علاقه به آرایش کردن در کودکان از چه سنی آغاز می شود؟ آیا این پدیده برای کودکان خطرناک نیست؟ علاقه به آرایش کردن در کودکان دختر از سنین ۴ الی ۶ سال آغاز می شود، در این سن کودکان با توجه به ظاهر زیبا و فریبنده لوازم آرایشی کنجکاو هستند تا به این لوازم دست بزنند و حتی سوالاتی از والدین در این زمینه بپرسند، البته این امر کاملا طبیعی است و جزو مراحل رشد دختران محسوب می شود و اولیا نباید کوچکترین انگ اخلاقی و روحی به کودکان بزنند. متاسفانه آرایش و استفاده از لوازم آرایشی در سنین پایین در کشور رو به افزایش است، البته باید توجه داشت که بر اساس تحقیقات پژوهشگران در کشورهای جهان سوم میزان تمایل افراد به آرایش کردن بالاست، در حالی که برعکس آن در کشورهای پیشرفته و صنعتی کودکان به هیچ عنوان آرایش نمی کنند و در میان خانم های مسن آرایش بسیار ملایم دیده می شود.
استفاده از لوازم آرایش متاسفانه به غیر از اینکه در بین خانم ها رواج زیادی دارد امروزه در بین دختران کوچک نیز که به تقلید از مادران خود این کار را انجام می دهند ، شایع می باشد. تمایل به آرایش کردن در کودکان، آن ها را به بلوغ زودرس می رساند و مشکلات روانی فراوانی را برای آن ها به وجود می آورد. در این بخش شما را با آسیب های مختلف لوازم آرایشی برای دختران آشنا می کنیم ، این عوارض عبارتند از :
آرایش کردن در حال حاضر از محبوب ترین چیزها در میان خانم ها و دختر بچه ها است. دختران خردسال با الگو گرفتن و همانندسازی با مادر یا خواهر خود، از سه تا چهارسالگی در بازی های کودکانه با برداشتن لوازم آرایشی بزرگترها و آرایش کردن خود یا عروسکشان، شور و اشتیاق آرایش کردن را نشان می دهند.بسیاری از والدین اجازه آرایش را به آن ها می دهند و یا بسیار دیده شده که در مهمانی ها و جشن های مختلف مادران به آرایش کودکشان می پردازند بدون اینکه بدانند این لوازم چه مضراتی برای آن ها در پی دارد و یا اینکه از عوارض روحی آن با خبر باشند .
لاک، برای اینکه ظاهری زیبا به ناخن ببخشد، باید ویژگی های خاصی من جمله شفافیت، مقاومت در برابر آب و... داشته باشد و برای رسیدن به چنين خصوصیت هایی، داشتن چند ترکیب شیمیایی ضروری است. یکی از این ترکیبات که متهم اصلی ایجاد مشکلات تنفسی در بچه ها است،« فرمالدهید» نامیده می شود که حتی میزان کم آن هم سبب تحریک، سوزش چشم و خارش، ریزش اشک و... می شود. فتالات، یکی دیگر از ترکیبات شیمیایی موجود در لاک ناخن است که بر عملکرد کبد و کلیه اثر می گذارد و با وجود هشدارهای محققان، همچنان بعنوان حلال، در لاک ها استفاده می شود.
پوست بچه ها، به خصوص در ناحیه صورت، بسیار لطیف است و امکان دارد در اثر استفاده از لوازم آرایش، دچار حساسیت شود. این حالت، همیشه، در مرتبه اول استفاده، بروز نمی کند، ولی با گذشت زمان، قرمزی، خارش، تورم و... را برای فرزندتان به ارمغان می آورد. تشدید حملات آسم در بچه های مبتلا به نفس تنگی هم یکی ديگر از عوارض خطرناک استفاده از لوازم آرایش برای کودکان است.
والدین با کودکان علاقمند به آرایش چگونه برخورد کنند؟
این که اصلاً به کودک اجازه آرایش داده نشود، امکان دارد بعضی بچه ها را لجباز کند، طوری که لجاجت و سرسختی از خود نشان دهند و اتفاقا میل به ارایش کردن در آن ها زیادتر شود.برای کاهش تمایل به آرایش در کودکان و نوجوانان توصیه می شود: در درجه نخست بهتر است بزرگترها خودآرایی کمتری درحضور کودک داشته باشند، سپس برای بچه ها با زبان کودکانه توضیح دهند که این کار مخصوص بزرگترهاست و کودک را از عوارض آن آگاه کنند، به عنوان نمونه به وی بگویند که ارایش کردن امکان دارد به سلامتت آسیب برساند، ضمنا برای آن ها چارچوبی تعیین کنند، به عنوان مثال درصورتی که اجازه آرایش بسیار محدود به بچه دادند، باید به وی بفهمانند که این کار را فقط زمانی که در منزل است، میتواند انجام دهد.