لکه های تیره پوست را به نام های لکه های پیری یا لکه های سیاه هم می شناسند. آن ها تکه های تغییر رنگ یافته ای از پوست هستند که ممکن است روی صورت، شانه ها، بازوها، یا پشت ظاهر شوند و می توانند ته رنگی قرمز ، قهوه ای یا خاکستری داشته باشند. این لکه ها به دلیل ترشح بیش از حد ملانین ـ رنگدانه مسئول رنگ پوست ـ ایجاد می شوند. اگرچه این لکه ها ممکن است از نظر رنگ و اندازه خیلی با هم متفاوت باشند، یک چیز مشترک درباره ی آن ها وجود دارد ـ منبع بزرگی از پریشانی هستند.
به جای آن که آن ها را با آرایش بپوشانید، برای روشن تر کردن شان از درمان هایی استفاده کنید که در این مقاله فهرست شده اند. نسخه های ارائه شده در این نوشتار لکه های پوست (لکه های تیره) را از بین خواهد برد، پوست تان را تغذیه می کند و از ایجاد هر گونه لکه ای در آینده جلوگیری می کند.
انواع لکه های پوست (لکه های تیره)
شاید فکر کنید ”لکه های تیره، تیره هستند. همه مثل هم هستند! فقط بگویید چطور از دست شان خلاص شوم!“ با این حال، بسیار مهم است که نوع لکه های پوست (لکه های تیره) خود را بشاسید. این کار نه تنها شما را از جسم خود مطلع می سازد بلکه به شما اجازه می دهد برای رهایی از آن ها درمان مناسبی انتخاب کنید.
- ملاسما: ملاسما به نقاط تیره ای گفته می شود که به شکل لکه هایی روی گونه ها ظاهر می شوند. عدم تعادل هورمونی، درمان هورمونی یا اختلال تیروئید می تواند باعث ایجاد این نوع لکه های تیره شود.
- لنتیگو: لکه های تیره ای هستند که به صورت پراکنده و بدون هیچ الگوی خاصی ظاهر می شوند. آن ها چیزهایی هستند که معمولا لکه های کبدی می خوانیم و روی پوست افراد مسن ظاهر می شوند. این لکه ها نتیجه ی مستقیم قرار گرفتن زیاد در معرض اشعه های فرابنفش خورشید هستند.
- لکه های جوش: وقتی یک جوش با هر نوع باکتری عفونی شود، می تواند بسیار دردناک شود و بعد از ترکیدن اثر یا جای زخمی از خود به جا بگذارد. این اثر می تواند به یک لکه ی تیره تبدیل شود.
- هایپرپیگمنتاسیون پس از التهاب: هر نوع آسیب یا جراحت وارده بر پوست که در نتیجه ی سایش، سوختگی، آکنه، و غیره ایجاد شود منجر به التهاب پوست شده و ممکن است بعدها به تشکیل لکه های تیره در آن نواحی بینجامد.
- با توجه به نوع لکه های تیره، می توانید یک درمان خانگی و طبیعی یا یک درمان زیبایی را انتخاب کنید که بهترین نتیجه را برای شما به همراه داشته باشد.
علائم لکه های تیره روی پوست
لکه های تیره روی پوست می تواند از قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره باشد. ممکن است رنگ لکه های تیره به رنگ پوست فرد بستگی داشته باشد. لکه ها همان بافت پوست هستند و دردناک نیستند.
لکه های تیره نیز از نظر اندازه متفاوت است و می تواند در هر قسمت از بدن ایجاد شود اما در مناطقی که اغلب در معرض آفتاب است ، بیشتر دیده می شود.لکه های تیره در مناطق زیر رایج است:
- پشت دستها
- صورت
- کمر
- شانه ها
در افرادی که پوست تیره تری دارند ، لکه ها چند پرده تیره تر از پوست است ، معمولاً طی ۶ تا ۱۲ ماه از بین می رود.
علل لکه های تیره روی پا چیست؟
موارد زیادی وجود دارد که می تواند باعث ایجاد لکه های تیره روی پوست پای فرد شود و این لکه ها را باید به سرعت بررسی کرد زیرا ممکن است علت های جدی داشته باشد.
خطر نور آفتاب
پوست شما از طریق تولید ملانین به نور آفتاب واکنش نشان می دهد و البته که بعضی از قسمت های پوست، ملانین بیشتر و بعضی دیگر ملانین کمتری تولید می کند و در معرض نور خورشید قرار گرفتن به مقدار زیاد می تواند علت ایجاد لکه های تیره شود.
افزایش رنگ دانه ها بعد از التهاب
اگر مشکلاتی مثل آکنه، اگزما یا آسیب به پوست را داشته اید، احتمالا التهاب پوست را تجربه کرده باشید و می تواند باعث افزایش ملانین شود و این نوع لکه ها بین افراد با پوست تیره بیشتر است.
دیابت
بعضی از افراد مبتلا به دیابت در برابر انسولین مقاوم هستند و این اتفاق باعث می شود که پانکراس آن ها به اندازه مناسب انسولین تولید نکند و در نتیجه، مقدار اضافی انسولین وارد جریان خون می شود و این موضوع می تواند نقاط تیره را مخصوصا در اطراف گردن ایجاد کند و معمولا لک های در اثر دیابت در پاها ایجاد نمی شوند.
ارث و ژن
اگر این نوع لکه ها به دلیل ارث و ژن ها باشد، احتمال افزایش آن ها به مرور زمان بیشتر است و در قسمت التهابات خارش ایجاد می شود که نشان دهنده دفاع طبیعی خود پوست با این لکه هاست. عفونت های قارچی، باکتریایی ، فولیکولیت، وکس کردن یا نیش حشره در کودکان می تواند عامل ایجاد این لکه ها باشد. واریس ایجاد شده در اثر دیابت نیز می تواند باعث ایجاد نقاط تیره در پوست شود که معمولا در قوزک پا بیشتر است که مشکلات شدید پوستی، اثرات جانبی داروها، و کم آبی نیز جزء دلایل رایج لکه های تییره در قوزک، انگشتان و ساق پا می باشد.
ملانوما
ملانوما نوعی سرطان پوستی است و معمولا این نوع مشکل در صورت آقایان بیشتر از جای دیگر است و شکل های مختلفی دارد و برای تشخیص باید آزمایش هایی را نزد متخصص انجام دهید.ملانوما می تواند از طریق خال های روی پوست نیز افزایش پیدا کند و همانطور که در سلامت نمناک گفته ایم این خال ها ویژگی های خاصی دارند که شامل موارد زیر می باشد:
- شکل و زاویه نامشخص دارند
- چند رنگه هستند
- خارش یا خونریزی دارند
- بزرگ تر از یک دو و نیم سانت هستند
- رنگ، سایز و شکل آن ها تغییر می کند