اوتیسم اختلالی است که در آن مهارتهای اجتماعی، رشد زبان و خزانه ی رفتاری به صورت مناسبی گسترش نمی یابد. از نشانه های اوتیسم می توان به مشکلات گفتاری، حالات یا حرکات غیر عادی،مشکلات درک احساسات دیگران، نداشتن ادراک دیداری و حسی، ترس و اضطراب، رفتار غیر عادی اجباری و آزار دهنده اشاره کرد. طبق برآورد سازمان بین المللی اوتیسم در اروپا 535000 نفر دارای این اختلال هستند که تعداد پسرها 4 برابر دخترها می باشد. اگر چه عوامل ژنتیکی و محیطی در اوتیسم به هم پیچیده اند ولی شواهد زیادی وجود دارد که تغذیه درمانی می تواند کمک بسیاری به این کودکان کند. شما همیشه به تنظیم قند خون، آهن، چربی خون و از این قبیل نیاز پیدا خواهید کرد تا بدنتان را برای مقابله با بیماری ها آماده کنید.
اوتیسم چیست؟
اختلالات فراگیر رشد، گروهی از اختلالات روانپزشکی هستند که در آن ها مهارت های اجتماعی، رشد زبان و مجموعه رفتارهای مورد انتظار، رشد مناسب پیدا نمی کنند یا در اوان کودکی از بین می روند، به طور کلی این اختلالات زمینه های متعدد رشد را تحت تأثیر قرار می دهند. در اوایل زندگی ظاهر می شوند و اختلال دائمی به وجود می آورند. از مشهورترین اختلالات این گروه بیماری های طیف اوتیسم یا ASD می باشند که بیشتر شامل سه ویژگی هستند: 1- نقص در اجتماعی شدن 2- نقص در ارتباط کلامی و غیر کلامی 3- الگوی رفتارهای تکراری و محدود شونده می شوند. ولی تنها به این سه ویژگی منحصر نمی شود. بیماری های طیف اوتیسم نادر نیستند و شیوع آن ها در کودکان، بیش از سرطان، دیابت، نقص لوله عصبی و سندرم داون می باشد.
تغذیه و اوتیسم
تلاش های صورت گرفته برای یافتن علت ASD منجر به مطالعات زیادی در خصوص اثرات احتمالی سموم محیطی، مواد غذایی سمی، رژیم غذایی ناکافی از نظر مواد مغذی، مشکلات سیستم ایمنی، استرس اکسیداتیو و استرس احساسی به عنوان عوامل مهم گردیده است. مطالعات دیگر افزایش سطوح نوروترانسمیترهایی همچون سروتونین و اختلال در GABA و فعالیت کولینرژیک را بررسی نموده اند. تحقیقات زیادی نیاز است تا رابطه محکمی بین وراثت و نوروپاتولوژی و اوتیسم یافت شود. یکی از تحقیقات ژنومیکس مشخص نموده است که کودک مبتلا به اوتیسم ممکن است نیاز به اسیدهای چرب ضروری بیشتر، مواد مغذی آنتی اکسیدان مثل ویتامین های E، C، A و نیز سلنیوم، مکملیاری روی و کلسیم و رژیم غذایی عاری از جیوه یا رژیم غذایی حذفی آلرژی داشته باشد.
محتویات تغذیه مناسب برای کنترل کودک اوتیمسی با درمان طبیعی
غذاهای سالم:
بیشتر غذاهای فناوری شده حاوی مواد شیمیایی هستند که برای کودکان اوتیسمی مشکل ساز است کودکانتان باید در رژیم غذایی شان پر از مواد غذایی سالم و بدون مواد نگهدارنده و شیمیایی و باشد. بسیاری از کودکان مبتلا به اوتیسم مشکلات گوارشی دارند که خوردن فیبر به سیستم گوارشی آنها کمک می کند غذاهای حاوی فیبر محلول مثل موز و لوبیا، پیاز، نخودفرنگی و مارچوبه برای آنها مفید است.
پروبیوتیک
غذاهای مخمری حاوی پروبیوتیک هستند که به سلامت روده کمک میکند غذاهایی مثل کفیر و کلم آب پز حاوی پروبیوتیک سالم هستند.
امگا 3
کودکان مبتلا به اتیسم اغلب کمبود روغن های گیاهی دارند بنابراین این کودکان باید از غذاهای حاوی امگا 3مثل اووکادو گردو دانه ی چیا بخورند.
غذاهای که باید کودکان اوتیسم از خوردن آن اجتناب کنند
گلوتن
غذاهایی که با گندم درست می شود مثل نان و پاستا حاوی گلوتن هستند این کودکان باید از خوردن آن اجتناب کنند.
لبنیات
شیر گاو حاوی پروتئین به نام کازئین است، این پروتئین در بدن می تواند عکس العمل ایجاد کند و آلرژی زا باشد بنابراین به جای کلسیم سبزیجات، پرتقال و بادام بخورند.
شکر
شکر باعث التهاب در بدن و نوسان قند خون در آنها باعث مشکلات رفتاری میشود آب میوه ها، نوشابه های مصنوعی و شکلات حاوی قند هستند.
کالری و رنگ غذاها
کودکان مبتلا به اوتیسم به خیلی از رنگ غذا های مصنوعی حساسیت دارند بنابراین باید از خوردن هرگونه غذای فن آوری شده شیمیایی اجتناب کنید.
سویا
سویا یکی دیگرازغذاهای رایج والرژی زاست مصرف این غذابرای این کودکان بسیارمضراست چون حاوی فیتیک است وباعث ناراحتی روده میشود