برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان چه کار کنیم؟

  پنجشنبه، 06 آذر 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان چه کار کنیم؟
مانند سایر جراحی های دهان و دندان، ایمپلنت دندان نیز به عنوان یک روش جراحی میزان کمی از عوارض ایمپلنت را به همراه دارد. عفونت ایمپلنت دندان از شایعترین عوارض ایمپلنت دندان می باشد.

مانند سایر جراحی های دهان و دندان، ایمپلنت دندان نیز به عنوان یک روش جراحی میزان کمی از عوارض ایمپلنت را به همراه دارد. عفونت ایمپلنت دندان از شایعترین عوارض ایمپلنت دندان می باشد.

در بیشتر موارد ، عفونت ایمپلنت دندان بسیار جزئی است و به راحتی با مصرف یک دوره ی آنتی بیوتیک درمان می شود. اگر نسبت به درمان عفونت ایمپلنت اقدام نشود، ماندگاری ایمپلنت به خطر می افتد و ممکن است منجر به شکست و نارسائی ایمپلنت دندان شود. بنابراین بهترین حالت این است که نسبت به خطرات و علائم عفونت ایمپلنت دندان آگاهی داشته باشید و در صورت بروز آن اقدامات بهنگام و مراقبت های لازم پس از آن صورت گیرد. درمان بهنگام عفونت ایمپلنت دندان می تواند خطر ایمپلنت ناموفق و شکست درمان را برطرف کند.

روش های درمانی عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

در صورت بروز عفونت ایمپلنت، گزینه های درمان بستگی به سطح عفونت پیش آمده دارند. اگر عفونت بلافاصله پس از کاشت دندان اتفاق افتاد سریعا با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا آنتی بیوتیک های مناسب برای شما تجویز شود و یا حتی ایمپلنت را تعویض نماید. بهترین گزینه قبل از اینکه عفونت بسیار شدید شود رعایت بهداشت دهان و دندان، استفاده از دهانشویه های ضدباکتری و پاکسازی بافت های عفونی اطراف پایه ایمپلنت است.

از طرف دیگر، اگر عفونت پس از اینکه تاج قرار داده شد ایجاد شود، درمان نمیتواند چندان موفقیت آمیز باشد. دندانپزشک پس از اینکه احتمال عفونت ایمپلنت را بررسی نمود؛ اطراف آن را تمیز کرده و به شما آنتی بیوتیک می دهد. در موارد شدید، موثرترین استراتژی برای خلاص شدن از عفونت ممکن است جراحی برای تعویض ایمپلنت باشد.

اگر عفونت ایمپلنت به موقع درمان نشود چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

اگر گمان میکنید که در ناحیه ایمپلنت شده عفونت دارید، در مراقبت از آن به هیچ وجه تأخیر نکنید. عدم درمان عفونت ایمپلنت ممکن است به مشکلات بسیاری منجر شده و در نتیجه درد و ناراحتی آزاردهنده ای را برای شما رقم بزند.

اگر عفونت درمان نشود ممکن است نیاز به برداشتن بافت های استخوانهای فک باشد که میتواند استخوان و فک شما را کلا تضعیف کند.

اگر مراقب باکتریهای به وجود آمده نباشید حتی ممکن است ایمپلنت خود را از دست بدهید. علاوه بر احتمال عفونت ایمپلنت، دندانهای طبیعی مجاور آن نیز ممکن است عفونی شوند. علاوه بر این، عفونت میتواند به بافتهای نرم و سینوسها نیز نفوذ کند. از آنجایی که ریشهی بسیاری از دندانهای فوقانی به سینوسها میرسند، در صورت عدم درمان عفونت ایمپلنت میتواند به راحتی به نواحی اطراف گسترش یابد و به درد سینوس منجر شود. به همین ترتیب، باکتری میتواند بافتهای نرم دهان را تحت تأثیر قرار داده و منجر به مشکلات بسیاری از جمله مشکل در مجاری تنفس شما شود.

در موارد شدیدتر، عفونت ایمپلنت به سپتیسمی یا عفونت خونی منجر میشود به طوریکه عفونت وارد جریان خون شما می شود. در این شرایط، پاسخ طبیعی بدن افزایش تعداد آنتی بادیها در خون مشاهده علائمی مانند تب بسیار شدید است که خطرناک نیز می باشد.

اگر عفونت ایمپلنت درمان نشود و گسترش پیدا کند میتواند به مغز شما سرایت کند که این مسئله بسیار خطرناک بوده و شما باید برای مداوا در بیمارستان بستری شوید.

آیا عفونت ایمپلنت را فقط می توان با تعویض پایه ایمپلنت درمان کرد؟

خیر. گاهی اوقات میتوان پایه ایمپلنت دندان را حتی پس از عفونت حفظ کرد. دندانپزشکان با روشهای مختلفی مانند لیزر درمانی، به متوقف ساختن عفونت و حتی بازسازی استخوان در برخی موارد موفق عمل کنند.

اما قطعا موفقیت این نوع درمان از بیماری به بیمار دیگر فرق دارد. اگر لیزر درمانی ناموفق باشد، دندانپزشک احتمال عفونت ایمپلنت و استخوان فک اطراف آن را بررسی کرده و در صورت نیاز از روش پیوند استخوان استفاده خواهد کرد و در شرایط بسیار حاد عفونت ایمپلنت، تعویض آن را به شما توصیه خواهد نمود.

