ساعدنیوز
ساعدنیوز

بررسی صندوق های سرمایه گذاری در بورس

  پنجشنبه، 23 مرداد 1399   زمان مطالعه 16 دقیقه
بررسی صندوق های سرمایه گذاری در بورس
ساعد نیوز: آزادی مالی، یکی از اهدافی است که سرمایه گذاران به دنبال آن هستند. رسیدن به این آزادی، نیازمند آشنایی با انواع روش‌های سرمایه گذاری است تا بتوانیم از این راه، هم ارزش دارایی‌های خود را حفظ کنیم و هم قدمی برای رشد آنها برداریم. به قول «رابرت کیوساکی» پس انداز کردن پولی که هر روز در حال از دست دادن ارزش خود است

آزادی مالی، یکی از اهدافی است که سرمایه گذاران به دنبال آن هستند. رسیدن به این آزادی، نیازمند آشنایی با انواع روش های سرمایه گذاری است تا بتوانیم از این راه، هم ارزش دارایی های خود را حفظ کنیم و هم قدمی برای رشد آنها برداریم. به قول «رابرت کیوساکی» پس انداز کردن پولی که هر روز در حال از دست دادن ارزش خود است به تنهایی کافی نیست، بلکه این سرمایه گذاری است که شما ثروتمند می کند. بورس، یکی از روش های سرمایه گذاری به شمار می رود. اگر این روش به درستی و با مهارت انجام شود می تواند بازدهی مناسبی را برای سرمایه گذار به ارمغان بیاورد. اما شاید همه مردم از مهارت، اطلاعات یا زمان کافی برای این سرمایه گذاری برخوردار نباشند. به همین دلیل آنها باید با استفاده از روش های غیرمستقیم سرمایه گذاری از ارزش پول خود محافظت کنند. در یک تقسیم بندی، صندوق های سرمایه گذاری را بسته به نوع دارایی ای که در آن سرمایه گذاری می کنند، می توان به ۳ دسته ی زیر تقسیم کرد:

1- صندوق های سرمایه گذاری اوراق بهادار

این صندوق ها با سرمایه گذاری روی اوراق بهادار اقدام به سودآوری برای سرمایه گذاران می کنند. این صندوق ها خود به ۶ دسته تقسیم می شوند:

۱-۱- صندوق های سرمایه گذاری در سهام

صندوق های سرمایه گذاری در سهام بر اساس الزامات سازمان بورس و اوراق بهادار، موظّفند حداقل ۷۰ درصد از سرمایه خود را در سهام و حق تقدم سهام سرمایه گذاری کنند. این نوع از صندوق ها به لحاظ ریسک سرمایه گذاری دارای ریسک بالایی بوده وطبیعتاً می توانند سود بیشتری نیز نسبت به صندوق های با درآمد ثابت یا مختلط ایجاد کنند.

۲-۱- صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت

صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت نیز بر اساس الزامات سازمان بورس و اوراق بهادار موظّفند که حداقل ۷۵ درصد از دارایی های خود را به اوراق بهادار با درآمد ثابت مانند اوراق مشارکت، سپرده های بانکی و… اختصاص دهند. این نوع از صندوق ها به لحاظ ریسک نسبت به صندوق های در سهام از ریسک کمتری برخوردارند و به همین دلیل عمدتاً سودآوری کمتری نسبت به صندوق های در سهام دارند.

3-1- صندوق سرمایه گذاری مختلط

صندوق سرمایه گذاری مختلط ترکیبی از صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت و صندوق سرمایه گذاری در سهام (سهامی) می باشد.میزان سود دهی در این صندوق از صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت می تواند بیشتر باشد ولی در این صندوق سرمایه گذاری هم مانند صندوق سرمایه گذاری سهامی ریسک سرمایه گذاری وجود دارد. البته نه به اندازه ریسکی که در صندوق های سهامی متوجه سرمایه گذار است.صندوق های سرمایه گذاری از نوع مختلط بر اساس مقرّرات سازمان بورس و اوراق بهادار موظّفند بین ۴۰ تا ۶۰ درصد دارایی های خود را به سهام یا حق تقدم سهام (یا اوراق با درآمد ثابت) اختصاص داده و مابقی را به اوراق بهادار با درآمد ثابت (یا سهام و حق تقدم) اختصاص دهند. این نوع از صندوق ها به طور کلّی به لحاظ ریسک دارای ریسک کمتری از صندوق های در سهام و نیز سود کمتر از صندوق های در سهام هستند و در مقایسه با صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت دارای ریسک بیشتر و در نتیجه سود بیشترند. البتّه ذکر این نکته ضروری است که این مسئله یک قانون ثابت نیست؛ بلکه در برهه هایی از یک دوره سرمایه گذاری ممکن است این نوع صندوق ها بازدهی بیشتری نسبت به سایر صندوق ها داشته باشند. آنچه گفته شد به طور کلّی صادق است.

