بارداری به معنای ورود به دنیای تغییرها و تحولات است. کسی نمی داند که چه چیزی در انتظار شما خواهد بود. برخی از بانوان زیبایی منحصر به فردی در دوران بارداری پیدا می کنند درحالی که برخی دیگر دراثر برخی تغییرات پوستی، لک و جوش و ... تا حدی به صورت موقت زیبایی خود را از دست می دهند. اما به راستی این تغییرات با جنسیت جنین در ارتباط است؟ تیره شدن پوست و جنسیت جنین با یکدیگر ارتباط دارد؟
بارداری تغییرات فراوانی در بدن شما ایجاد می کند. که علت اصلی بیشتر آنها، تغییرات هورمونی است. یکی از بافت هایی که به شدت تحت تأثیر این تغییرات هورمونی قرار می گیرد، مشکلات پوست بدن و صورت مادر باردار است. بنابراین از نکاتی که داشتن اطلاعات کافی درمورد آنها ضروری است، دانستن انواع تغییرات طبیعی و غیر طبیعی ناشی از بارداری است. برای کسب اطلاعات مفید در این رابطه با ما همراه باشید.
شما یک موجودِ کوچکِ در حال رشد را درون بدن خود حمل می کنید. او در درون شکم شما برای خودش اتاقی ساخته است همزمان با رشد خود، اتاقش را نیز بزرگتر می کند. این اتاقِ در حال رشد به زودی سبب کشش پوست شکم شما می شود.این کشش پوستی، خارش و تیرگی را نیز به دنبال خواهد داشت. یکی از راه های مقابله با این کشش و خارش استفاده از روغن بادام شیرین است. از ابتدای سه ماهه ی سوم، سعی کنید که هر روز دو مرتبه شکم و پهلو های خود را با روغن بادام شیرین کمی چرب کنید.توجه داشته باشید که افزایش وزن بیش از حد نیز می تواند موجب شدیدتر شدن این کشش و خارش شود. بنابراین وزن خود را تحت کنترل داشته باشید و از افزایش بیش از حد وزن خود پرهیز کنید.
علت تیرگی پوست در بارداری
به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش تولید ملانین از سلول های ملانین ساز ، پوست خانم های باردار در فاصله هفته های اول تا نیمه بارداری به خصوص نوک سینه ها و هاله اطراف آنها، نواحی تناسلی و خط میانی دیواره شکم، زیر بغل و کشاله ران ها تیره می شود و خال های تیره آنها بزرگ تر یا تیره تر و مشخص خواهند شد. به گفته برخی متخصصان یکی دیگر از علل بوجود آمدن رنگدانه های تیره پوست رژیم غذایی در بارداری است.
درمان تیرگی پوست در بارداری
گرچه به طور کامل رفع تیرگی پوست در بارداری ممکن نیست اما با استفاده از راهکارهای زیر می توانید رنگ تیرگی ها را تا حد زیادی کمتر کنید.
ویتامین بخورید
اسید فولیک مکمل مهمی برای مادران باردار است، چون به جلوگیری از نقص لوله عصبی جنین کمک می کند. همچنین به جلوگیری از شکاف لب و کام، نقص خاصی در قلب جنین و نیز کاهش خطر پره اکلامپسی برای مادر کمک می کند.در حالیکه تیره شدن پوست به اندازه سلامت مغزی جنین شما اهمیت ندارد، اما اسید فولیک استفاده کمترشناخته شده ای نیز دارد و آن این است که می تواند از تیرگی شدید پوست جلوگیری کند.
پوستتان را بپوشانید
درست است که قرار گرفتن در معرض نور آفتاب به رنگ گرفتن دلخواه شما در تابستان کمک می کند، اما یکی از عوارض جانبی کوچک آن تیره تر کردن قسمت هایی از پوست است که در اثر بارداری بوجود آمده است. این به آن معنی است که بخش هایی از پوست شما بر اثر کلوآسما تیره شده است، بر اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید وخیم تر خواهد شد.
برای جلوگیری از این موضوع لازم است پوستتان را بپوشانید. آستین های بلند، شلوار و کلاه می تواند به شما کمک کند تا نور کمتری به پوستتان بتابد و از تیره تر شده لک ها جلوگیری کند.
SPF دوست شماست
اگر در تابستان باردار هستید شاید پوشیدن لباس آستین بلند و شلوار برای پوشاندن پوستتان و جلوگیری از وخیم تر شدن کلوآسما شدنی نباشد.متخصصان پوست برای جلوگیری از سرطان پوست استفاده روزانه از ضدآفتاب های قوی را توصیه می کنند. این کار از بدتر شدن کلوآسما هم جلوگیری می کند. کرم ضدآفتاب با SPF ۳۰ یا بیشتر می تواند ۹۷ درصد از اشعه های UVB را خنثی کند. هر روز صبح علاوه بر مراقبت های پوستی دیگر که بعمل می آورید از کرم ضدآفتاب هم برای صورت و همچنین قسمت هایی از بدن که در معرض نور خورشید قرار می گیرد استفاده کنید.
اگر قرار است تمام روز زیر آفتاب باشید، کرم ضدآفتاب خود را همراه ببرید و هر دو ساعت از آن استفاده کنید.
از وکس کردن موهای زاید بپرهیزید
در حالیکه رشد مو اغلب یک نشانه شایع دوران بارداری است اما همیشه در قسمت هایی که دلخواه ماست ظاهر نمی شود. برای این که شبیه یکی از شخصیت های سیاره میمون ها نشویم، بسیاری از ما به دنبال روش هایی می گردیم تا از شر موها خلاص شویم.ولی اگر این موهای زاید شما را به سمت سالن اپیلاسیون با موم روانه کرده شاید باید تجدیدنظر کنید.با این که وکس کردن هم برای مادر و هم جنین در دوران بارداری بی خطر است، اما موجب التهاب پوست می شود. این به نوبه خود می تواند تیرگی تشدید یافته را وخیم تر کند.
در انتخاب لوازم مراقبت پوستی خود دقت کنید
ممکن است بوی لوسیون مورد علاقه تان شما را یاد رنگین کمان و پروانه ها بیندازد، اما اگر در دوران بارداری دچار کلوآسما شده اید، انتخاب صابون ها و محصولات مراقبت پوستی بدون مواد شیمیایی و بی بو بهتر است. هرچه مواد شیمیایی این محصولات کمتر باشد، کمتر احتمال دارد نسبت به تابش نور خورشید روی پوستتان واکنش منفی نشان بدهید. و از آن جا که در دوران بارداری پوست شما حساس تر است، این به جلوگیری از مشکلات دیگر نظیر بیرون ریزی نیز کمک می کند.