اقدامات لازم

عفونت ایمپلنت دندان در صورتکیه ادامه یافته و به موقع درمان نشود می تواند موفقیت کاشت دندان را به خطر بیندازد. بدین معنی که مانع از پیوند خوردن استخوان با پیچ ایمپلنت می شود. در بسیاری از موارد این عفونت با مصرف یک دوره آنتی بیوتیک قابل درمان است. البته در مرحله اول جراحی و کاشت ایمپلنت، پزشک حتما یک دوره آنتی بیوتیک خفیف برای بیمار تجویز می کند. این کار برای پیشگیری است. اما در صورتی که بعد از گذشت چند روز با نشانه های عفونت مواجه شوید، حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید. سپس دندانپزشک با بررسی محل جراحی و عکس رادیولوژی، آنتی بیوتیک های قوی تر برای شما تجویز می کند. همچنین استفاده دهانشویه های آنتی باکتریال به دفعات ۳ بار در روز برای کنترل آلودگی ضروری است.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
نگاهی به رسم جالب هر شبِ خانواده رهبر معظم انقلاب قبل از خواب (616 نظر) همسر رهبر معظم انقلاب: ما در خانه‌مان دکوراسیون به معنای متداول آن،فرش و پرده‌های قیمتی و مبلمان نداریم (559 نظر) رهبر معظم انقلاب خطاب به پدر عروسشان: تمام زندگی ما غیر از کتابهایم، یک وانت لوازم کهنه است پولی برای خرید خانه پسرم ندارم /صداقت و ساده زیستی رهبری ... (223 نظر) تدارکات ساده رهبر معظم انقلاب برای پذیرایی کردن از مهمانانش+عکس/از قند و چای گرفته تا بشقاب کوچک از شیرینی نارگیلی برای کسانی که قند دوست ندارند (127 نظر) خلاقیت منحصر بفرد و نوآورانه شهرداری همدان در نصب مجسمه های شاه و سرباز هخامنشی در حال بیرون آمدن از خاک+ویدیو / احسنت به این ذهن (31 نظر) نگاهی به میز عزایِ ساده برادر جوان و مجرد مهدی یغمایی در خانه پدری اش که لحظاتی پیش خواننده داغدار منتشر کرد+عکس (17 نظر) نگاهی به چیدمان زیبای طاقچه خانه سید احمد خمینی با آینه سنتی، قرآن و گل های رز/ چه سلیقه هنری خاص و متفاوتی+عکس (16 نظر) خوانندگی پراحساس و عاشقانه آهنگ بیا برگرد در کنسرت معرکه رضا گلزار/ قدرت صداش بیستِ بیست+ویدیو (16 نظر) شیلا خداداد: من یک پکیج نیستم همیشه آماده باشم با موهای رنگ شده و ناخن لاک زده+ویدئو/نچرال پسند بودن خانوم بازیگر... (13 نظر) رخت عزای متفاوت فرزاد حسنی، داوود سریال قطب شمال در مراسم تشییع مادرش/ روحش شاد و یادش گرامی+عکس (9 نظر) چهره غمزده علیرضا کمالی، احسان سریال لحظه گرگ و میش در مراسم تشییع حسام محمودی/ برای مُردن خیلی جوون بود+عکس (9 نظر) جشن تولد عاشقانه و خلوت 50 سالگی همسر جراح شیلا خداداد/ مثل همیشه شیک و باکلاس+عکس (7 نظر) (عکس) خلاقیت یک هنرمند خوش ذوق با سنگ های موجود در طبیعت/هزار آفرین به این ذهن خلاق (7 نظر) مهر و امضای جذاب باستانی پادشاهان ایرانی!/ از داریوش و کوروش تا نادرشاه افشار (7 نظر) خلاقیت منحصر بفرد یک قناد حرفه ای در پخت کیک سه بعدی با الهام از فرش ایرانی / هنر نزد ایرانیان است و بس... (7 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
منتخب روز   
سکانسی از سریال پُرحاشیه این روزها؛ زمین خوردن ثریا در سریال در انتهای شب/ شما چه حِسی داشتین؟ تئوری رنگ قرمز ناگهانی در دکوراسیون منزل ؛ به دیزاین خونتون یه چیز قرمز اضافه کنین تا تاثیرشو ببینین (عکس) استایل کُت و شلواری محمود احمدی نژاد در خیابان/ ذکر گفتن آقای سیاست مدار در حال پیاده روی بازی های مادرانه مینا مختاری همسر بهرام رادان با پسر تُپُل و مُپلش/ چه شیطون شده جان کوچولو ویدئویی از خانه ابدی آیت الله آل هاشم و گریه های جگر سوز پدر روحانی شهید/ روحش شاد و یادش گرامی مجید واشقانی پرسپولیس را با خاک یکسان کرد/ افشاگری آقای بازیگر از تاکتیک پرسپولیس برای قهرمانی در حضور پورعلی گنجی افشاگری عادل فردوسی پور از گول مالیدن سر خواهر برادر کوچکترش/ از شما خیلی خیلی بعید بود!! شعری که استاد شهریار با خواندن آن اشک ریخت و تا آخر به صورت گریان ادامه داد/ طفل بودم دزدکی پیر و علیلم ساختند سکانس غَش آور از سریال 3 در 4 با هنرنمایی علی صادقی/ ایشون اول نمک بودن بعدا دست و پا در آوردن! زنی که قهرمان زلزله کاشمر شد! / این است زن شجاع ایرانی ...