خوراکی هایی که برای اعصاب مفیدند
آرامش اعصاب و روان یعنی داشتن روحیه ای شاد و جلوگیری از ابتلا به 90 درصد بیماری های جسمی و روحی. تغذیه ای برای آرامش اعصاب یعنی شامل هرآنچه بدن نیاز دارد تا شاد و سرحال باشد. بعضی اوقات ، زندگی کمی استرس زا می شود و همه ما می خواهیم برای رسیدن به آرامش اعصاب ،کاری انجام دهیم .در این مقاله ما شما را با گروهی از خوراکی هایی که باعث تسکین اعصاب می شود آشنا میکنیم.
ترکیب تعدادی از داروهای گیاهی آرام بخش
- استفاده از گلبرگ شقایق برای حس آرامش داشتن در طول روز گزینه خوبی است. برای پی بردن از میزان و نحوۀ مصرف باید طبق نظر متخصص طب سنتی که شرایط شمارا بررسی می نماید، عمل نمایید.
- روغن بنفشه یک آرام بخش طبیعی خانگی است که به درمان استرس، افسردگی و بی خوابی کمک می کند.
- آویشن طبع گرمی دارد و برای تقویت روان و حفظ آرامش تأثیر خوبی دارد. علاوه بر اینکه جزء داروهای گیاهی آرام بخش است، برای دستگاه و سیستم گوارشی بدن بسیار مناسب است.
- ریشه شیرین بیان دارای یک هورمون طبیعی جایگزین برای کورتیزون است که می تواند بدن را در معرض شرایط استرس زا قرار داده با تنظیم قند خون، انرژی لازم برای مقابله با شرایط استرس زا را در بدن فراهم می کند.
- امگا 3 موجود در دانه های چیا دارای ترکیباتی هست که در تقویت اعصاب به خوبی عمل می کند. برای کاهش استرس و درمان نگرانی ها و بهبود عملکرد سیستم عصبی گزینه خوبی است.
- بلوبری حاوی مقادیر بالای انواع ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست که به عنوان یک آرام بخش های طبیعی شناخته می شوند و به درمان استرس و اضطراب کمک می کنند.
- زغال اخته سرشار از ویتامینC و فلاونوئیدهاست که به بهبود سلامت مغز و آرامش اعصاب کمک کرده و برای درمان استرس و اضطراب مفید می باشد.
- سنبل الطیب دارای موادی هست که برای انواع مشکلات اعصاب و روان – استرس – اضطراب و افسردگی – تقویت سیستم عصبی و همچنین کم خوابی و بی خوابی بسیار مناسب است.
- بر اساس نظر متخصص طب سنتی، برگ و گل بادرنجبویه، بهارنارنج، اسطوخودوس، میوه های رازیانه و نسترن را باهم بکوبید و مانند روش های درست کردن دم نوش آن را میل کنید.
- بابونه یک آرام بخش طبیعی است که برای درمان اضطراب استفاده می شود، بهتر است بدانید که بابونه برای درمان استرس و اضطراب در کودکان هم مفید می باشد.
- رازیانه یکی از داروهای گیاهی مفید برای درمان برخی از رایج ترین علائم اضطراب از جمله اختلالات تغذیه ای، سرفه های عصبی و آسم مفید می باشد.
- گل ساعتی یکی دیگر از گیاهان دارویی مفید برای آرامش اعصاب است که به درمان استرس، اضطراب، بی خوابی و نوسانات خلقی کمک می کند.
- تحقیقات نشان داده که ال-تیانین موجود در چای سبز به آرامش اعصاب در افراد مبتلا به اضطراب شدید کمک می کند.
- در یک مطالعه، مشخص شد که استفاده از چای و دمنوش نعناع در شرایط استرس زا، اضطراب و خستگی را تا 20درصد و نا امیدی را تا 25درصد کاهش می دهد.
- جینسینگ یکی دیگر از بهترین آرام بخش های گیاهی برای درمان استرس و افسردگی می باشد. همچنین تحقیقات نشان داده که جینسینگ به درمان سندروم خستگی مزمن هم کمک می کند.
- کوکورمین موجود در زردچوبه یکی از قوی ترین آرام بخش های گیاهی است که به درمان اضطراب کمک می کند.
- همچنین زردچوبه سرشار از آنتی اکسیدان است و چون خواص ضد التهابی دارد به درمان اضطراب و علائم آن کمک می کند.
- مرزنگوش که به نام مرزنجوش هم شناخته می شود یکی از بهترین آرامش بخش های گیاهی است که به درمان تحریک پذیری، استرس، اضطراب، افسردگی، تغییرات خلق و خو و همچنین سندرم پیش از قاعدگی کمک می کند.
- زنجبیل یکی دیگر از دارو های گیاهی آرام بخش طبیعی قوی است که به درمان استرس کمک می کند.
