علت جوش های روی باسن
آکنه و جوشها در هر جای بدن ایجاد شده باشند سبب زشتی و عفونت و درد میشوند . بناربراین مهم نیست اکنه روی صورت باشد یا روی باسن !! مهم برطرف کردن آکنه و اهمیت دادن به زیباییست. جوش زدن روی باسن علت های متفاوتی می تواند داشته باشد و در این مطلب علت جوش زدن روی باسن و راه درمان جوش های باسن را بیان خواهیم کرد.آیا روی باسن و ران های شما پر از جوش است و از رفتن به استخر و قرار گرفتن در کنار شریک زندگیتان خجالت می کشید؟
آکنه در هر جای بدن موجب زشتی پوست است و متاسفانه جوش های روی باسن، نه تنها پوست را زشت و قرمز می کند و اعتماد به نفس خیلی ها را به خاطر داشتن پوست ناصاف وخشن از بین می برد و مانع از پوشیدن بیکینی و استخر رفتن می شود بلکه درد در ناحیه باسن مانع از فعالیتهای روزانه می شود.در این مطلب به درمانهای خانگی و شیمیایی برای از بین بردن جوش های ریز روی باسن که نتیجه بخش بوده و خیلی ها از تاثیرات آن خوشحال شدند اشاره می کنم.اگر جوش ها چرکی و دردناک هستند باید از داروهای قویتر و شیمیایی استفاده کنید، به ترتیب از داروهای شیمیایی به درمانهای خانگی می پردازیم.
درمان جوش های روی باسن
ژل بنزوئیل پروکساید
بعد از حمام و خشک شدن پوستتان از این ژل روی سطح باسن بمالید و کاملا صبر کنید تا جذب شود و بعد لباس بپوشید.خیلی ها برای از بین بردن جوش های چرکی باید آنتی بیوتیک و چرک خشک کن مصرف کنند حتما درباره میزان مصرف آنها با پزشک مشورت کنید.
چای ریحان
ناحیه عفونی را تمیز نگه دارید: برای بدتر نشدن آکنه ها و درمان جوش های نشیمنگاه ، لازم است که بهداشت فردی را رعایت کنید و ناحیه مربوطه را تمیز نگه دارید. اگر لازم است برای مدت طولانی در بیرون از منزل و زیر تابش آفتاب فعالیت کنید، هنگام بازگشت، حتماً لباس عرق کرده تان را عوض کنید یا اینکه دوش بگیرید. حتی می توانید از یک صابون ضد باکتریایی خوب جهت کاهش سرعت تکثیر باکتری ها و جلوگیری از گسترش عفونت استفاده کنید.
از برگ های ریحان مقدس بهره ببرید: ریحان مقدس یا تالسی، برای مدت های مدیدی در طب سنتی به دلیل خواص پزشکی اش، مورد توجه قرار گرفته است. دارای خواص ضد میکروبی علیه طیف گسترده ای از میکروب ها از جمله استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. برگ های این گیاه را کمی با آب، آسیاب کرده و با فشار دادن، عصاره اش را خارج کنید. عصاره را بر روی باسن بمالید و هنگامی که خشک شد، باقی مانده را بشویید. شما می توانید این کار را هر روز، دو الی سه مرتبه جهت از بین بردن آکنه ها انجام دهید.
نور افتاب
اگر شدت درد جوش ها مانع از فعالیت روزانه می شود از آمپول های موضعی استفاده کنید. بیشتر این آمپول ها حاوی کورتن هستند و ورم والتهاب را ازبین می برند.در صورت امکان اجازه بدهید پوست باسن در معرض مستقیم آفتاب قرار بگیرد. اگر شما حیاط و یا پشت بام شخصی دارید اجازه دهید پوست باسن در معرض نور آفتاب گرم قرار بگیرد. از کرم ضد آفتاب روی پوست باسن استفاده نکنید و بگذارید نور خورشید مستقیم بتابد. نور خورشید کمک می کند چربی بیش اندازه خشک شود. مراقب باشید نور زیاد خورشید برای پوست خطرناک است فقط در حد ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در روز.
یخ برای درمان جوش
از تکه های یخ استفاده کنید. به آرامی روی جوشهای ملتهب تکه یخ را بمالید ورم و التهاب آن را کم می کند اگر خیسی یخ را دوست ندارید قالب یخ را در کیسه فریز تمیز بگذارید
ماسک آسپرین
ماسک آسپرین برای جوش های باسن درست کنید. ۴ تا ۵ آسپرین را له کنید. و آن را یک قاشق غذاخوری آب جوشیده ولرم،و یک قاشق عسل طبیعی و یا ماست بستگی به امکانات شما دارد. یک سطح نازک از آن را روی پوست باسن قرار دهید و بگذارید کاملا خشک شود حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه نگاه دارید.از مایعات اسیدی طبیعی استفاده کنید. از آب لیمو طبیعی و یا سرکه سیب طبیعی استفاده کنید. هر چند این راه ممکن است کمی دردناک باشد ولی تنها لحظات اول پوست را می سوزاند تا ۳۰ دقیقه بگذارید روی پوست بماند بعد با آب ولرم بشویید.
روغن درخت چای و روغن نارگیل
ترکیب روغن درخت چای و روغن نارگیل بهترین روغن طبیعی است که خاصیت چرک خشک کنی دارد وبرای درمانهای موضعی جوش بسیار کاربرد دارد.از تکه های یخ استفاده کنید. به آرامی روی جوشهای ملتهب تکه یخ را بمالید ورم و التهاب آن را کم می کند اگر خیسی یخ را دوست ندارید قالب یخ را در کیسه فریز تمیز بگذارید.
نکات دیگر
- پوست باسن را حتما یک بار در صبح و یک بار بعد از ظهر بشویید.مطمئن شوید که ماده شوینده ای که لباس زیر را می شویید حساسیت ندارید. لباس زیر را جداگانه و با صابون هایی مثل صابون بچه بشویید.
- در خانه از شلوارهای گشاد و لباس زیرهای گشاد و نخی استفاده کنید. یادتان باشد هر چه بیشتر پوستتان عرق کند بیشتر جوش می زنید.
- از مکمل های ویتامین استفاده کنید. ویتامین های A, B5, C, E و روی و امگا۳ برای پوست سالم و بدون جوش لازم و حیاتی اند.
- تا می توانید آب بنوشید.مطمئن باشید که روزی ۸ لیوان آب را می نوشید.
- رژیم غذاییتان را تغییر دهید. اگر زیاد فست فود می خورید و یا به شیرینی و غذاهای شور علاقه دارید حتما رژیم خود را تغییر دهید.
- کمتر بنشینید و بیشتر راه بروید. نشستن مانع تنفس پوست می شود و باعث می شود پوست باسن عرق کند و جوش بزند. اگر مجبورید که مدت طولانی روی صندلی بنشینید
- هر از چند گاهی راه بروید و یا ورزشهای باسن را انجام دهید تا گردش خون در آن ناحیه بیشتر شود.