به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اگر می خواهید دختری قوی و محکم تربیت کنید، این نکات را از یاد نبرید:
دخترتان را تشویق کنید امیالش را دنبال کند:
اشتغال کامل به فعالیتی که دوست دارد به او فرصت مهارت یافتن در چالش ها، تقویت اعتماد به نفس، انعطاف پذیری و ارزش گذاردن به ارزش های درونی به جای ظواهر را می دهد.
او را با رویای ازدواج کردن و عروس شدن بزرگ نکنید:
به فرزندتان یاد بدهید که ازدواج هدف نهایی تمام دختران جهان نیست و با ازدواج کردن قرار نیست تمام رویاهایش محقق شوند. به جای آنکه از کودکی برایش لباس عروس بخرید، لباس های رنگی، شاد و زیبا تنش کنید اما به او یاد بدهید افکارش هم باید زیبا باشد. به جای آنکه روی لب های کودکانه اش رژ بزنید، به او یاد بدهید که او در همه حال زیباست.
به جای آنکه هر روز جلوی دوربین های موبایل از او یک مدل تبلیغاتی بسازید، به او یاد بدهید که اعتماد به نفس را باید از درون خود، نه از تایید دیگران، پیدا کند. به جای آنکه او را پرنسس بخوانید، او را دختر شجاع، قوی، پرتلاش و محکم بخوانید.
اجازه دهید به جای ایستادن جلوی آیینه، تجربه قدم زدن بین ردیف های کتابخانه را کسب کند. اجازه دهید روزی در کنار عروسک بازی و خاله بازی، خاک برداری با لودر اسباب بازی و کار کردن با پیچ و مهره را هم تجربه کند. به جای آنکه همیشه به او پختن قرمه سبزی و زرشک پلو با مرغ را یاد بدهید، یک بار هم تعمیر لوله های آب را یاد بدهید تا بداند برای رتق و فتق امور نباید منتظر هیچ مردی در زندگیش بماند.
اجازه دهید فرصت تصمیم گیری داشته باشد:
در موقع مناسب، به او فرصت تصمیم گیری سازنده برای زندگیش را بدهید. اجازه دهید در محدودیت مناسب، لباس هایش را خودش انتخاب کند. برای کلاس های فوق برنامه، انتخاب دکور اتاق، نظردهی برای مقصد مسافرت خانوادگی و اموری از این قبیل به او فرصت نظردهی بدهید.
ارزش های خانوادگی را شناسایی کنید:
کدام ارزش ها و الگوها را برای تربیت دختر قوی لازم می دانید؟ وجود این الگوها را در رفتار خود شناسایی کنید.
او را تشویق کنید مشکلاتش را خودش حل کند، به جای اینکه به جای او اقدام کنید:
والدینی که برای حل مشکلات فرزندشان اقدام می کنند، به او مهارت های مقابله ای را نمی آموزند. دختر شما باید استراتژی های حل مشکل را بیاموزد و به مهارت حل مسئله وارد شود. برای تربیت دختر قوی به او فرصت دهید که کاری که می خواهد را انجام دهد، حتی اگر با او مخالف هستید. بدین ترتیب، مسئولیت انتخاب هایش را به او می سپارید.
او را تشویق به ریسک کردن کنید:
دخترانی که عزت نفس پایین تری دارند، حاضر به ریسک کردن نیستند. برای تربیت دختر قوی و مستقل، او باید بداند که زندگی پر از سختی است و گاهی برای تغییر شرایط باید ریسک کند.
او را تشویق کنید که با دیگر دختران همکاری کند.
دخترانی که مهارت کار تیمی دارند، در مواجهه با مشکلات زندگی قوی تر هستند و بهتر به مهارت حل مسئله و ریسک پذیری مسلط می شوند.
برای تربیت دختر قوی و شاد، به او یادآوری کنید که او را به خاطر خودش دوست دارید نه به خاطر ظاهر یا وزنش.
فرزندتان را به تغذیه سالم تشویق کنید، اما برای حفظ وزن سالم به او فشار وارد نکنید. به عقایدش در مورد غذا احترام بگذارید. او باید بداند که ارزش های او به عنوان یک زن بیشتر از ظاهر و زیباییش اهمیت دارد و نباید نگران قضاوت دیگران باشد.
اجازه دهید با شما مخالفت کند و عصبانی شود:
تربیت دختر قوی به معنی داشتن یک دختر مستقل در خانه است. او باید بتواند نظرش را بگوید و شنیده شود. او باید مهارت مخالفت کردن در عین حفظ آرامش را یاد بگیرد و بتواند احساسش را بیان کند.
زمانی را برای گوش دادن به دخترتان اختصاص دهید:
او باید بداند که هرگاه نیاز داشته باشد شما به او گوش می دهید. حرف زدن به او این فرصت را می دهد که با احساساتش در ارتباط شود و حتی پاسخ مشکلات خود را بیابد.
به عنوان والد باید بیشتر از حرف زدن، گوش دهید.