ساعدنیوز
ساعدنیوز

بررسی مضرات گوشت قرمز برای سلامتی بدن

  چهارشنبه، 06 مرداد 1400   زمان مطالعه 12 دقیقه
بررسی مضرات گوشت قرمز برای سلامتی بدن
مصرف گوشت، به ویژه گوشت قرمز، طی سالیان اخیر به موضوعی داغ تبدیل شده است زیرا برخی مطالعات پیوند بین مصرف گوشت و شرایط پزشکی مانند دیابت، بیماری قلبی، سرطان، و چاقی را نشان داده اند.

در واقع گوشت قرمز محتوای مغذی زیادی دارد که برای سلامتی مفید می باشد. گرچه برخی نیز معتقدند گوشت قرمز برای سلامتی مضر است و آن را مصرف نمی کنند. یکی از این خواص بد فراوانی کلسترول بد در آن است. آیا این درست است که مصرف گوشت قرمز برای سلامتی ما مضر است؟ پاسخ به نوع و مقدار مصرف ما بستگی دارد. اگر در مصرف آن زیاده روی کنیم، آنگاه مضر است.اگر به صورت مناسب از آن بخوریم، منبع خوبی از مواد مغذی خواهد بود؛ در عین حال، خوردن زیاد گوشت قرمز منجر به ایجاد مشکلاتی زیادی از جمله افزایش کلسترول و بروز علائم بیماری های قلبی خواهد شد که در حقیقت این علائم در اثر وجود چربی در گوشت است.نکته آنکه تمامی این مضرات می توانند با مصرف متعادل گوشت قرمز مورد غلبه قرار گیرند، لذا مصرف آن مشکلی نخواهد داشت. در این بین، مصرف گوشت قرمز همزمان با خوردن میوه هایی همچون گواوا، پاپایا و انگور که دارای فیبر می باشند، متعادل می شود. به طور کلی، اگر گوشت قرمز در حد معینی مصرف کنید، در این صورت بدنی سالم و به دور از بیماری ها خواهید داشت.

مواد مغذی گوشت قرمز

  • پروتئین
  • چربی
  • انرژی
  • ویتامین های د و گروه ویتامین های ب
  • آهن
  • اسید چرب امگا3
  • روی
  • سلنیوم

طبع انواع گوشت قرمز

در این بخش درباره گوشت قرمز و تناسب انواع آن با طبع های اصلی یعنی سرد و خشک، سرد و تر، گرم و خشک و گرم و تر می پردازیم.

جالب است بدانید از نظر طب سنتی، گوشتی که برای هر چهار نوع طبع ذکر شده مفید است، گوشت گوسفند و به خصوص گوشت بره است. گوشت گوسفندی برای بهبود طبع سوداوی بسیار مفید است و افرادی که سوء هاضمه دارند، می توانند به راحتی این گوشت را مصرف کنند. یکی از فواید این گوشت برای افراد مبتلا به کم خونی است.

یکی از بهترین انواع گوشت برای مصرف که خواص زیادی دارد، گوشت بوقلمون است. طبع گوشت بوقلمون گرم و تر است، اما هر چهار مزاج می توانند از آن استفاده کنند. خواص بسیار گوشت بوقلمون یعنی ضدسرطان بودن، تنظیم هورمونی و پیشگیری از پوکی استخوان آن را برای همه افراد مفید می گرداند؛ همچنین کسانی که به دلیل ابتلا به نقرس نمی توانند گوشت قرمز مصرف کنند، گوشت بوقلمون با ظاهر گوشت مانند خود که شباهت کمتری به مرغ و گوشت سفید دارد، گزینه مناسبی است.

طبع گوشت گاو سرد و خشک است و به همین دلیل نمی توان آن را برای همه افراد مناسب دانست. همچنین به دلیل هضم سخت تر و سنگین بودن این گوشت، بیشتر برای افرادی مناسب است که کار فیزیکی زیادی انجام می دهند.

گوشت مرغ، نه تنها به دلیل ارزان تر بودن، بلکه به دلیل خوش خوراک بودن، بیشتر مطابق ذایقه ایرانیان است. طبع گوشت مرغ، گرم و تر است، به همین دلیل کسانی که طبع مخالف، یعنی طبع سرد و خشک دارند، بهترین گروه برای مصرف مرغ هستند.

