به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز، پروین غفاری معروف به پری غفاری متولد ۱۳۰۹ بوده که در سال ۱۳۹۲ درگذشت پری غفاری در خاطرات خود نوشته است که رابطه عاشقانه با محمدرضا پهلوی داشته ولی بعد از مدتی محمدرضا پهلوی او را از کاخ بیرون انداخته است.
پری بعد از انقلاب ۵۷ خاطرات خود را در کتابی به نام سیاهی در دام شاه منتشر کرد این کتاب فقط یک بار در سال ۱۳۷۶ منتشر گردید بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که اگر این کتاب مجدداً چاپ می شد یکی از پرفروش ترین کتاب های تاریخ تبدیل میشد.
سوابق بازیگری
پروین غفاری سابقه بازیگری نیز داشت «فریاد نیمه شب» ساموئل خاچیکیان و «بن بست» میرمهدی صمدزاده و «زن و عروسک هایش» به کارگردانی اسماعیل ریاحی فیلم هایی هستند که پری غفاری بازی کرد. او یکی از نمادهای فیلم فارسی است. فیلم «موطلایی شهر ما» در کنار فردین به کارگردانی عباس شباویز نام او را به سر زبان ها انداخت.
کارنامه فعالیت های بازیگری او در سینما و تلویزیون
آخرین نبرد (فیلم ۱۳۵۱)
فریاد انسان ها (۱۳۴۹)
رابطه (فیلم ۱۳۴۸)
گربه کور (۱۳۴۸)
گناه مادر (۱۳۴۸)
تونل (۱۳۴۷)
سکه دورو (۱۳۴۷)
فردای باشکوه (۱۳۴۶)
زن و عروسک هایش (۱۳۴۴)
مو طلایی شهر ما (۱۳۴۴)
بن بست (فیلم ۱۳۴۳)
فریاد نیمه شب (۱۳۴۰)
داستان شاه و پری غفاری
داستان شاه و پری حکایت دختری بوده که به واسطه فردوست و مادرش به کاخ شاه راه پیدا کرد و آرزوی ملکه شدن در این کار را در سر می پروراند پری با دلبری محمدرضا پهلوی را شیفته خود کرد و سرانجام شاه را علاقمند کرد اما بعد از چند سال رابطه شاه با پروین غفاری او را شوکه کرد چون به یک باره محمدرضا پهلوی با ثریا اسفندیاری ازدواج کرد .
پروین غفاری در کتابش می نویسد که محمدرضا پهلوی او را همچون تفال های از کاخ بیرون انداخته است و رویای کاخ آرزوهایش ترکیده است.
پروین غفاری می گوید در حقیقت محمدرضا پهلوی مرا سرگرم تفریحات خود کرده بود در روزهایی که شاه و فوزیه از هم جدا شده بودند محمدرضا پهلوی به دنبال یک سرگرمی میگشت و پروین غفاری را انتخاب کرده بود.
پروین غفاری که بود؟
پروین غفاری یکی از زیباترین زنان ایرانی به شمار می آمد و تصاویرش در مجله زن روز دیده می شد پروین دختر میرزا حسن غفاری همدانی بود اصالتا اهل تفرش بوده و پدرش در مجلس شورای ملی فعالیت می کرد آخرین سمت پدرش مشاور رئیس بازرسی مجلس بود پری می گوید پدرش مردی دقیق و آزادیخواه بود و زمانی که من پایم به کاخ باز شده بود و شاه به دور من میچرخید به من گوشزد می کرد که خطر در کمین من است و جذب دلبری های محمدرضا پهلوی نشوم اما رویای ملکه شدن در ذهن من باعث شده بود که گوشم به این حرف ها بدهکار نباشد.
ماجرای آشنایی پری و شاه
فردوست درباره آشنایی شاه و پری میگوید پری دختر ۱۶ ساله بود مو بور و قد بلندی داشت فردوست در یک مهمانی در باشگاه افسران پری را به همراه مادرش دید و نزد آنها رفت و خود را معرفی کرد فردوست در کتاب ظهور و سقوط سلطنت پهلوی می نویسد وقتی که به سمت آنها رفتم گمان کردند برای خودم می خواهم او را خواستگاری کنم وقتی که آدرس شان را گرفتم ماجرا را به محمدرضا پهلوی گفتم محمدرضا گفت مادر و دختر را به سرخه حصار بیاور و من رفتم سراغ آنها و پری و مادرش را به سرخه حصار بردم بعد از مدت کوتاهی محمدرضا آمد همه جلوی او بلند شدیم و بعد از معرفی، شاه مدتی با دختر ۱۶ ساله قدم زد و بعد از یک ساعت نزد من آمد و گفت که با پری قرار گذاشته است.