۴-۱- صندوق های سرمایه گذاری کالایی قابل معامله (ETC)

صندوق های کالایی قابل معامله (ETC) یکی از ابزارهای مالی نوین هستند که به سرمایه گذاران این امکان را می دهند که به جای خرید و نگهداری کالای مورد نظر و تحمّل هزینه های نگهداری به طور مستقیم و خسارت های احتمالی آن، اوراق این صندوق ها را خریداری نمایند. با خرید این اوراق، سرمایه گذار در عین داشتن مالکیت کالای موردنظر، مسئولیت نگهداری از آن کالا را بر عهده ندارد. به عبارت دیگر، این صندوق ها بخش قابل ملاحظه ای از وجوه گردآوری شده ی خود را به سرمایه گذاری در کالایی خاص اختصاص می دهند و علاقه مندان به سرمایه گذاری در آن کالای خاص اقدام به خرید واحدهای این صندوق ها می کنند.

۵-۱- صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر (VC)

صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر صندوق هایی هستند که با جمع آوری منابع مالی سرمایه گذاران ریسک پذیر، سرمایه لازم برای رشد و گسترش کسب وکارهای نوپا را فراهم می کنند. از این نوع صندوق ها با نام هایی تحت عناوین «صندوق های سرمایه گذاری جسورانه» یا «صندوق های سرمایه گذاری کارآفرینی» نیز یاد می شود. کسب وکارهایی که در دوره رشد و نمو خود قرار دارند علی رغم ریسک زیادی که دارند می توانند پتانسیل سودآوری زیادی نیز داشته باشند؛ لذا سرمایه گذاری در این صندوق ها باید همراه با تحلیل و بررسی دقیق کسب وکار مورد نظر بوده و باید به پتانسیل رشد و سودآوری آن در آینده توجه داشت.

۶-۱- صندوق های سرمایه گذاری صندوق در صندوق

سازمان بورس و اوراق بهادار با توجه به اهداف و استراتژی های خود مبنی بر ایجاد بسترها و ابزارهای نوین در بازار سرمایه، اقدام به راه اندازی صندوق های سرمایه گذاری صندوق در صندوق کرده است. این نوع از صندوق ها بر اساس استراتژی خود به جای سرمایه گذاری در سهام، در واحدهای سرمایه گذاری سایر صندوق ها سرمایه گذاری می کنند و ملزم هستند که حداقل ۸۵ درصد از سرمایه خود را به این امر اختصاص دهند. مزیتی که برای این نوع از صندوق ها می توان برشمرد این است که سرمایه گذاری در آن ها به نوعی به معنای سرمایه گذاری در چندین صندوق است که به سرمایه گذار این امکان را می دهد به جای استفاده از یک تیم مدیریت از تخصص چندین تیم مدیریت بهره مند شود.

2- صندوق های تامین مالی

صندوق های تامین مالی نوعی از صندوق های سرمایه گذاری مشترک (Mutual Fund) هستند که فرآیند تامین مالی را در بازار سرمایه انجام می دهند. و علاوه بر تامین مالی پروژه های مختلف از جمله پروژه های عمرانی – زمین و ساختمان – کسب و کارهای جدید و … مزایای سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری را نیز برای سرمایه گذاران فراهم می کنند. از جمله این مزایا می توان به افزایش نقدینگی – کاهش ریسک – استفاده از مدیریت حرفه ای و صرفه جویی نسبت به مقیاس اشاره نمود.

تامین مالی فرآیندی برای تامین سرمایه مورد نیاز کسب و کارها است. استفاده از تامین مالی برای رشد اقتصادی امری حیاتی است زیرا این امکان را به کسب و کارها می دهد که بتوانند محصولات و تجهیزات مورد نیاز خود را تامین کنند و در نتیجه باعث رشد صنایع، کاهش بیکاری، افزایش تولید و … می شود.