گوشت ماهی طبع سرد و تر دارد، به همین دلیل ممکن است بسیاری از افراد پس از مصرف آن احساس خوبی نداشته باشند و فکر کنند به آن ها سازگار نیست. با این جود، مصرف ماهی دوبار در هفته ضرورت دارد، زیرا سرشار از ویتامین D و امگا۳ است. بهتر است افراد بلغمی کمتر از گوشت ماهی استفاده کننند ویا پس از آن، از گرمیجاتی همچون خرما، چای نبات و... استفاده کنند تا طبع آن متعادل شود.

بررسی مضرات گوشت قرمز

با وجود این که مصرف گوشت قرمز برای کسانی که به نقرس و یا نارسایی کلیوی دچار هستند، ضرر دارد؛ اما به صورت کلی، گوشت قرمز یکی از مهم ترین منابع پروتئینی است که باید سه تا چهار بار در هفته مصرف شود. به همین دلیل چنانچه بدن سالمی دارید، از حذف گوشت منصرف شوید و حتماً مقداری از آن را در برنامه غذایی هفتگی خود داشته باشید. برخی از افراد ممکن است تمایل به خوردن گوشت گوسفندی نداشته باشند و برخی دیگر علاقه ای به گوشت گوساله ندارند. شما می توانید از انواع دیگری از گوشت، همچون مرغ، بوقلمون، شترمرغ و ماهی استفاده کنید تا پروتئین بدن شما تامین گردد.

خطر ابتلا به انواع بیماری ها

از دید متخصصان، انواع گوشت قرمز معمولاً شامل گوشت ماهیچه گاو، گوساله، خوک، بره، بز یا دیگر پستانداران است. گوشت قرمز منبع خوبی از مواد مغذی، به ویژه ویتامین ب ۱۲ و آهن است. بدن انسان به این مواد مغذی برای تولید سلول های خونی جدید نیاز دارد. همچنین، گوشت قرمز حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین است که بدن برای ساخت ماهیچه، استخوان، سایر بافت ها و آنزیم ها از آن استفاده می کند.

با این حال، برخی تحقیقات حاکی از آن است گوشت قرمز با بروز برخی بیماری ها نظیر بیماری های قلبی، برخی سرطان ها، مشکلات کلیوی، مشکلات گوارشی و مرگ و میر رابطه مستقیم دارند. برای پیچیده تر شدن مسئله، برخی مطالعات نشان می دهند که انواع خاصی از گوشت قرمز، تاثیرات منفی بیشتری بر سلامتی می گذارند. گوشت های فرآوری شده (مانند سوسیس و کالباس) از این دست هستند، زیرا طی فرایند تولید به آن ها مقدار زیادی نمک، چربی و مواد نگهدارنده اضافه می شود.

چربی های اشباع شده

مطالعات مختلف نشان داده است که خوردن گوشت قرمز به طور مرتب می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد. سال ها است متخصصان بر این باورند که ارتباط مستقیمی بین مصرف گوشت قرمز و بیماری های قلبی ناشی از چربی اشباع شده که در گوشت قرمز یافت می شود، وجود دارد. انجمن قلب آمریکا (AHA) ادعا می کند که گوشت قرمز معمولاً چربی اشباع شده بیشتری نسبت به دیگر منابع پروتئینی مانند مرغ، ماهی، یا سبزی دارد.

به گفته پژوهشگران خوردن مقادیر زیاد چربی اشباع شده و چربی ترانس می توانند سطح کلسترول فرد را بالا برده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهند. بنابراین، آنها توصیه می کنند که بهتر است افراد مقدار مصرف گوشت قرمز را به میزان زیادی کاهش دهند. گفته می شود که در رژیم غذایی غربی، گوشت قرمز منبع اصلی چربی های ترانس محسوب نمی شوند، بلکه غذاهای بسته بندی شده، سرخ شده و فرآوری شده بیشترین مقدار را به خود اختصاص داده اند. انجمن قلب آمریکا همچنین توضیح می دهد که لوبیا و به طور کلی حبوبات، منابع جایگزین و سالم پروتئین هستند. این جایگزین ها عبارتند از:

