تغذیه بعد از کاشت مو
آمار به دست آمده نشان داده است که در سال های اخیر تعداد متقاضیان برای کاشت مو زیاد شده است و این بدان معناست که ریزش مو در افراد سیر صعودی داشته است. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که مسئله ریزش مو همواره وجود داشته است اما چرا در سال های اخیر تمایل مردم به کاشت مو بیشتر شده است؟ این استقبال مردم نشان دهنده اهمیت بیشتر آن ها به زیبایی است.ریزش مو هم در زنان و هم در مردان رخ می دهد اما آمار در مردان بیشتر است در نتیجه این عارضه بر اعتماد به نفس مردان بیشتر تاثیر می گذارد زیرا بانوان می توانند موی خود را پنهان کنند اما مردان نه. حضور در جامعه، جمع کاری و دوستان و… با سر کم مو منجر به خجالت می شود. خوشبختانه با پیشرفت علم و تکنولوژی، روش های مختلفی برای درمان این عارضه وجود دارد که تحقیقات نشان داده است در میان همه آن ها، روش کاشت مو بهترین تاثیر را خواهد داشت.برای داشتن فولیکولهای مو سالم ، می توانید رژیم غذایی خود را با مواد غذایی زیر تنظیم کنید.
ویتامین های B
ویتامین های B کمپلکس مانند B7 (بیوتین) و B12 نقش بسیار مهمی در ساختار ، کیفیت و رشد سالم رشته های مو دارند.این ویتامین ها با رساندن مواد مغذی به بدن ، از جمله فولیکول های مو و مو ، از متابولیسم تغذیه ای نیز پشتیبانی می کنند.به همین دلیل پزشکان معمولاً به بیماران توصیه می کنند از مکمل های ویتامین B کمپلکس بعد از کاشت مو استفاده کنند.ما می توانیم غذاهای سرشار از ویتامین B را به شرح زیر ذکر کنیم:
مرغ ، گوشت قرمز ، موز ، آووکادو ، برنج، آجیل و تخم مرغ.
روی
در صورت کمبود روی ، با ریزش مو و مشکلات جدی روبرو هستیم.به همین دلیل ، مصرف روی بعد از کاشت مو بسیار مهم است.روی همچنین نقش مهمی در ترمیم بافت ها ، تولید کلاژن ، تکثیر سلولی ، تعادل هورمونی ، جذب ویتامین ها و سنتز پروتئین دارد.برخی غذاهای سرشار از روی:
گوشت ، نخود ، میگو ، غلات کامل ، اسفناج ، تخم مرغ و ماهی.
آهن
کمبود آهن مانند کمبود روی نیز می تواند باعث ریزش مو شود.آهن مو را تقویت می کند ، بافت مو را بهبود می بخشد ، به انتقال اکسیژن و مواد مغذی به فولیکول های مو و پوست سر کمک می کند.ه لطف این عملکرد مهم آهن ، این امکان را برای بیماران فراهم می کند که مطابق انتظارات خود نتیجه بگیرند.به همین روش ، آهن سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و زمان بهبودی پس از کاشت مو تسریع می شود.
بعضی از غذاهای حاوی آهن زیاد؛
اسفناج ، لوبیا ، گوشت گوسفند و گوشت گوساله.
ویتامین E
ویتامین E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد.از آنجا که باعث تسریع در بهبود پوست آسیب دیده می شود ، در بهبود جای زخم بسیار مؤثر است.پس از زخم های روی دهنده دهنده ، و مناطق گیرنده بهبود می یابد ، می توان از روغن ویتامین E برای نرم شدن بافت و بهبود کیفیت آن استفاده کرد.برخی غذاهای سرشار از ویتامین E:
بادام ، آووکادو ، اسفناج ، آفتابگردان و روغن زیتون.
ویتامین C
ویتامین C که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند ، نقش بسیار مهمی در تولید کلاژن دارد که نقش مهمی در بهبود زخم ها دارد. ویتامین C همچنین در مبارزه با استرس اکسیداتیو ، که تاثیر آن بر رنگ مو و ریزش مو است ، مفید است.
غذاهای غنی از ویتامین C را می توان به شرح زیر ذکر کرد:
انواع فلفل ، کلم ، کیوی ، کلم بروکلی ، میوه های کوچک دانه ای و مرکبات.
ویتامین A
ویتامین A برای رشد و نمو کلیه سلولهای بدن انسان از جمله ریشه مو لازم است.ویتامین A در تولید سبوم نیز مؤثر است ، ماده ای شبیه به بافت چربی که پوست سر را مرطوب می کند و مو را سالم می کند.کمبود ویتامین A می تواند منجر به ریزش مو و همچنین باعث خشکی و خارش پوست سر شود. (خارش پوست سر یک اثر جانبی گذرا است که ممکن است بعد از عمل کاشت مو مشاهده شود).برخی غذاهای سرشار از ویتامین A:
هویج ، سیب زمینی شیرین ، گوشت گاو ، کلم ، اسفناج و کدو تنبل.
ما همچنین توصیه می کنیم به میزان کلسترول خود توجه کنید.کاهش چربی از رژیم غذایی شما باعث کاهش ارزش LDL (کلسترول بد) و مقادیر HDL (کلسترول خوب) شما می شود.هنگامی که سطح کلسترول در حد متعادل نگه داشته شود ، هم بهبود زخم ها و هم رشد سالم مو تضمین می شود.
مصرف امگا3:
امگا3 یکی از بهترین مواد مغذی و معدنی مفید برای رشد موهاست. امگا3 نوعی اسیدهای چرب طبیعی و مفید برای بدن است که به تقویت ریشه موها از طریق مرطوب نگهداشتن آنها و مانع خشک شدن تارهای مو، کمک می کند که این مسئله بسیار مهم است. خوشبختانه از طریق مصرف روغن های انواع غذاهای دریایی و برخی از گیاهان می توانید براحتی امگا 3 را به بدنتان برسانید. از این رو مصرف امگا3 را به کسانی که نگران تغذیه بعد از عمل کاشت مو هستند، توصیه می کنیم.
برای مصرف امگا3 این مواد می توانید مورد استفاده قرار دهید:
- روغن ماهی
- روغن تخم مرغ
- روغن کریل
- دانه خولان دریا
- روغن دانه کلری
- روغن جلبک
- روغن بذر کتان
- روغن دانه های چیا
- روغن اچیوم.