چه در زمان شستشوی دست ها و چه هنگامی که ناخن های دست خود را مانیکور می کنید، زمان بیشتری را صرف ناخن های دست خود می کنید تا ناخن های پایتان. شاید زمان آن رسیده که تمرکز بیشتری بر روی انگشت ها و ناخن های پای خود داشته باشید. تغییر رنگ ناخن های پا – از لکه های بزرگ آبی به خطوط نازک قهوه ای – می تواند نشان دهنده وجود مشکلات سلامتی باشد. در ادامه به آنچه باید در مورد ناخن ها و انگشت های پا بدانید اشاره می شود.
ناخن های زرد :
در بیشتر موارد، ناخن های زرد نشان دهنده عفونت قارچی هستند. اگر به موقع درمان نشود ، این وضعیت ممکن است وخیم تر شود و ممکن است ناخن های شما حتی یک رنگ مایل به سبز به دست بیاورند و فرو ریخته شوند. از دیگر دلایل احتمالی رنگ زرد می توان به پیری ، مشکلات ریوی ناشی از استعمال دخانیات و استفاده مکرر از ناخن های اکریلیک با کیفیت پایین اشاره کرد.
ناخن های شکننده
دکتر دبرا جلیمان، استادیار پوست در دانشکده پزشکی مونت سینای و نویسنده کتاب اسکین رولز در این باره عنوان می کند که شستن مکرر ظروف بدون پوشیدن دستکش و نیز شنای طولانی مدت می تواند باعث به وجود آمدن این مسئله شود. وی همچنین عنوان می کند که افرادی که کارشان به صورتی است که دستشان دائما در مواد شیمیایی است نیز ممکن است با این مشکل مواجه شوند.علاوه بر موارد مذکور، افرادی که از بیماری کم کاری تیروئید رنج می برند، وقتی تیروئیدشان بیش از حد کار کند ممکن است دچار شکنندگی ناخن شوند، در زمینه شکنندگی ناخن آب و هوا نیز می تواند تاثیرگذار باشد. هوای پاییز و زمستان و نیز سیستم های گرمایش داخل فضای بسته نیز می تواند منجر به بروز هوای خشک و در نتیجه شکنندگی ناخن ها شود.خبر خوش در این باره این است که به سادگی با مرطوب نگه داشتن پوست و ناخن می توان از این مشکل جلوگیری کرد. همچنین با تقویت ناخن و درمان کتیکول نیز می توان این مشکل را برطرف ساخت.
حفره های سطح ناخن
حفره های کوچک روی سطح ناخن در بیش از ۵۰% بیماران مبتلا به پسوریازیس بروز می کند از دست دادن تکه هایی از مو نیز می تواند به دلیل وجود همین بیماری باشد. برای درمان این مشکل استفاده از کرم های مرطوب کننده پوست که حاوی ویتامین A و D می باشند و در برخی از موارد استفاده از کرم استروئید نیز می تواند موثر واقع شود.اگر از پسوریازیس رنج می برید بهتر است در مورد درمان مناسب این مشکل با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
ناخن های سفید :
ناخن های سفید با نوار صورتی در قسمت بالا (یا ناخن های تری ) می تواند نشانه نارسایی احتقانی قلب ، نارسایی کلیه ، دیابت و برخی مشکلات کبدی مانند هپاتیت یا سیروز باشد. گاهی اوقات ناخن های تری نیز ممکن است در اثر پیری ایجاد شود.
ناخن های کم رنگ:
اگر ناخن های شما بسیار کم رنگ است ، احتمالاً دچار کمبود تغذیه ای یا مشکل گردش خون هستید که مانع از رسیدن خون به نوک انگشتان شما می شود. در موارد شدید ، این حتی ممکن است منجر به کم خونی یا فقر آهن در خون شما شود.
ناخن های قرمز تیره:
ناخن های قرمز تیره ممکن است نشان دهنده بیماری قلبی باشد. اگر قرمزی به طرف ناخن ها و کوتیکول های شما گسترش یابد، این ممکن است نشانه بیماری خود ایمنی به نام لوپوس باشد.
بنفش شدن ناخنها :
ناخن های مایل به آبی یا بنفش معمولاً بدان معنی است که بدن شما اکسیژن کافی دریافت نمی کند. از دیگر دلایل احتمالی می توان به مشکلات قلبی و مشکلات ریه مانند آمفیزم و برونشیت مزمن اشاره کرد.
رنگ های دیگر ناخن :
رنگ های دیگر ناخن های شما ممکن است نشانه مشکلات مختلف سلامتی باشد. به عنوان مثال ، اگر ناخن های شما قهوه ای می شوند ، این ممکن است نشانگر ابتلا به بیماری تیروئید یا مشکلات تغذیه ای باشد.ناخنهای رنگی خاکستری معمولاً با مصرف برخی از داروهای بدون نسخه مانند قرص ضد مالاریا ایجاد می شوند.