  • لوبیا چیتی
  • لوبیا قرمز
  • نخود سبز یا نخود
  • لوبیای سویا
  • عدس و لوبیا چشم بلبلی

تری متیل آمین ان-اکسید

برخی مطالعات نشان داده اند که صرف نظر از بحث چربی های اشباع شده، گوشت قرمز هنوز هم خطرات بالقوه ای را برای بروز بیماری های قلبی در پی دارد. مطالعه اخیر نشان می دهد که افرادی که گوشت قرمز مصرف می کنند، به طور منظم دارای سطوح بالاتری از متابولیت (اجزای شرکت کننده در سوخت و ساز سلولی) به نام تری متیل آمین ان اکسید (TMAO) را دارا هستند. باکتری های موجود در روده هنگام هضم غذا، مقداری TMAO تولید می کنند.

محققان افزایش سطح این متابولیت را که ماده ای سمی است، با افزایش خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی مرتبط می دانند. این مطالعه نشان می دهد که سطح TMAO در بدن افرادی که گوشت قرمز می خوردند، سه برابر بیشتر از آن هایی است که گوشت سفید یا پروتئین های گیاهی مصرف می کنند. با این حال، سطح TMAO افرادی که حدود ۴ هفته مصرف گوشت قرمز را متوقف کردند، به حالت عادی بازگشته است.

بیماری و مرگ و میر

تحقیقات اخیر حاکی از آن است که خوردن گوشت قرمز به طور مرتب، می تواند خطر سرطان یا مرگ را افزایش دهد. پژوهشگران طی یک بررسی اظهار کردند که گوشت قرمز احتمالاً و گوشت فرآوری شده به طور حتم برای انسان سرطان زا هستند. از سوی دیگر، نتایج این بررسی با مطالعات سازمان بهداشت جهانی (WHO)، مطابقت دارد.

به طور خاص، این بررسی بیان می کند که طی چندین پژوهش، احتمال می رود امکان ابتلا به سرطان روده بزرگ در افرادی که گوشت قرمز بیشتری مصرف می کنند، بیشتر از سایرین باشد. این خطر برای گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده یکسان است، هر چند که به نظر می رسید گوشت فرآوری شده خطر بیشتری در مقایسه با گوشت قرمز داشته باشد.

ارتباط گوشت قرمز با سرطان

محققان همچنین در مورد خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده و پروستات در کسانی که گوشت قرمز می خوردند هشدار داده اند. درصد مبتلایان به سرطان معده در افرادی که گوشت فرآوری شده بیشتری مصرف می کنند، به شکل قابل توجهی بیشتر است. علاوه بر این ها، دودی و نمک سود کردن گوشت، می تواند باعث ایجاد مواد شیمیایی سرطان زا در آنها شود. به همین دلیل، پژوهشگران خظرات ناشی از مصرف گوشت فرآوری شده را خیلی بیشتر از گوشت قرمز می دانند.

تحقیقات دیگری نیز ارتباط بین گوشت قرمز و سرطان را نشان داده اند. برای مثال:

  • دانشمندان در یک مطالعه، رژیم غذایی بیش از ۴۲،۰۰۰ زن را به مدت ۷ سال مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که مصرف بالای گوشت قرمز در میان زنان، خطر ابتلا به سرطان پستان را تا حد زیادی افزایش می دهد. بالعکس، زنانی که به جای گوشت قرمز، از گوشت مرغ استفاده می کردند، با خطر کمتری مواجه بودند.
  • مطالعه دیگری روی ۵۳،۰۰۰ زن و ۲۷،۰۰۰ مرد صورت گرفت. نتایج نشان داد افرادی که گوشت قرمز، به ویژه گوشت فرآوری شده مصرف می کنند، در یک بازه زمانی ۸ ساله، نرخ مرگ و میر بالاتری داشتند. شرکت کنندگان پیش از آغاز این مطالعه، به سرطان یا بیماری خاصی مبتلا نبودند. به این ترتیب، افزایش مصرف روزانه گوشت، ۱۰ درصد خطر مرگ و میر را بالاتر می برد.
  • مطالعه بزرگی که توسط محققین در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد انجام شد نشان داد که اضافه کردن مقدار بیشتری گوشت قرمز فرآوری نشده (مانند استیک یا همبرگر) در رژیم غذایی شرکت کنندگان، خطر مرگ و میر کلی را ۱۳ درصد افزایش داده است. این در حالی است که افزایش مصرف روزانه گوشت قرمز فرآوری شده (مثل بیکن، هات داگ، سوسیس یا سالامی)، این خطر را تا ۲۰ درصد افزایش می دهد. این تحقیق می تواند دلیل خوبی برای کاهش مصرف گوشت قرمز باشد.

