پیش از شناسایی نوع پوست خود باید تفاوت بین انواع پوست و مشکلات پوستی را به درستی درک کنید. چین و چروک یا خطوط ناشی از پیری، هایپرپیگمانتاسیون (لکه های تیره روی پوست)، یا خشکی موقت پوست برخی از مشکلات پوستی هستند که هر کس با هر نوع پوستی، ممکن است به این مشکلات مبتلا شود. مثلا برخی از افراد تصور می کنند، پوستی که به آکنه مستعد است، نوعی پوست خاص به حساب می آید. اما باید گفت هرکسی ممکن است به این جوش ها مبتلا شود و این وضعیت فقط نوعی مشکل پوستی است.
در ضمن مشکلات پوستی در گذر زمان می توانند تغییر کنند یا تحت تأثیر محیط زندگی، آب وهوا و تغییرات هورمونی و سن قرار گیرند. به طور مثال ممکن است پوست در تابستان چرب تر شود اما در زمستان خشک به نظر آید. یا نوجوانان بیش از هر گروه سنی، به جوش های پوستی مبتلا می شوند. در این موارد ممکن است وضعیت پوست تغییر کند اما نوع پوست همان طور بدون تغییر باقی بماند.
بنابراین هنگام انتخاب محصولات مراقبت از پوست، علاوه بر شناسایی و تشخیص نوع پوست باید مشکلات پوستی تان را هم کاملا درنظر بگیرید. از برخی از محصولات می توانید برای درمان مشکلات پوستی استفاده کنید اما برای مراقبت دائمی از پوست تان، باید محصولاتی با توجه به نوع پوست تان خریداری کنید.
چه عواملی نوع پوست شما را مشخص می کنند؟
- ژنتیک: شما نوع پوست تان را از پدر و مادر خود به ارث می برید. پس، یکی از مهم ترین عوامل تعیین نوع پوست خشک، چرب و حساس، ژن های شماست. ممکن است نوع پوست شما به پدر یا مادرتان رفته باشد.
- آب وهوا: تغییر شهر سکونت و وارد شدن به یک محیط جدید می تواند باعث تغییر نوع پوست شما و حتی بهتر شدن آن شود.
- هورمون ها: نوسان های هورمونی در مراحل و زمان های مختلف زندگی، مانند دوران حاملگی، می تواند بر نوع پوست شما تأثیرگذار باشد.
- داروها: داروهایی که مصرف می کنید می تواند عوارضی چون خشکی یا حساس شدن پوست تان را در پی داشته باشند.
- رژیم غذایی/ آلرژی: مواد غذایی که طی روز میل می کنید به طور قطع بر بهتر یا بدتر شدن پوست شما تأثیرگذار است. اگر فکر می کنید آلرژی غذایی ممکن است منبع ناراحتی های پوستی شما باشد، با پزشک خود صحبت کنید.
- مراقبت های پوستی: همان طور که پیش تر هم گفته شد، استفاده از محصول نامناسب می تواند تعادل پوستی شما را مختل کند.
تشخیص انواع پوست : نرمال، خشک، چرب و مختلط
اگر برای شناخت نوع پوست خود به کمک نیاز دارید، این مطلب بسیار کمک کننده خواهد بود. آگاهی از ویژگی ها و تشخیص انواع پوست، نیاز ها و مشکلات هر یک، موجب می شود تا در مراقبت و حفظ سلامتی پوست تان، هوشمندانه تر عمل کنید.
پوست نرمال
” نرمال ” واژه ای است که به صورت گسترده برای پوست هایی که در تعادل باشند، استفاده می شود. این نوع پوست، نه از خشکی رنج می برد و نه از چربی مفرط. اصطلاح علمی پوست های سالم، ” یودرمیک Eudermic ” است.
پوست خشک
اصطلاح ” خشک ” برای توصیف نوعی از پوست به کار می رود که سبوم کمتری از پوست نرمال تولید می کند. در نتیجه ی کمبود سبوم، پوست خشک، دچار کمبود چربی مورد نیاز برای بازسازی رطوبت و لایه ی محافظ در مقابل عوامل خارجی می شود.
افراد دارای پوست خشک، در پوست خود احساس کشیدگی می کنند. این مدل از انواع پوست، در ظاهر بسیار کدر به نظر می رسد.
پوست چرب
واژه ی “چرب” برای توصیف نوعی از پوست به کار می رود که تولید سبوم در آن بالاتر از حد نرمال است. در علوم پزشکی، تولید بیش از حد نیاز سبوم را اصطلاحا سبورهیا Seborrhea می نامند.
پوست چرب دارای ظاهری درخشان و روزنه هایی قابل رویت است.
پوست مختلط
پوست مختلط، همان گونه که از نامش پیداست، ترکیبی از انواع پوست هاست. پوست مختلط دارای نوع متفاوتی از پوست در ناحیه ی T نسبت به گونه ها و قسمت های دیگر صورت است.