چگونه از شر جوش‌های زیر پوستی خلاص شویم؟

  دوشنبه، 21 تیر 1400   زمان مطالعه 5 دقیقه
چگونه از شر جوش‌های زیر پوستی خلاص شویم؟
جوش‌ زیر پوستی را می‌توان به راحتی در خانه درمان کرد؛ البته زمانی‌که بسیار خفیف هستند، خودشان ناپدید می‌شوند. اما برخی از درمان‌های خانگی سرعت برطرف‌شدن آنها را بالا می‌برند. اما پیش از ارائه‌ی روش‌های درمان، باید گفت که هرگز نباید جوش‌های زیر پوستی را فشار دهید.

جوش از هر نوعی که باشد، ناخوشایند و آزاردهنده است، اما شاید جوش های زیر پوستی بدتر از جوش های دیگر باشد. گاهی این جوش ها بسیار دردناک هستند و هر کاری می کنید، نمی توانید از شرشان خلاص شوید. بدتر اینکه، هر چه بیشتر آنها را دستکاری کنید، التهاب و دردشان بیشتر می شود.

اما چگونه این جوش ها را درمان کنیم؟ قطعا نمی توانیم یک شبه از شر جوش های خود رها شویم. برای درمان جوش های زیر پوستی نیز باید صبور باشیم. پس پیش از هر کاری، این مقاله را بخوانید تا مؤثرترین و بهترین روش های رهایی از جوش زیر پوستی را باهم بررسی کنیم. با ما همراه باشید…جوش های زیر پوستی زیر سطح پوست ایجاد می شوند. اگرچه این جوش ها از فاصله دور قابل مشاهده نیستند، اما برآمدگی آنها مشخص است. این جوش ها، بیشتر به دلیل کیست یا ندول (نوعی ساختار غیر عادی گرد و سفت) بروز پیدا می کنند.

جوش های زیر پوستی، از ترکیب سبوم (چربی)، باکتری و آلودگی هایی که در منافذ پوست جمع شده تشکیل می شوند. این برآمدگی های دردناک زیرپوستی، برخلاف جوش های دیگر، به بیرون از پوست راه ندارند و بسته هستند. ممکن است زیر پوست تان قسمت سفید وسیعی وجود داشته باشد که وقتی آن را لمس می کنید، دردناک باشد. معمولاً این ناحیه بر اثر التهاب پوست اطراف جوش قرمز می شود.

چه عواملی با ایجاد جوش زیر پوستی مقابله می کند؟

برخی از عواملی اصلی که باعث ایجاد جوش زیرپوستی می شود به شرح زیر است:

  • تجمع سلول های مرده در سطح پوست که باعث بسته شدن منافذ آن می شوند.
  • آلودگی های بیرونی و محیطی که در شهر ها و بعضی از محیط های کاری وجود دارد.
  • اختلال های هورمونی به ویژه در خانم ها که در زمان عادت ماهیانه یا حاملگی بیشتر اتفاق می افتد.
  • عامل وراثت
  • نامنظم بودن عادت ماهیانه
  • زیاده روی در استفاده از لوازم آرایشی یا استفاده از لوازمی که بی کیفیت اند.
  • خوردن بیش از حد غذاهای چرب و فست فودها
  • تغییر شیوه زندگی و افزایش تنش ها
  • عدم توجه به بهداشت فردی به خصوص در فصل های گرم سال

اگر این معضل برطرف و درمان نشود باکتری هایی که منافذ پوست را بسته اند به عمق آن نفوذ می کنند.

درمان جوش زیر پوستی در خانه

جوش زیر پوستی را می توان به راحتی در خانه درمان کرد؛ البته زمانی که بسیار خفیف هستند، خودشان ناپدید می شوند. اما برخی از درمان های خانگی سرعت برطرف شدن آنها را بالا می برند. اما پیش از ارائه ی روش های درمان، باید گفت که هرگز نباید جوش های زیر پوستی را فشار دهید. این جوش ها معمولا نزدیک سطح پوست نیستند و نمی توانید آنها را مانند جوش های سرسفید فشار دهید و تخلیه کنید. ترکاندن این جوش ها، اثری دایمی از آنها به جای می گذارد که آنها را مشخص تر و حتی دردناک تر از قبل و گاهی عفونی می کند. همچنین فشردن جوش های زیر پوستی، خطر هل دادن محتویات آن که ترکیبی از چربی، سلول های مرده پوست و باکتری اند، به بخش عمیق تر پوست را دربردارد که در نتیجه، التهاب آن را افزایش می دهد. با درمان های خانگی و کمی صبر و حوصله می توانید از شر این جوش های زیر پوستی خلاص شوید.