افزایش خطر ابتلا به دیابت

دیابت نیازی به معرفی ندارد. این بیماری در ایالات متحده، حدود ۹.۴ درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار می دهد. تقریبا ۱۵ درصد از افراد بزرگسال در این کشور به دیابت مبتلا هستند. طبق یک تحقیق منتشر شده در نشریه سلامت HealthDay News، افرادی که گوشت قرمز زیادی مصرف می کنند، تا 48 درصد بیشتر از دیگران احتمال دارد به دیابت نوع 2 مبتلا شوند. بنابراین، تا حدی می توان گفت که بین گوشت قرمز و دیابت رابطه مستقیمی وجود دارد.

محدود کردن مصرف گوشت می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش داده و به افراد دیابتی کمک می کند که کنترل بیشتری بر میزان قند خون خود داشته باشند. حرکت به سوی رژیم غذایی گیاهی، یک مداخله ساده و مقرون به صرفه است. متمایل شدن به مصرف غذا های گیاهی، بی شک تاثیر قابل توجهی بر سلامت فیزیکی و عاطفی افراد مبتلا به دیابت خواهد گذاشت.

نارسایی کلیه

در حال حاضر، تعداد افرادی که در سراسر جهان به بیماری های مزمن کلیه دچار می شوند در حال افزایش است و به مرحله ای رسیدند که به دیالیز یا پیوند کلیه نیازمند هستند. طی یک بررسی که توسط انجمن جهانی برای تشخیص مضرات گوشت قرمز برای کلیه صورت گرفت، شرکت کنندگانی که بیشترین مقدار مصرف گوشت قرمز را داشتند، در مقایسه با افرادی که گوشت کمتری می خوردند، حدود ۴۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به نارسایی کلیه قرار داشتند.

با این حال، محققان هیچ ارتباطی بین سلامت کلیه و مصرف گوشت ماکیان، ماهی، تخم مرغ، محصولات لبنی یا سبزیجات پیدا نکردند. در حقیقت آنها به این نتیجه رسیدند که جایگزینی برخی از منابع دیگر پروتئین در وعده های غذایی روزانه، خطر ابتلا به مشکلات کلیوی را تا ۶۲ درصد کاهش می دهد. بنابراین، مضرات گوشت قرمز برای کلیه را باید جدی بگیرید و میزان مصرف گوشت را به مقدار زیادی کاهش دهید.

دیابت بارداری

محققان دریافتند زنانی که پروتئین حیوانی بیشتری دریافت می کنند، نسبت به زنان دیگر بیشتر در معرض دیابت بارداری (GDM) قرار دارند. یافته ها نشان داده که جایگزینی ۵ درصد پروتئین گیاهی به جای پروتئین حیوانی می تواند خطر GDM را به نصف کاهش دهد. پژوهشگران همچنین کشف کردند که مصرف مرغ، ماهی، آجیل، یا سبزیجات خطر GDM را کمتر می کند.

معمولاً گفته می شود که خوردن گوشت قرمز در بارداری به دلیل مقدار آهن موجود در گوشت، برای زنان مفید است. اما باید به یاد داشته باشید گوشت به خوبی پخته شده باشد و از مصرف گوشت های فرآوری شده پرهیز کنید. از آنجایی که ممکن است گوشت قرمز خطر ابتلا به انگل توکسوپلاسموز و باکتری لیستریا را به همراه داشته باشد، به زنان باردار توصیه می شود پیش از مصرف گوشت قرمز، آن را به خوبی بپزند.

چگونه گوشت را به روشی سالم مصرف کنیم؟

اگر علاقه ای به حذف گوشت از رژیم غذایی خود ندارید، می توانید با مد نظر قرار دادن چند نکته به روشی سالم آن را مصرف کنید. برش های گوشت، روش پخت، اندازه پرس، و این که هر چند وقت یک بار گوشت مصرف می کنید، مواردی هستند که باید به آنها توجه داشته باشید.

