ها و اندازه ها وجود دارد و می توانند بر ظاهر شما تاثیر بگذارند.
بدن انسان توانایی مراقبت از زخم ها را دارد و آن ها با زمان بهتر می شوند پس برای تسریع درمان می توانید داروهای خانگی را امتحان کنید. تمرکز درمان جای زخم، حمایت از رشد موثر سلول، به حداقل رساندن بافت زخم و ایجاد پوست سالم است.
3.آلوئه ورا برای درمان جای زخم و بخیه
پوشش سبز بیرونی برگ آلوئه ورا را کنار بگذارید و مواد ژلی اش را بیرون بیاورید.ژل را روی جای زخم خود بمالید و با حرکات دایره ای آن را ماساژ دهید و آن را حدود 30 دقیقه بگذارید بماند و سپس بشویید.ژل آلوئه ورا را دو بار به صورت روزانه بمالید.
نکته: ژل آلوئه ورا را روی زخم های باز اعمال نکنید و فقط روی جای زخم و بخیه اعمال کنید.
4.از بین بردن جای زخم و بخیه روغن نارگیل
مقداری روغن نارگیل را گرم کنید و روغن گرم را روی کف دست خود قرار دهید و آن را به مدت 5-10 دقیقه روی منطقه آسیب دیده ماساژ دهید.بگذارید حداقل 1 ساعت بماند تا پوست، روغن را جذب کند ؛ برای بهترین نتیجه 2-4 بار در روز این روند را تکرار کنید.
5.روغن ویتامین E برای رفع جای زخم و بخیه
کپسول های ویتامین E را باز کنید تا روغن آن را بردارید و روغن را روی زخم بزنید و به آرامی به مدت 10 دقیقه ماساژ دهید.
بگذارید 15-20 دقیقه بماند، سپس آن را با آب گرم بشویید ؛ این کار را چندین بار در روز انجام دهید.
توجه داشته باشید: این را در قسمت کوچکی از پوست آزمایش کنید چون روغن ویتامین E ممکن است باعث واکنش آلرژیکی در برخی افراد شود.
پوست تان را بسایید!
سایش پوست (درم ابریژن) روش مناسبی در اصلاح جوشگاه های ظریف است. در این روش از یک ابزار مثل برس که به سرعت می چرخد یا لیزر برای برداشتن لایه های سطحی پوست استفاده می شود. در واقع روش های مختلفی برای سایش پوست وجود دارد اما نتایج آنها تفاوت زیادی با هم ندارد. دست ماهر یک متخصص پوست است که ماشین را هدایت می کند و با به کار بردن آن در جهت های صحیح سطح پوست می تواند جوشگاه ها را بدون اینکه جوشگاه جدیدی بر جای بگذارند، از بین ببرد. معمولا توصیه می شود سایش پوست روی تمام صورت یا تمام گونه انجام شود زیرا انجام آن تنها در یک منطقه کوچک پوست، باعث تمایز آن از سایر نقاط می شود.
اگر جوشگاه اولیه سطحی باشد، یک بار سایش کافی است اما در مواردی که ضایعات عمیق و وسیع هستند، لازم است این عمل چندین بار تکرار شود. سایش پوست بیشترین تأثیر درمانی را در پوست صورت دارد و در نواحی دیگر بدن احتمال کندی ترمیم، بر جای ماندن قرمزی یا حتی جوشگاه بعد از عمل بیشتر است. بعضی از پزشکان برای کاهش درد سایش، تمام سطح پوست را با یخ سرد می کنند و بعضی دیگر بی حس کننده های موضعی یا انواع داروهای مسکن را به کار می برند. بیماران معمولا۲تا ۳ هفته بعد از عمل و گاهی حتی پس از یک هفته می توانند سر کار خود حاضر شوند.