جوش های تناسلی در موارد بسیاری بهبودیافته و سرانجام اثری از آن باقی نمی ماند. با مراقبت و رعایت بهداشت انگل و عفونت های مقاربتی بهبود می یابند.مواردی مانند هرپس تناسلی و اختلالات خود ایمنی نیز از طریق مصرف دارو قابل کنترل هستند. سفلیس اگر به موقع تشخیص داده شود به راحتی و به کمک پنی سیلین قابل درمان است اما در صورتی که دیر تشخیص داده شود، آنتی بیوتیک های دیگر نیز تجویز می گردد.
علائم جوش ناحیه تناسلی
بسته به علت ایجاد بیماری، علائم مختلفی برای ایجاد جوش در ناحیۀ تناسلی وجود دارد.
علائم متداول عبارتند از:
- زخم ها، برجستگی ها، تاول یا ضایعات روی پوست و اطراف ناحیۀ تناسلی
- ضخیم شدن پوست در آن ناحیه
- تحریک یا التهاب
- احساس خارش یا سوزش
- تغییر رنگ پوست به صورتی، قرمز یا زرد
- ترشح از ناحیۀ تناسلی
- درد هنگام مقاربت
-
درد لگن
درمان جوش های ناحیه تناسلی
نحوه درمان با توجه به نوع عامل مشخص می گردد. خارش جوش های تناسلی بدون توجه به نوع عامل و از طریق مصرف داروهایی مانند کرم هیدروکورتیزون قابل برطرف شدن است. پزشک نیز برای تخفیف علائم داروهای دیگری تجویز می کند. برخی عارضه های پوستی نیازی به درمان ندارد و به مرورزمان از طریق تمیز نگه داشتن محل آسیب بهبود می یابد.
- عفونت های قارچی واژینال نیز به کمک مصرف داروهای ضد قارچی بهبود می یابد.
- درمان سفلیس از طریق مصرف آنتی بیوتیک های انجام می شود.
- زگیل تناسلی تجویز دارو توسط پزشک، برداشتن زگیل از طریق فریز کردن و عمل جراحی امکان پذیر است.
- هرپس تناسلی اما غیرقابل درمان بوده و مصرف دارو فقط به کنترل بیماری کمک می کند.
- درمان شپش از طریق شستشو محل عفونت در مدت زمان مشخصی قابل اجرا است. برای پیشگیری از ابتلا مجدد نیز شستشو لباس و رختخواب با آب گرم توصیه می شود.
- گال به کمک کرم و لوسیون های تجویزشده توسط پزشک درمان می شود.
- در مورد حساسیت نیز باید از اتصال آلرژی به پوست جلوگیری کرد.
- برای اختلالات خود ایمنی درمانی وجود ندارد اما مصرف بعضی داروها به کنترل بیماری، علائم آن و اختلالات پوستی ناشی از آن مؤثر است.
- زگیل تناسلی: این زگیل ها با داروهای تجویزی درمان می شوند. همچنین زگیل های قابل مشاهده را با استفاده از نیتروژن مایع منجمد می کنند یا با لیزر از بین می برند. تبخالهای تناسلی قابل درمان نیستند، اما به کمک دارو میتوان آنها را کنترل کرد. در این مورد مقاله درمان زگیل تناسلی را بخوانید.
- انگل های بدن و ناحیۀ تناسلی: شپش به کمک شستشوی دارویی از بین می رود؛ به این صورت که دارو مستقیماً روی ناحیۀ مورد نظر گذاشته می شود، مدت زمان خاصی می ماند و سپس شسته می شود. برای جلوگیری از بازگشت عفونت، شما باید لباس و رختخواب خود را در آب گرم بشویید.
- واکنش های حساسیتی: حذف عوامل حساسیت زا، جوش ها را از بین می برد و از شیوع آن در آینده جلوگیری می کند.
- اختلال های خودایمنی: هرچند هیچ درمانی برای بیماری های خودایمنی وجود ندارد اما برخی داروهای سرکوب کنندۀ سیستم ایمنی بدن هستند که می توانند به کنترل علائم یا اختلالات پوستی ناشی از بیماری کمک کنند.
جوش های ناحیۀ تناسلی، ارتباط مستقیمی به دلیل ایجاد آن دارد. برای جلوگیری از جوش های ناشی از عفونت های منتقل شونده از راه جنسی، می توانید:
- همیشه از کاندومی استفاده کنید که از انتقال این بیماری ها جلوگیری می کند.
- روش های دیگر رابطۀ جنسی ایمن را تمرین کنید.
- داروهایی برای کنترل شرایط پیش از جوش زدن مصرف کنید.
- زمانی که خطر ابتلا بالا است، از آنتی هیستامین استفاده کنید.
- از موادی که باعث واکنش حساسیتی می شوند، دوری کنید.
پیروی از رژیم غذایی و شیوۀ زندگی سالم، شما را در بهترین حالت نگه می دارد که باعث تقویت سیستم ایمنی شما می شود و با هرگونه عفونت که ممکن است باعث ایجاد جوش های تناسلی شود، مقابله می کند. اگر نگرانی خاصی دارید، با پزشک مشورت کنید.