پری در 15 سالگی یک بار عقد کرده بود
خانه پری غفاری در نظامیه نزدیک میدان بهارستان بود زمانی که ۱۵ سال سن داشت مادرش او سر سفره عقد نشاند و این دوشیزه دبیرستانی بی خبر بود که به عقد علی عاشوری پسر اسعدی نظام در آمده است عقد نافرجام پری و علی آشوری كه بر اثر توطئه چینی ـ مادر پری و پدر علی ـ طراحی شده بود؛ پس از گذشت چهار ماه استحكام خود را از دست داد، و مادر پری فهمید كه این پلكان ترقی محكم نیست ، پس از طریق دیگری سعی نمودكه در بدبختی دخترش كوشا باشد … پری از همان ابتدا با اكراه به عقد علی آشوری در آمده بود. مادر پری هم با وساطت حسین فردوست تلاش كرد كه طلاق او را بگیرد.
نمایش فردوست و مادر پروین برای دیدار با شاه بسیار جالب است.
پری در خصوص اولین دیدار با شاه گفت : “… احساس كردم كه بروی ابرها گام بر می دارم، از اینكه در كنار شاه قدم می زنم خود را خوشبخت احساس كردم و غافل از اینكه همچون صیدی دست و پا بسته اسیر یك سفاك شده ام”.
شاه و پری با هم قرار بعدی گذاشتند؛ فردای روز ملاقات ، شاه ساعت یازده صبح زنگ زد و گفت : “… من تمام شب به یاد تو بودم، می خواهم امشب در كاخ میهمان من باشید، تا بیشتر با هم آشنا شویم”.
پس از طلاق فوزیه
با رسمیت یافتن طلاق فوزیه در سال 1327 ، روزنه ی امیدی برای ازدواج پروین با شاه دوباره گشوده شد ، اما محمدرضا دو هفته ای پس از اعلام رسمی طلاق به گوشه انزوا خزید ، و زمان آن رسیده بود كه پری با تمام قوا وارد میدان شود و به هر صورت جای فوزیه زن اول شاه را پر كند ، اما چه خیال عبثی بود . اولین ملاقات پس از دوره انزوا كه پیش آمد ؛ شاه همچنان مغموم بود … شاه در حالت ناراحتی به پری گفت : ” اگر روزی به من خیانت كنی تو را خواهم كشت ” . شاه به پری گفت كه فوزیه به وی خیانت كرده است .
به مروز زمان شاه نسبت به پروین بدبین شده بود و رفتار وی را زیر نظر داشت ، به طوری كه با وجود این كه مسافت بین خانه پری و شاه زیاد بود ، در یك شب تابستانی … مردی از دیوار خانه او پایین پرید ، شخص شاه بود ؛ اتاق وی را جستجو كرده و به حیاط بازگشت …
پری به شاه گفت : ” آیا صحیح است كه شخص شاه از دیوار منزل كسی بالا برود؟”
شاه پاسخ داد : “به من گزارش داده بودند كه مردی در خانه شماست.”
البته در بدبینی شاه نسبت به وی نباید از نقش اشرف غافل بود ؛ پروین در كتاب “تا سیاهی…” نقل می كند :
“در شبی من بیرون زیر آلاچیق كنار خواهرم خوابیدم ، یك دفعه از درون اتاق خوابم صدای انفجار نارنجك آمد ، من متقاعد شدم كه اشرف قصد از بین بردن مرا دارد .”
اشرف در یك مهمانی سعی كرد از طریق قهوه پری را مسموم كند كه این دومین سوء قصد به جان وی بود و پری تصمیم گرفت رابطه خود را با اشرف قطع كند. با دسیسه های اشرف كم كم شاه باور كرد كه پری به وی خیانت می كند و شب هایی كه با او نیست با دیگران سر می كند ، این گونه شد كه زمینه اختلاف و درگیری بین شاه و پری پیش آمد .
روزی شاه به پروین گفت : ” پروین از من سیر شده ای و دلت برای مردان دیگر پر می كشد ” اشرف می گفت این دختر خوشگل است و باید بمیرد ، زیبایی شومی دارد .
به هر حال ارتباطات و مهمانی های پری با مردان دیگر و بوسیدن دست های وی به وسیله دیگران شاه را رنج می داد و باعث این اختلاف شد ؛ شاه حتی ایادی را نزد وی فرستاد تا از این اعمال دست بردارد ، پری با شیطنت زنانه سعی كرد توجه ایادی را به خود جلب كند و به حالت غش خود را به آغوش ایادی انداخت ، پری از ایادی خواست كه حامی او باشد ؛ دوستی شاه و پری به روزهای پایانی آن رسیده است . وی از ایادی خواست گاه گاهی به عیادتش بیاید و گیلاسی با هم بنوشند .