۱. کمپرس گرم

کمپرس آب گرم می تواند در درمان جوش های زیر پوستی مؤثر باشد. حرارت منافذ پوست را باز و جوش را به سطح پوست نزدیک تر می کند و باعث می شود سر آن معلوم شود. وقتی سر جوش باز شود؛ چربی، سلول های مرده ی پوست و باکتری ها از درون جوش خارج می شوند و جوش از بین می رود. درضمن حرارت ناشی از کمپرس گرم می تواند از درد آن بکاهد.

برای استفاده از کمپرس گرم، ابتدا لیف تمیز حمامی را برداشته و درون آب داغ، البته نه آنقدر داغ که نشود به آن دست زد، فرو کنید. سپس کمپرس را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی جوش زیر پوستی قرار دهید. این کار را سه تا چهار بار در روز انجام دهید، تا زمانی که جوش زیر پوستی به روی سطح پوست آمده و سر باز کند و چرک های درون آن بیرون بریزد. اکنون اطراف جوش را تمیز نگهدارید و از تماس با آن پرهیز کنید و تاوقتی که جوش خوب نشده است، از لوازم آرایشی استفاده نکنید.

پوست

۲. چسب پاک کننده ی جوش

چسب پاک کننده ی جوش، درواقع چسب کوچکی است که روی جوش زیر پوستی قرار می گیرد. این نوع چسب معمولا حاوی ماده ای درمانی، مانند «اسیدسالیسیلیک»، است که جوش ها را درمان می کند. این چسب ها چربی و روغن اضافی درون جوش را بیرون می کشند و از تورم می کاهند. بدین ترتیب می توانند از اندازه ی جوش و اثر آن تاحد چشمگیری بکاهند.

چسب های پاک کننده از داروخانه ها خریداری شده و آنقدر کوچک هستند که به ندرت باعث جلب توجه می شوند. از این چسب ها می توان شب ها یا کل روز استفاده کرد. همچنین مدت زمان استفاده از این چسب ها میان افراد فرق می کند، اما معمولا باید هر ۲۴ ساعت یکبار تعویض شوند.

۳. روغن درخت چای

روغن درخت چای، خواص ضدباکتریایی داشته و می تواند باکتری هایی را که در تولید جوش های زیر پوستی دخالت دارند، از بین ببرد. محققان در دو آزمایش بالینی متوجه شدند که ژل حاوی ۵ درصد روغن درخت چای، برای از بین بردن جوش زیر پوستی خفیف تا متوسط ماده ی مؤثری محسوب می شود. در یک بررسی دیگر نیز مشخص شد، مالیدن روزانه، دوبار به مدت ۱۲ هفته روغن درخت چای به روی جوش های زیر پوستی صورت می تواند جوش های خفیف تا متوسط را به طور چشمگیری بهبود بخشد.

روغن درخت چای را می توان از عطاری ها و همچنین داروخانه ها تهیه کرد. برای استفاده از این روغن، ابتدا باید آن را رقیق کنید. برای انجام این کار، یک قسمت روغن درخت چای را با یک قسمت روغن حامل مخلوط کنید. از روغن های حامل معروف و محبوب می توان به روغن نارگیل، روغن جوجوبا و روغن زیتون اشاره کرد. پس از آماده سازی روغن، آن را به روی جوش ها بمالید و یک شب روی پوست بماند. سپس صبح روز بعد صورت تان را بشویید. استفاده ی موضعی روغن درخت چای ضرری ندارد، اما نباید به صورت خوراکی مصرف شود که در آن صورت به بدن صدمه می رساند.

بسیاری از افراد این روغن را استفاده می کنند و آن را مفید می دانند، اما آکادمی پوست آمریکا می گوید، هنوز برای توصیه ی درمان جوش با روغن درخت چای شواهد کمی وجود دارد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها