سردی کردن کلمه ای است که با مصرف مواد غذایی با مزاج سرد معنا پیدا میکند. وقتی که ما مواد غذایی مصرف میکنیم که مزاجی سرد دارند در این صورت اصطلاح سردی کردن در مورد ما به کار میرود که از علائم آن میتوان به دل درد و دل پیچه اشاره کرد. اصطلاح «سردی کردن»، معمولا برای دل درد، دل پیچه و گاهی هم حالت تهوع بعد از زیاده روی در مصرف خوراکی هایی با طبع سرد و خشک یا سرد و تر به کار می رود. فصل های بهار و تابستان، فصل میوه هایی با طبع سرد هستند و افراد بیشتر سردی را تجربه می کنند. در این مطلب بیشتر با علائم سردی معده، درمان آن و راه های پیشگیری از دچار شدن به سردی آشنا میشوید.
علائم سردی معده
سردي معده داراي علائمي نظير ترش کردن است و مي تواند با احساس سوزش در مري و سرمعده، دل درد، اسپاسم عضلات شکمي، اسهال يا گاهي اوقات يبوست، احساس تهوع و بي حالي همراه باشد.
مواد غذایی مفید برای سردی معده
آب برنج يکي از داروهاي مفيد براي درمان مشکل سردي و ترش کردن معده است، براي اين کارمقدار کمي برنج را با آب بدون نمک پخته تا قوام پيدا کند، سپس محلول را از صافي رد کنيد، اين نوشيدني را مي توانيد در طول روز به همراه مقداري عسل مصرف کنيد تا مشکل سردي معده برطرف شود.
استفاده از برگ هاي شفابخش نعناع هم که از ديرباز به عنوان يک داروي بي رقيب براي درمان کليه مشکلات معده مشهور بوده که مي توان با جويدن برگ نعناع يا عرق نعناع و چاي نعناع را هنگام دل درد و سردي معده مصرف کرد تا التهاب برطرف شود، با توجه به طبع سرد ذاتي نعناع براي رفع سردي معده آن را همراه با نبات مصرف کنيد.
نوشيدن چاي بابوبه يکي از راه هاي برطرف کردن التهاب و سردي معده است، مي توان اين چاي را همراه با نبات يا ليمو ترش مصرف کرد تا علاوه بر درمان مشکل اسيدي شدن و سردي معده با عوامل عفونت زا در دستگاه گوارش هم مبارزه کند.
دانه رازيانه هم يکي از خوراکي هاي بسيار مفيد براي سلامت معده است ومي تواند مشکل سردي معده و يا هضم کند مواد غذايي در دستگاه گوارش را برطرف کند
نکات ضروری جهت پیشگیری از سردی معده
همان طور که اشاره شد برخی از افراد به طور ذاتی دارای معده سرد هستند، لذا رعایت برخی نکات و انتخاب درست مواد غذایی از بروز مشکلات گوارشی، تا حد قابل توجهی می کاهد. این نکات ضروری عبارتند از:
- از مصرف غذاهای دیر هضم اجتناب کرده و غذاهای زود هضم میل نمایید.
- از خوردن غذاها و میوه های طبع سرد مانند شیر، ماست، دوغ، خیار، گوجه فرنگی، ترشی جات، هندوانه، زرد آلو، هلو و … اجتناب نمایید.
- در صورت مصرف غذاهای طبع سرد بهتر است آنها را با مصلح های آنها مصرف کنید. مثلا پنیر تازه را با گردو، آویشن یا نعناع خشک بخورید. خامه، سرشیر و شیر پاستوریزه را با عسل مصرف کنید. کشک را با سیر، نعناع خشک و پونه کوهی مخلوط کنید. در دوغ یا ماست مصرفی تان نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، سیاه دانه یا پونه بریزید یا آن را با زیتون همراه کنید. قره قروت را هم می توان با انواع فلفل، سیاه دانه یا زیره مصرف کرد تا دچار سردی ناشی از خوردن آن نشد.
- از خوردن آب سرد قبل یا بعد از غذا (به مدت 2 ساعت) خودداری نمایید.