اقدامات لازم در مورد جلوگیری از تاول

  پنجشنبه، 27 آذر 1399   زمان مطالعه 3 دقیقه
اقدامات لازم در مورد جلوگیری از تاول
تاول که متخصصین پوست به آن وزیکول می گویند، برآمدگی قسمتی از پوست که با مایع پر شده است. اگر تا به حال به مدت طولانی از کفش نامناسب استفاده کرده اید، با تاول آشنایی دارید. استفاده از کفش نامناسب شایع ترین علت تاول است، که اصطکاک به وجود آمده بین کفش و پوست باعث جداشدگی لایه ی پوست و پر شدن آن با مایع می شود

تاول که متخصصین پوست به آن وزیکول می گویند، برآمدگی قسمتی از پوست که با مایع پر شده است. اگر تا به حال به مدت طولانی از کفش نامناسب استفاده کرده اید، با تاول آشنایی دارید. استفاده از کفش نامناسب شایع ترین علت تاول است، که اصطکاک به وجود آمده بین کفش و پوست باعث جداشدگی لایه ی پوست و پر شدن آن با مایع می شود. تاول ها اغلب آزار دهنده، دردناک و یا ناراحت کننده هستند، اما اکثرا نشانه ی مشکل جدی نیستند و بدون هیچگونه اقدامات پزشکی درمان می شوند. اگر تاول غیر قابل توجیهی در پوست شما ایجاد شد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

تاول ها در پاشنه و انگشتان پا

تاول ها روی انگشتان پا معمولا بر اثر اصطکاک ایجاد می شود. یکی از مهم ترین عوامل ایجاد تاول در پا پوشیدن کفش های نامناسب و غیر استاندارد می باشد. کفش های صندل و دیگر کفش هایی که روی پا سائیده می شود می تواند منجر به ایجاد تاول در انگشتان پا شود.توجه داشته باشید در صورتی که قبل از ایجاد تاول عامل تحریک کننده را ازبین ببرید محل به سرعت بهبود خواهد یافت. به عنوان مثال اگر بعد از ایجاد سوزش در قسمتی از پاها به سرعت کفش های خود را با یک کفش مناسب عوض کنید در عرض چند روز شاهد بهبود محل تاول خواهید بود.همچنین برای جلوگیری از اصطکاک بیشتر می توانید محل مورد نظر را با باند های چسبی یا باند گازی بپوشانید. چرب کردن محل مورد نظر با کمک وازلین می تواند به بهبود محل تاول کمک کند.

نحوه ی جلوگیری از تاول

برخی از شایع ترین انواع تاول ها قابل پیشگیری هستند.

۱. برای پیشگیری از تاول های ایجاد شده توسط سایش (تاول های ناشی از اصطکاک):

  • از پوشیدن کفش هایی که بیش ازحد تنگ هستند یا پاهایتان را ساییده می کنند، اجتناب کنید. کفش های جادار را انتخاب کنید که در آنها قسمت پنجه ی کفش (toe box) وسیع و پهن است و در نتیجه فضای بیشتری برای انگشتان پا و قسمت توپی پا دارد. شما باید بتوانید انگشتان پایتان را درون کفش تکان دهید. اندازه ی پا در عصر یا پس از یک روز کاری می تواند تا نیم سایز با صبح تفاوت داشته باشد، بنابراین کفش هایتان را در پایان روز خریداری کنید؛ یعنی وقتی پاهایتان متورم هستند.
  • هنگام انجام کارهای سنگین یا باغبانی برای محافظت از دست هایتان، حتما دستکش بپوشید.

۲. از تماس با گیاهان یا موادی که باعث ایجاد راش های تاول دار می شوند، اجتناب کنید. مانند پیچک، چوب بلوط یا سماق.

۳. از تماس با افرادی که دارای عفونت های تاول زا هستند، اجتناب کنید. مانند:

  • بیماری های ویروسی از جمله آبله مرغان، شینگلز، عفونت تبخال تناسلی و تبخال؛
  • عفونت باکتریایی پوست (زردزخم)؛
  • عفونت گال مایت.

ترکاندن تاول

در برخی موارد استثنا مانند زخم های دیابتی، تاول های بسیار بزرگ، دردناک و در نواحی حساس ترکاندن تاول ضروری است. نحوه خالی کردن تاول اهمیت فراوانی داشته و باید بدون آسیب رساندن به پوست و آلوده شدن موضع انجام شود.

  • قبل از شروع دستان خود و ناحیه تاول را با آب گرم و صابون تمیز کنید. روی تاول را با الکل یا مایع شستشوی مخصوص ضد عفونی کنید.
  • یک سوزن با نوک تیز و باریک را با الکل به خوبی ضد عفونی کنید.
  • با نوک سوزن به آرامی چند سوراخ کوچک در حاشیه تاول ایجاد کنید تا مایع داخل آن خالی شود.
  • اطراف تاول را با استفاده از گاز استریل آغشته به محلول ضد عفونی کننده پاک نمایید.
  • روی تاول را پس از خالی شدن، با پماد و پانسمان استریل بپوشانید و روزی یک بار آن را تعویض کنید.
  • معمولا تاول پس از خالی شدن ۶ یا ۷ ساعت بعد مجددا پر از مایع می شود و باید مراحل قبل را برای آن تکرار کنید.

دیدگاه ها

آخرین ویدیو ها