- در بین انواع گیاهان آرام بخشی که تا الآن ذکر کردیم شاید تعجب کنید که گشنیز طبعی سرد دارد. اما در صورت استفاده از تخم گشنیز باعث تقویت قلب شما می شود.
-
اگر استرس زیادی دارید و یک شخصیت استرسی هستید پیشنهاد ما به شما استفاده از گیاه دارویی آرام بخش شانکپورشپی هست. یک گیاه دارویی که برای بی خوابی هم بسیار مناسب هست.
مواد غذایی مفید و مناسب برای آرامش اعصاب
- مواد مغذی موجود در عسل باعث آرامش اعصاب می شوند و به همین دلیل عسل به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی برای درمان استرس و اضطراب محسوب می شود.
- بادام حاوی مقادیر بالای آهن، اسید های چرب سالم و ویتامین E است که نقش مهمی در درمان استرس و اضطراب دارند.
- مقادیر بالای ملاتونین موجود در گردو باعث افزایش ملاتونین در خون شده و به عنوان یک آرام بخش طبیعی به درمان بی خوابی کمک می کند.
- آنتی اکسیدان های موجود در شکلات تلخ با بهبود جریان خون به مغز و افزایش سروتونین خون علاوه بر اینکه عملکرد مغز را بهبود می بخشند، به عنوان یک آرامش بخش طبیعی به درمان استرس و افسردگی کمک می کنند.
- پروبیوتیک ها یا باکتری های سالم موجود در انواع ماست با از بین بردن رادیکال های آزاد به سلامت مغز کمک کرده و به درمان استرس و اضطراب کمک می کنند.
از جمله سبزیجات و میوه های مقوی برای آرامش اعصاب
- موز حاوی مقادیر بالای اسید آمینه ی تریپتوفان است که در بدن به سروتونین تبدیل شده و به درمان استرس و اضطراب کمک می کنند.
- مرکبات سرشار از از ویتامین C هستند که دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و با جلوگیری از التهاب در بدن به آرامش اعصاب و درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک می کند.
- مقادیر بالای منیزیم موجود در هلو باعث تقویت اعصاب شده و به درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک می کند.
- فلفل دلمه ای زرد حاوی مقادیر بالای ویتامین B6 بوده که سطح سروتونین خون را افزایش داده و به درمان استرس و افسردگی کمک می کند.
- هندوانه سرشار از ویتامین B6 است که با افزایش هورمون های شادی آور باعث آرامش شده و به درمان خستگی، استرس و افسردگی کمک می کند.
- مطالعات نشان داده که اسکوپولیتین موجود در بادمجان میزان سروتونین خون را تنظیم کرده و به عنوان یک آرامش بخش طبیعی به درمان افسردگی کمک می کند.
- مقادیر بالای روی و منیزیم موجود در اسفناج استرس و اضطراب را کاهش داده و برای درمان افسردگی مفید هستند، همچنین مصرف اسفناج برای درمان بی خوابی نیز مفید می باشد.
تأثیر مصرف غذاهای چرب و شیرین در افزایش افسردگی
به گفته محققان، غذاهای چرب و مملو از مواد قندی بر هورمون های تأثیرگذار بر خلق و خو اثر دارند. «میشل پرلمن»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه خدمات سلامت میامی، در این باره، اظهار کرد: «مصرف مواد خوراکی به شدت تصفیه شده که سرشار از مواد قندی هستند موجب تغییرات سریع در قندخون، انسولین و سایر هورمون های تنظیم کننده خلقیات و سیری می شود.» این نوسانات بر کورتیزول و همچنین کاتکول آمین های مرتبط با استرس نظیر اپی نفرین تأثیر می گذارد که می تواند منجر به پُرخوری شود. اگرچه پُرخوری موجب ایجاد حس بهتر در فرد می شود اما تأثیر آن، موقتی است. این روند منجر به مصرف چربی و مواد قندی بیشتری شده و در نتیجه چرخه پُرخوری ادامه می یابد. به گفته پرلمن، «افراد بعد از این پُرخوری احساس گناه دارند که می تواند موجب تشدید افسردگی و سایر اختلالات رفتاری فرد شود.» مغز ما به خوبی با برخی مواد شیمیایی یا داروها سازگار می شود و آستانه تحمل ما بیشتر و بیشتر می شود. از اینرو نیاز به مصرف بیشتر همان ماده خوراکی مشابه برای دستیابی به تأثیر مشابه ایجاد می شود. به گفته محققان، بهترین راه اجتناب از این چرخه، یافتن راه های سالم تر برای مقابله با استرس است.
کلام آخر
همیشه برای آرامش اعصاب احتیاج به خوردن قرص نیست. گاهی می توان با استفاده از میوه ها اعصاب خود را آرام کنیم. برای مثال خوردن موز، آلوچه یکی از راه حل های درمان اعصاب خوردی است و یا آووکادو که خوردن آن باعث تقویت اعصاب می شود. همراه ما باشید: