علت قارچ ناخن چیست؟
در افراد سالم و عادی، عفونت قارچی ناخن بیشتر به خاطر تعریق و رطوبت ایجاد می شود. یکی از مکان های اصلی انتقال و ایجاد قارچ، دوش های همگانی در استخرها یا باشگاه های ورزشی هستند. مراجعه به سالن های زیبایی برای رسیدگی به ناخن ها نیز عامل دیگری برای ابتلا به قارچ ناخن است. اگر در این مراکز، از وسایل بهداشتی استفاده نشود، امکان انتقال و ایجاد قارچ وجود خواهد داشت. زندگی کردن با شخصی که این مشکل را دارد نیز می تواند باعث انتقال قارچ شود.
بنابر مشاهدات، ورزشکاران بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به قارچ ناخن هستند، چرا که کفش های تنگی می پوشند و جوراب شان به پاهایشان می چسبد و ناخن هایشان نیز در حین تمرین متحمل ضربات زیادی می شوند. به همین خاطر وجود قارچ ناخن در این افراد شایع است. ضمن اینکه ضربات مزمن نیز می توانند عاملی برای ضعیف شدن ناخن ها باشند و آنها را در معرض خطر عفونت قارچی قرار بدهند.
سن بالا و ابتلا به برخی از بیماری ها نیز احتمال ابتلا به قارچ ناخن را افزایش می دهد. منظور از بیماری ها، مشکلاتی هستند که سیستم ایمنی بدن را تحت تأثیر قرار می دهند و درنتیجه احتمال عفونت قارچی را افزایش می دهند. برای نمونه می توان به ایدز، انواع دیابت (دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲ و …)، سرطان، پسوریازیس و… اشاره کرد. مصرف داروهای سرکوب کننده ی سیستم ایمنی مانند استروئیدها نیز می تواند تأثیر مشابهی داشته باشد و باعث عفونت قارچی شود.
آیا قارچ ناخن مسری است؟
با وجود اینکه معمولا قارچ ناخن از مکان های خاصی به فرد منتقل می شود، اما چندان مسری نیست. قارچ ناخن، آن قدر رایج است که ابتلا به آن در بیش از یک فرد در خانواده امری تصادفی و عجیب به نظر نمی رسد و تنها درصورتی از فردی به فرد دیگر سرایت پیدا می کند که تماس فیزیکی مرتب و نزدیکی ایجاد شده باشد.
این توصیه ها می تواند در پیشگیری از عارضه عفونت قارچ پا مفید باشد:
- بعد از بیرون آمدن از استخر، سونا و مکان هایی مانند آن، پاهای خود را به طور کامل خشک کنید.
- اگر از حمام یا استخرهای عمومی استفاده می کنید، با پای برهنه راه نروید.
- از کفش های ساخته شده از مواد طبیعی (مثل چرم طبیعی) استفاده کنید. همچنین به دنبال کفش هایی باشید که اجازه هواخوردن به پاهای تان را بدهند.
- حداقل روزی یک بار جوراب های خود را عوض کنید.
- اگر ورزشکار هستید و یا به هر دلیلی از کفش کتانی استفاده می کنید و مشاغل پر تحرکی دارید، برای پیشگیری از ابتلا به عفونت قارچ ناخن، از پودرهای ضد قارچ در کفش یا جوراب تان استفاده کنید.
حساسیت به مواد کاشت ناخن
این احتمال وجود دارد که برای برخی از افراد، مواد کاشت ناخن حساسیت زا باشد. هرچند این مسئله خیلی نادر است اما برخی از مواد و چسب های به کار رفته در این تکنیک موجب ایجاد حساسیت هایی مثل خارش، سوزش و التهاب در برخی افراد می شوند. حتی ممکن است این مواد باعث تضعیف ناخن های طبیعی شما شده یا پوست اطراف ناخن های شما را خشک و پوسته پوسته کنند.بنابراین بهتر است اولاً مطمئن شوید که مواد کاشت ناخن برای شما حساسیت زا نیستند؛ همچنین دقت کنید تکنسین با استفاده از مرغوب ترین مواد و رعایت نکات بهداشتی کاشن ناخن شما را انجام می دهد.