تامین مالی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا توسط آن می توان منابع مالی مورد نیاز برای پروژه های مختلف را فراهم کرد.فعالیت تمامی صندوق های سرمایه گذاری تامین مالی بصورت حقوقی است و این صندوق ها تحت نظارت سازمان بورس فعالیت می کنند و باید مجوزهای لازم را از سازمان بورس اخذ کنند.صندوق های تامین مالی به 3 دسته تقسیم می شوند، که شامل: صندوق پروژه، صندوق زمین و ساختمان و صندوق جسورانه هستند. این صندوق ها هرکدام تامین مالی بخش های مختلف اقتصادی را فراهم می کنند.

2-1-صندوق پروژه

صندوق پروژه از ابزارهای تأمین مالی سرمایه ای محسوب می شود که موضوع فعالیت آن جمع آوری وجوه از سرمایه گذاران و اختصاص وجوه جمع آوری شده به منظور ساخت و افتتاح پروژه مورد نظر (تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار و مطابق با طرح توجیهی و امیدنامه صندوق) است. این صندوق ها به منظور انجام پروژه مورد نظر خود در چارچوب اساسنامه و با رعایت مقررات، یک شرکت سهامی خاص به نام «شرکت پروژه» تأسیس می کند که آن شرکت، پس از تکمیل و آغاز مرحله بهره برداری تبدیل به یک شرکت سهامی عام شده و در بورس یا بازار خارج از بورس پذیرش و قابل معامله می شود. پس از ساخت پروژه و با تبدیل به سهامی عام شدن و عرضه شدن سهام شرکت پروژه، فعالیت صندوق پایان پذیرفته، تمامی دارایی ها و بدهی های صندوق به شرکت پروژه منتقل شده و به دارندگان واحدهای سرمایه گذاری صندوق، به همان نسبت، سهام شرکت پروژه واگذار می شود. همچنین مطالبات سرمایه گذاران در کنار تبدیل واحدهای صندوق به سهام شرکت، روش دیگری برای تصفیه و انحلال صندوق پروژه است.

2-2-صندوق های زمین و ساختمان

موضوع فعالیت این صندوق، جمع آوری وجوه از سرمایه گذاران و ساخت پروژه ساختمانی از محل منابع سرمایه گذاران صندوق است که در پایان عمر صندوق واحدهای ساختمانی پروژه یادشده به فروش رفته و درنهایت عواید ناشی از آن میان سرمایه گذاران تقسیم می گردد. لازم به ذکر است که صندوق های زمین و ساختمان با صندوق های املاک و مستغلات که در بازارهای مالی بین المللی از آنها تحت عنوان REITs (Real Estate Investment Trusts) نام برده می شود متفاوت است. هدف صندوق های زمین و ساختمان ساخت پروژه های ساختمانی و هدف صندوق های املاک و مستغلات ایجاد سود سرمایه گذاری از محل معاملات و درآمدهای اجاره دارایی های ملکی تحت مدیریت این نوع از صندوق ها است.

2-3-صندوق های سرمایه گذاری خصوصی

صندوق های سرمایه گذاری خصوصی (Private Equity Fudns) ابزاری به منظور سرمایه گذاری در شرکت های خصوصی و برخی از شرکت های بورسی با شرایط خاص هستند. منابع تحت مدیریت این صندوق ها با چشم انداز رشد سرمایه ای ارزش شرکت های سرمایه پذیر، عمدتاً با هدف کسب تکنولوژی جدید صنایع مورد نیاز شرکت ها، اصلاح ساختار سرمایه، افزایش سهم بازار، توسعه فعالیت ها، تأمین سرمایه در گردش ارزان و … سرمایه گذاری می شود؛ با توجه به وجود چشم انداز نهایی فعالیت صندوق، برخلاف صندوق های سرمایه گذاری مشترک عمر این صندوق ها محدود بوده (عموماً 7 سال شامل 4 سال سرمایه گذاری و 3 سال مدیریت سرمایه) و پس از پایان مأموریت صندوق، عواید سرمایه گذاران از طریق روش های استاندارد مختلف تصفیه می شود. سرمایه گذاران در صندوقه های سرمایه گذاری خصوصی شامل شرکای عمده (General Partner) و شرکای محدود (Limited Partner) هستند. در حالیکه شرکای عمده در مدیریت و برنامه ریزی منابع صندوق با یکیدیگر همکاری دارند، شرکای محدود سرمایه گذارانی هستند که در پذیره نویسی صندوق تنها در نقش سرمایه گذار مالی شرکت می کنند. لازم به ذکر است که ساختار و دستورالعمل این صندوق ها توسط سازمان بورس به تصویب رسیده است و به عنوان یکی از مدرن ترین ابزارهای سرمایه گذاری و تأمین مالی قابلیت اجرای آن در کشور موجود است.