برش های بدون چربی و کم چربی گوشت را انتخاب کنید. از گوشت های حاوی چربی زیاد که ظاهری مرمری دارند و گوشت های فرآوری شده پرهیز کنید. شما می توانید محتوای چربی اشباع گوشت را با استفاده از یک تکنیک پخت کم چربی، مانند بخارپز کردن یا جوشاندن کاهش داده و همچنین مواد سرطا ن زای کمتری تولید کنید. از پخت گوشت در دماهای بالا یا در روغن زیاد پرهیز کنید.

میزان گوشت مصرفی در وعده غذایی روزانه را بین سه تا چهار اونس (85 تا 113 گرم) یا 12 تا 18 اونس (340 تا 510 گرم) در هفته حفظ کنید. همواره گوشت را همراه با غلات کامل، میوه ها و سبزیجات مصرف کنید. همانند بسیاری موارد دیگر، مصرف بیش از حد چیزی خوب نیز می تواند به بروز مشکلات سلامت منجر شود. به طور کلی، پزشکان و کارشناسان تغذیه مصرف محدود و آگاهانه گوشت را توصیه می کنند.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (171 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (90 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (87 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (68 نظر) سوگل طهماسبی بازیگر سریال کیمیا: بازیگران زنی که حیا و حجاب دارند در سینما جایی ندارند (51 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (50 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (44 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (43 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (40 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (39 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (38 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (37 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (35 نظر) جورجینا: رونالدو یک پدر فوق‌العاده و بهترین همسر است اما آشپزی نمیکند ما یک آشپز داریم اما بعضی اوقات خودم غذا درست میکنم در عربستان سقف خانه ها...+عکس (33 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
اقدام زیبا و انسان دوستانه حسن یزدانی، پهلوان ایرانی با هدیه ویژه مدال المپیک/ به ایشون باید گفت فرشته زمینی!
یک سگ پوتین را به عذرخواهی وادار کرد!
واکسن گارداسیل برای زگیل تناسلی همگانی می‌شود؟
عکس سفیر طالبان با یک زن بی‌حجاب خبرساز شد / وقتی دختران رو از تحصیل منع می‌کنی و خودت کنار زن بی‌حجاب عکس می‌گیری!
این کشور کودکان قاتل را استخدام می کند
واژگونی مرگبار اتوبوس کارگران در جاده سیرجان به شیراز با 1 کشته و 7 مصدوم
شهربانو منصوریان: بعد از به دنیا آمدن پسرم فقط 20 روز کنارش بودم، فقط باید مادر باشید تا بدانید من چه حسی داشتم+عکس
مقایسه خودرو / مقایسه کامل پژو 206 SD و پژو 207 SD
ختم قرآن / تلاوت قرآن کریم؛ حزب 4 – آیات 106 تا 141 سوره بقره + معنی و تفسیر آیات
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز جمعه 9 آذر 1403
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی، امروز جمعه 9 آذر 1403
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز جمعه 9 آذر 1403 + جدول
از بازار چه خبر؟ | قیمت دلار و یورو امروز جمعه 9 آذر 1403 + جدول
طبق آئین نامۀ جذب نخبگان باید 20% از معرفی‌شدگان بنیاد نخبگان در دانشگاه جذب شوند
وزیر علوم: در تلاشیم همۀ زیر نظام‌های آموزش عالی را زیر چتر نظارت و ارزیابی قرار دهیم
منتخب روز   
دعا و نیایش؛ بخش 2/ اجابت خواسته‌ها با دعای سمات در عصر جمعه تهران گردی؛ معرفی 15 مکان دیدنی تهران برای طبیعت‌گردی / همیشه که نباید شمال رفت، مکان های طبیعی پایتخت را بشناسید (ویدئو) بهنوش بختیاری: از بی‌پولی رفتم واسه تبلیغ عطر/ حدیث میرامینی: عطرش لیز بود؟ ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟ (ویدئو) نوستالژی شب‌های برره با بهنوش بختیاری و مهران مدیری/ تو هم خوب بلدی از خودت حرفهای عشقولانه در وکنیا😃 سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت