علت و درمان گردن سیاه چیست؟ گردن سیاه برای توصیف وضعیتی استفاده می شود که در آن پوست گردن شما به طور محسوسی تیره تر از پوست اطراف آن است. گاهی به آن گردن تیره نیز گفته می شود. این تغییر رنگ ممکن است نگران کننده باشد. در برخی موارد، احتمال دارد تیره شدن پوست نشانه بروز بیماری خاصی باشد، بنابراین برای تعیین علت و شروع هرگونه درمان به پزشک مراجعه کنید.
بسیاری از افراد از داشتن لکه های پوستی تیره در اطراف گردن خود خجالت می کشند. این یک اختلال رنگدانه ای پوستی نسبتاً شایع است که به عنوان آکانتوز نیگریکانس شناخته می شود. این یک عفونت نیست و مسری نیست.
پیری و قرار گرفتن در معرض آفتاب دلیل اصلی تغییر رنگ تیره در گردن است. دلایل دیگر دیابت، ژنتیک، سندرم تخمدان پلی کیستیک، عدم رعایت بهداشت و کاهش ناگهانی وزن یا افزایش وزن است.
علت سیاهی پشت گردن چیست؟
علل احتمالی سیاهی گردن عبارتند از:
آکانتوز نیگریکانس
آکانتوز نیگریکانس می تواند موجب تیرگی و ضخیم شدن پوست گردن شود. همچنین پوست ممکن است که بافتی شبیه به مخمل پیدا کند.این بیماری می تواند به صورت ناگهانی بروز پیدا کند، اما واگیردار نیست و خطری هم برای سلامتی فرد ندارد. افراد چاق و کسانی که به دیابت مبتلا هستند، بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به این بیماری پوستی قرار دارند.آکانتوز نیگریکانس در موارد نادری ممکن است نشانه ی یک بیماری حاد مانند سرطان معده یا کبد باشد.
درماتیت نگلکتا
درماتیت نگلکتا نوعی بیماری پوستی است که در اثر تجمع سلول های مُرده پوست، چربی، عرق و باکتری ها روی پوست به وجود می آید. این انباشت مواد زائد موجب تغییر رنگ پوست و به وجود آمدن پلاک های پوستی می شود. گردن به دلیل عدم شستشوی کافی با آب و صابون و مالش برای از بین بردن سلول های مرده پوست، مستعد بروز درماتیت نگلکتا است.
دیسکراتوز مادرزادی
دیسکراتوز مادرزادی موجب ایجاد لکه های تیره روی پوست می شود. همچنین ممکن است که گردن ظاهرا کثیف به نظر برسد. این بیماری پوستی علاوه بر لکه های تیره روی گردن، می تواند باعث ایجاد لک های سفید در دهان، ریختن ناخن ها و کم پشت شدن مژه ها شود.
درماتوز خاکستری
درماتوز خاکستری موجب ایجاد لک های خاکستری تیره، آبی تیره یا سیاه به شکل نامنظم در گردن و بازو می شود. لک ها گاهی اوقات روی سایر نواحی بدن نیز ایجاد می شوند. این بیماری پوستی خوش خیم است و نشانه ابتلا به هیچ بیماری زمینه ای نیست.
انسولین بالای خون
بالا بودن مداوم سطح انسولین خون می تواند موجب تیرگی پوست گردن خصوصا پشت آن شود. این مشکل در بین زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع است.
لیكن پلان هایپرپیگمنتیشن
لیكن پلان هایپرپیگمنتیشن که به آن «خزه پوستی» نیز گفته می شود، یک بیماری التهاب پوستی است که موجب ایجاد ضایعاتی روی بدن می شود. علائم این بیماری شامل لک های خاکستری و سیاه روی گردن و صورت است. لک ها خارش ندارند.
تنیا ورسیکالر
تنیا ورسیکالر عفونت ناشی از قارچ مالاسزیا است. در حالی که این نوع مخمر به صورت طبیعی روی پوست وجود دارد، مقادیر بالا یا رشد بیش از حد آن می تواند باعث به وجود آمدن لکه های تیره روی گردن، کمر، سینه و بازو شود. چنانچه فرد اخیرا در معرض نور آفتاب قرار گرفته باشد، پوست ممکن است تیره تر نیز به نظر برسد. لکه های روی پوست ممکن است خارش داشته باشند.
نگدانه های پوستی ناشی از دارو
افزایش فشار خون در نتیجه برخی از داروها ممکن است رخ دهد ، از جمله این موارد محدود نیست:
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی
- فنیتوئین
- antimalarials
- آمیودارون
- داروهای ضد روان پریشی
- تتراسایکلین ها
تغییر رنگ می تواند در هر نقطه از بدن از جمله گردن ظاهر شود. رنگ ها از قهوه ای تیره تا آبی-سیاه متغیر است. به طور معمول پس از متوقف کردن داروی ایجاد شده برطرف می شود ، با این حال ، تغییر رنگ نیز می تواند طولانی مدت یا حتی دائمی باشد. در این موارد ، استفاده از کرم های ضد لک و روشن کننده گیاهی اربوتین جهت روشنکردن پوست گردن و بدن موثر هست