2-4-صندوق های جسورانه

با توجه به رشد استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا و دانش بنیان در سالیان اخیر، ابزارهای استاندارد تأمین مالی و سرمایه گذاری در این حوزه نیز توسعه پیدا کرده است. با توجه به عمر کسب و کارهای نوپا، ابزارهای تأمین مالی مختلفی برای تأمین نیازهای سرمایه ای این کسب و کارها به کار برده می شود. صندوق های سرمایه گذاری جسورانه (Venture Capital Funds) سرمایه سرمایه گذارانی را مدیریت می کند که تمایل دارند در شرکت ها ی نوپای کوچک و متوسط با فرصت رشد زیاد سرمایه گذاری کنند. شرکت سبدگردان اعتبار آمادگی دارد با مشارکت شرکای عمده فنی صنعتی و تجاری، صندوق های سرمایه گذاری جسورانه تخصصی با هدف توسعه پایدار کسب و کارهای نوپا و دانش بنیان و رشد سرمایه های مخاطره پذیر سرمایه گذاران محترم تشکیل دهد.

3- صندوق های ارزی

با وجود این نوع صندوق ها، سرمایه گذاران می توانند به جای مراجعه به بازار فیزیکی ارز و خرید و فروش آن، سرمایه مورد نظر را به این صندوق ها اختصاص داده و این صندوق ها نیز با استفاده از تیم مدیریت تخصصی اقدام به سرمایه گذاری در اوراق ارزی و سپرده های ارزی کرده و از این طریق سرمایه گذاران را منتفع می کنند.

سایر صندوق های سرمایه گزاری

صندوق سرمایه گذاری طلا

امروزه در کنار امکان خرید و فروش فیزیکی طلا می توان گواهی سپرده طلا یا صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر طلا را نیز معامله کرد. یکی دیگر از انواع صندوق سرمایه گذاری در ایران صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر طلا هستند که روش نوینی برای سرمایه گذاری غیرمستقیم بر روی طلا می باشند. این صندوق ها هم نیاز مخاطبان بازار سرمایه را برطرف می کنند و هم چالش ها و دغدغه های خرید سنتی طلا را ندارند.در کشورمان بانک های رفاه و صادرات با همکاری بورس کالای ایران، اوراق گواهی سپرده طلا را برای مشتریان صادر می کنند. این اوراق که دقیقا کارکرد طلا را دارد هم خطرات نگهداری طلا به صورت سنتی از جمله دزدی، حمل و نقل و … را ندارد و هم قدرت نقدشوندگی بالایی دارد.

صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر طلا سرمایه های جمع آوری شده از مشتریان را ، در گواهی سپرده سکه و طلا پذیرفته شده در بورس، سرمایه گذاری می کنند. حداقل ۷۰ درصد سرمایه گذاری این صندوق ها در سکه طلا و اوراق مشتقه مبتنی بر طلا و مابقی در اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری می شود.با توجه به اینکه خریداری طلا و سکه به صورت فیزیکی ریسک هایی از قبیل احتمال سرقت، تقلب و … را دارا است و جهت پوشش این زیان، نیاز به هزینه وجود دارد سرمایه گذاران می توانند ای ریسک ها را با سرمایه گذاری در صندوق طلا پوشش دهند.

صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازارگردانی

این نوع از صندوق ها با هدف بازارگردانی مجموعه ای از سهام مشخص شده در امیدنامه صندوق تأسیس شده اند. بنابراین صندوق های اختصاصی بازارگردانی به غیر از سهام و حق تقدم خرید سهام، در سایر دارایی ها سرمایه گذاری نمی کنند.عملکرد این صندوق ها نقدشندگی سهام را زیاد می کند. همچنین باعث حرکت قیمت سهام به سمت ارزش ذاتی اش می شود. صندوق های اختصاصی بازارگردانی از تشکیل صف های خرید و فروش در سهام جلوگیری می کنند و باعث روان شدن معاملات می شوند.به دلیل ماهیت و ماموریت صندوق های اختصاصی بازارگردانی، مشتری های آنها معمولا افراد حقوقی هستند. برای مثال در زمان انتشار این مقاله نمونه ای از این صندوق ها بازارگردان سهام شرکت های «آسان پرداخت پرشین»، «ریل سیر کوثر»، «مهندسی نصیر ماشین»، «آسیاتک»، «شهداب ناب خراسان» و «گز سکه» بوده است.

صندوق های سرمایه گذاری شاخصی

هدف صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر شاخص (Index fund) انطباق پرتفوی سرمایه گذاری با شاخص بازار سهام است. یک صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر شاخص، الزاماً منابع خود را براساس الگوی تعیین شده برای یکی از شاخص های موجود در بازار، سرمایه گذاری می کند و تقریباً هیچ نوع معاملات آتی انجام نمی دهد. شاخص مذکور می تواند شاخص کل یا یکی دیگر از شاخص های بازار سهام باشد. در این صندوق ها تنها زمانی خریدوفروش سهام ضرورت می یابد که وجهی به واسطه ورود سرمایه گذار جدید اضافه یا به دلیل خروج یک سرمایه گذار کم شود. مزیت اصلی صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر شاخص، هزینه های نسبتاً پایین آن و حذف ریسک مدیریت صندوق است.

صندوق های سرمایه گذاری شاخصی هدفشان پیروی از یک شاخص مبنا است که در آن مدیران صندوق در تلاش اند تا سبدی از اوراق بهادار با ترکیب و اوزان متناسب با یک شاخص مبنا را تشکیل دهند تا بر این اساس عملکردی مشابه با عملکرد آن شاخص داشته باشند. در این نوع از صندوق ها نقش مدیریت، یک نقش غیرفعال است و تنها در راستای انطباق ترکیب وزن اوراق موجود در سبد با شاخص مبنا تلاش هایی صورت می گیرد.

ایده شکل گیری صندوق های شاخصی برگرفته از فرضیه بازار کارا(Efficient Market Hypothesis) است. در یک بازار کارا اطلاعاتی، اگر انتظارات و اطلاعات همه مشارکت کنندگان در بازار به خوبی توسط قیمت ها منعکس شود، تغییر قیمت ها غیرقابل پیش بینی هستند، لذا نمی توان بدون متحمل شدن هزینه و ریسک اضافی، بازده بالاتری از شاخص بازار به دست آورد. این ایده باعث شد تا برای اولین بار فردی به نام جان بوگل(John Bogle) اولین صندوق شاخصی با هدف پیروی از شاخص S&P500 را طراحی کند و با تأسیس مجموعه صندوق های شاخصی ونگارد(Vanguard) امروزه به یکی از بزرگ ترین شرکت های مدیریت سرمایه گذاری در جهان تبدیل شده است.

صندوق های نیکوکاری

صندوق های نیکوکاری یکی از شیوه های نیکوکارانه است که در آن ها ضمن حفظ اصل سرمایه، به سرمایه گذاری مولد می انجامد و به توسعه بازار سرمایه و بازار کسب و کار در جامعه کمک می کند و عواید آن ها به صورت هدفمند صرف نیازمندان واقعی جامعه می شود.صندوق های سرمایه گذاری نیکوکاری از مصادیق صندوق های سرمایه گذاری در قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید، محسوب شده و طبق ماده ۲ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید نزد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت می رسند. این صندوق ها مجوز تأسیس و فعالیت خود را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت می کنند. دوره فعالیت آن ها از تاریخ قید شده در مجوز فعالیت شروع شده و از تاریخ ثبت صندوق نزد مرجع ثبت شرکت ها به مدت سه سال ادامه می یابد. این مدت مطابق اساسنامه صندوق قابل تمدید است.

مشارکت در امور نیکوکاری از طریق سرمایه گذاری در صندوق های نیکوکاری نسبت به مشارکت انفرادی مزیت هایی دارد. نخست سرمایه های اندک نیز می توانند با سرمایه گذاری در این صندوق ها، در امور نیکوکاری یاد شده مشارکت کرده و صندوق با تجمیع این سرمایه ها می تواند اثر قابل توجهی در پیشبرد اهداف نیکوکارانه مذکور داشته باشد. ثانیاً سرمایه گذاران بسته به سلیقه خود می توانند به حالت های مختلف مندرج در امید نامه، در امور نیکوکارانه یاد شده مشارکت کنند. مثلاً اشخاص نیکوکار می توانند اصل سرمایه را برای خود حفظ و حتی بخشی از منافع را به خود اختصاص و باقیمانده منافع حاصل را صرف امور نیکوکارانه کنند. حتی اگر شخص نیکوکار تمایل داشته باشد می تواند اصل سرمایه را نیز به امور نیکوکارانه اختصاص دهد.

ساختار صندوق های نیکوکاری به گونه ای طراحی شده که از مصرف منافع صندوق در امور نیکوکاری، اطمینان زیادی حاصل شود، ارکان نظارتی نظیر متولی و حسابرس صندوق بر این امر نظارت دارند درحالی که عملیات اجرایی توسط شخص دیگری تحت عنوان مدیر سرمایه گذاری صورت می پذیرد. علاوه بر این در دوره های کوتاه مدت، گزارش نحوه صرف منافع اختصاصی در امور نیکوکارانه تهیه و مورد رسیدگی قرار گرفته و از طریق تارنمای صندوق به اطلاع عموم می رسد.این گزارش علاوه بر گزارش عملکرد صندوق و صورت های مالی آن است و باعث می شود تا شفافیت عملکرد صندوق افزایش یافته که نظارت همگانی را به دنبال خواهد داشت.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (494 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (191 نظر) آخرین جشن تولد ساده و خلوت بهاره سرگل زایی، یکی از استعدادهای برتر کشورمان/ روحت شاد بانوی کرمانی+عکس (99 نظر) مهراب قاسم خانی: معرفی میکنم عضو جدید خانواده/ چه پشمالو و گوگولی هم هست+عکس (77 نظر) شهرام قائدی: دنیا دیگه نمیزاد مادرهای مارو، مادر من هیچوقت کرم به دستش نزد، نفهمید مو رنگ کردن چیه لباس خونه با مهمونی چه فرقی داره...+ویدیو (65 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (61 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (46 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (41 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
اجاره خانواده برای ازدواج مجدد پنهانی / مواظب باشید سرتان کلاه نرود!
ویدیو/ شعر مفهومی و فی‌البداهۀ مهران مدیری برای سربازان/ تمجید و تحسین سروش صحت و نادر سلیمانی
بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی در کودکان چه سنی است؟ / این یک هشدار است؛ قبل از 18 سالگی یک زبان جدید بیاموزید!
شوخی با تاریخ/ وقتی «خشایارشا» اینستاگرامی می‌شود؛ شاهنشاه هخامنشی در جستجوی فالوور + عکس
ویدیو| دکلمه‌ای که به عمق روح می‌نشیند؛ دکلمه شعر زیبا و حزن‌انگیز "خوار گشتم" از استاد شهریار / من از بازار دنیا زار گشتم ...
قبل از دیر شدن، این 5 ارز دیجیتال را به سبد سرمایه‌گذاری خود اضافه کنید
ویدئو| معماری شگفت‌انگیز هخامنشی‌ها؛ شیرهای خشمگین یا خندان؟ راز چهره‌های دوگانه مجسمه‌های سنگی تخت‌جمشید
قلعه قجرها چگونه روسپی‌خانه شد؟/ پایان سبز یک داستان سیاه و غم‌انگیز
ویدئو| نگاهی به آمار و ارقام میلیاردی ریخت‌وپاش‌های سلطنتی جشن‌های 2500 ساله شاهنشاهی؛ خزانه‌ای که به بهانه‌ی عیش و نوش تاراج شد
بازی فکری؛ اگه هوشت بیداد میکنه و چشای عقاب رو داری زیر 4 ثانیه «دزد رژ لب» رو پیدا کن
منتخب روز   
هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌ قتل خانمی جوان به دست یک مرد 43 ساله در تبریز/ پول و جواهرات انگیزه متهم از قتل بود