عفونت های باکتریایی در بیش تر موارد دلیل ایجاد جوش روی باسن است. استافیلوکوک اورئوس (Staphylococcus aureus) که روی پوست و یا داخل بینی زندگی می کند، مسئول ایجاد این ضایعات پوستی است. امکان تشکیل آن ها در نواحی از بدن که پوست دو ناحیه باهم تماس دارد، مناطق دارای مو و نقاطی از بدن که بیش تر عرق می کنند بیش تر است.
ریسک فاکتورهای تشکیل جوش عبارتند از:
- وجود باکتری استافیلوکوک اورئوس بر روی پوست
- ابتلا به اگزما
- تماس نزدیک داشتن با فرد دارای جوش
- ابتلا به دیابت
- ابتلا به انواع بیماری که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کنند.
- ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن
- داشتن بریدگی و جراحت های کوچک روی سطح پوست
- مصرف سیگار
یخ برای درمان جوش
از تکه های یخ استفاده کنید. به آرامی روی جوشهای ملتهب تکه یخ را بمالید ورم و التهاب آن را کم می کند اگر خیسی یخ را دوست ندارید قالب یخ را در کیسه فریز تمیز بگذارید.پوست باسن را حتما یک بار در صبح و یک بار بعد از ظهر بشویید.مطمئن شوید که ماده شوینده ای کع لباس زیر را می شویید حساسیت ندارید. لباس زیر را جداگانه و با صابون هایی مثل صابون بچه بشویید.در خانه از شلوارهای گشاد و لباس زیرهای گشاد و نخی استفاده کنید. یادتان باشد هر چه بیشتر پوستتان عرق کند بیشتر جوش می زنید.از مکمل های ویتامین استفاده کنید. ویتامین های A, B5, C, E و روی و امگا3 برای پوست سالم و بدون جوش لازم و حیاتی اند.تا می توانید آب بنوشید.مطمئن باشید که روزی 8 لیوان آب را می نوشید.رژیم غذاییتان را تغییر دهید. اگر زیاد فست فود می خورید و یا به شیرینی و غذاهای شور علاقه دارید حتما رژیم خود را تغییر دهید.کمتر بنشینید و بیشتر راه بروید. نشستن مانع تنفس پوست می شود و باعث می شود پوست باسن عرق کند و جوش بزند. اگر مجبورید که مدت طولانی روی صندلی بنشینید هر از چند گاهی راه بروید و یا ورزشهای باسن را انجام دهید تا گردش خون در آن ناحیه بیشتر شود.
درمان جوش باسن
روش های مختلف درمان جوش در نقاط مختلف بدن از جمله جوش باسن عبارتند از:
رژیم غذایی
رژیم غذایی می تواند یکی از علت های تشکیل جوش های روی باسن باشد. در این قسمت به معرفی برخی موارد مرتبط با رژیم غذایی و جوش های روی باسن می پردازیم:
- جوش باسن معمولا به نوع تغذیه ربط دارند. برخی از خانم ها بعد از خوردن غذاهایی نظیر: پاستا، نان، پیتزا، شکلات، تخم مرغ، پنیر و غذاهای مختلف دیگر جوش می زنند. بنابراین برای کاهش جوش باسن بهتر است از خوردن برخی غذاها و خوراکی ها اجتناب کرده و مراقب تغذیه خود باشیم.
- یبوست ممکن است یکی از علت های افزایش جوش روی باسن باشد. سعی کنید میوه و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید. درصورت لزوم برای پاک کردن روده از آب نمک یا تنقیه استفاده کنید. این یک روش عالی سم زدایی است که موجب کاهش جوش باسن می شود.
- برای بهبود پوست توصیه می شود مکمل های ویتامین c، که به آنتی اکسیدان معروف هستند مصرف کنید. در صورت لزوم درخصوص مصرف مکمل ها با پزشک مشورت کنید. مصرف مکمل های حاوی ویتامین c تا ۱۰۰۰ میلی گرم در روز برای سلامت کلی و تندرستی مجاز می باشد.
- در نهایت، از آن جایی که استرس ممکن است موجب بروز جوش باسن شود سعی کنید جهت کاهش استرس ورزش را فراموش نکنید.