به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز، علی لاریجانی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی که اخیرا به عنوان کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده است از چهره های مهم سیاسی کشور شناخته می شود با ما همراه باشید تا نگاهی به زندگی این چهره سیاسی داشته باشیم:
تولد
علی اردشیر لاریجانی در تاریخ 13 خرداد 1336 در شهر نجف، عراق زاده شد. وی فرزند روحانی شیعه میرزا هاشم آملی و داماد مرتضی مطهری است. خانواده وی اهل منطقه لاریجان، آمل هستند و پیش از تولد وی، پدرش مدتی برای تحصیل در حوزه علمیه نجف، به کشور عراق نقل مکان کرده بود و وی نیز در آن جا به دنیا آمد. او چهار برادر به نامهای محمد جواد، صادق، باقر و فاضل دارد و خواهرش نیز همسر مصطفی محقق داماد است. احمد توکلی نماینده ادوار پیشین مجلس و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ پسرِ دخترخالهٔ او است.علی لاریجانی دارای چهار فرزند با نامهای فاطمه، سارا، مرتضی و محمدرضاست.
علی لاریجانی تحصیلات ابتدایی و متوسطه تا دریافت مدرک دیپلم متوسطه را در شهر قم سپری کرد و پس از قبولی در آزمون کنکور سراسری، در سال 1354 تحصیل در مقطع کارشناسی رشتهٔ علوم رایانه را در دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرد و در سال 1358 موفق به دریافت کارشناسی رایانه از این دانشگاه گردید. وی به توصیهٔ مرتضی مطهری برای ادامه تحصیل رشته فلسفه را انتخاب کرد و کارشناسی ارشد و دکتری خود را در رشتهٔ فلسفه از دانشگاه تهران اخذ نمود. لاریجانی در حال حاضر عضو هیات علمی دانشگاه تهران است. لاریجانی دارای تألیفاتی در چند حوزه مختلف است که از جمله آن 3 کتاب در زمینه فلسفه کانت و 15 مقاله پژوهشی در موضوعات مختلف علمی است.
ازدواج در 20 سالگی
دکتر علی لاریجانی در سال 1356 با فریده مطهری دختر 15 ساله مرتضی مطهری ازدواج کرد و علی مطهری برادر خانوم وی می باشد
فرزندان
ثمره ازدواج علی لاریجانی و همسرش 4 فرزند می باشد که دو دختر بنام های فاطمه و سارا و دو پسر بنام های مرتضی و محمدرضا می باشد.
مرتضی و محمد لاریجانی
پسران علی لاریجانی یکی در قم طلبه هست یک پسر دیگر فارغ التحصیل دانشگاه علم و صنعت هست.
فاطمه لاریجانی
فاطمه لاریجانی دختر علی لاریجانی است که در سال 91 در رشته پزشکی از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد، او پس از آن برای ادامه تحصیل عازم آمریکا شد.
فاطمه لاریجانی در دانشگاه ایالتی کلیولند در اوهایوی آمریکا دوره تخصصی پزشکی را گذرانده است.
سارا لاریجانی
سارا لاریجانی یکی از شخصیتهای عمومی و فعالان اجتماعی ایران است. او در تاریخ 27 اردیبهشت 1362 (17 مه 1983) به دنیا آمد. سارا لاریجانی فارغالتحصیل رشتهٔ مهندسی عمران از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی است.
او به عنوان فعال اجتماعی و روزنامهنگار مشغول به فعالیت بوده است. لاریجانی از سال 2005 تا 2012 به عنوان روزنامهنگار و خبرنگار در روزنامهٔ اعتماد ملی فعالیت کرده است. او در این دوره به تحلیل و گزارش موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پرداخته و توانسته است با مقالات و گزارشهایش توجه بسیاری را به خود جلب کند.
استخدام از 24 سالگی
در سال 1360 وقتی تنها 24 سال سن داشت بعنوان رئیس واحد مرکزی خبر صدا و سیما انتخاب شد سپس از سال 61 به سپاه پیوست و در مقام معاونت سپاه و جانشین ستاد کل سپاه تا سال 71 خدمت کرد. ایشان همچنان معاون وزیر کار و معاون وزیر پست و تلگراف نیز بود.
دوران فعالیت در صدا و سیما
فعالیت پنج سال نخست لاریجانی و بدنبال آن دوره پنج ساله دوم، حرکتی چشمگیر در بعد کمی و کیفی در صدا و سیما را نشان دا د. شبکههای استانی (از جمله شبکه رادیوئی و تلویزیونی استانی قم) رادیو معارف، شبکه قرآن، العالم، الکوثر، شبکه خبر، شبکههای جهانی جام جم و... سریالهای با کیفیت نظیر ولایت عشق – درباره زندگی امام رضا علیه السلام، تنهاترین سردار درباره امام حسن علیه السلام، مردان آنجلس (اصحاب کهف)، مریم مقدس (س)، روشنتر از خاموشی (ملاصدر ا)، شیخ بهائی، کیف انگلیسی، شب دهم، در چشم باد، مختارنامه و دهها فیلم و سریال دیگر، و همچنین همایش چهرههای ماندگار، تاسیس روزنامه جام جم، توسعه فعالیتهای چند رسانهای شخصیت بخشی و گسترش مراکز صدا وسیما در استانها و... محصول حرکت فکری جدید در صدا و سیما بو د.
دوران فعالیت در شورای عالی امنیت ملی
لاریجانی که به مدت پنج سال یکی از دو نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت بود در شهریور 1384 با حکم محمود احمدی نژاد رئیس جمهور محترم به دبیری شورای عالی امنیت ملی منصوب شد. وی از سالها پیش نسبت به برخی سیاستهای هستهای انتقاد داشت و جمله مشهور او پس از معاهده پاریس (هیچ آدم عاقلی در غلطان را با آب نبات عوض نمیکند) در خاطرهها مانده است.
دوران فعالیت در مجلس شورای اسلامی
علی لاریجانی با رای مردم قم وارد مجلس هشتم شد و با نظر اکثریت نمایندگان مجلس هشتم با 230 رای بعنوان ریاست مجلس شورای اسلامی در دوره هشتم انتخاب شد. لاریجانی در مجلس نهم و دهم نیز موفق شد ضمن کسب اکثریت رای مردم قم وارد مجلس شورای اسلامی شود و ریاست این مجلس را بر عهده بگیرد.
انتخابات 1400
علی لاریجانی در روز آخر فرصت ثبت نام ها برای انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 به وزارت کشور رفت و رسما نامزد انتخابات 1400 شد. او در این دوره از انتخابات تلاش کرد تا به مهره رو به روی گزینه اصولگرایان تبدیل شود. برخی حضور و پیروزی او در انتخابات را آغاز دولت سوم روحانی عنوان کردند.