ساعدنیوز
ساعدنیوز

گرم شدن هوا شیوع کرونا را متوقف خواهد کرد؟

  دوشنبه، 18 فروردین 1399 ID  کد خبر 73217
گرم شدن هوا شیوع کرونا را متوقف خواهد کرد؟
ساعد نیوز: امید بعضی‌ها به این است که تکثیر بیماری کووید-۱۹ با گرمتر شدن هوا رو به افول بگذارد، اما بیماری‌های همه‌گیر همیشه مانند بیماری‌های فصلی رفتار نمی‌کنند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقلذاز برترینها، امید بعضی ها به این است که تکثیر بیماری کووید-۱۹ با گرمتر شدن هوا رو به افول بگذارد، اما بیماری های همه گیر همیشه مانند بیماری های فصلی رفتار نمی کنند.

بسیاری از بیماری های مسری با تغییر فصل کم و زیاد می شوند. آنفلوآنزا عموما در ماه های سردتر زمستان از راه می رسد، دقیقا عین کاری که ویروس استفراغ زمستانی انجام می دهد. بیماری های دیگر، از جمله حصبه، عموما در تابستان به اوج خود می رسند. در مناطق معتدل، موارد ابتلا به سرخک در تابستان کمتر می شود، در حالی که در مناطق حاره در فصل خشک روند افزایشی به خود می گیرد.

برای همین اصلا عجیب نیست که حالا خیلی ها دوست دارند بدانند که کووید-۱۹ نیز از فصول پیروی می کند یا نه. این ویروس که اواسط ماه دسامبر گذشته در چین پدیدار شد، حالا خیلی سریع پخش شده است و روند تسری آن در اروپا و ایالات متحده از بقیه دنیا پیشی گرفته است.

خیلی از موارد شیوع گسترده این بیماری در مناطقی رخ داده است که هوای سردی داشته اند و این مساله به گمانه زنی درباره کاهش احتمالی روند پیشرفت آن با گرمتر شدن هوا دامن زده است. اما تا به حال خیلی از کارشناسان نسبت به سرمایه گذاری بیش از حد روی تاثیرات هوای گرمتر بر این ویروس هشدار داده اند.

و نگرانی آن ها نیز بی پایه نیست. عامل بیماری کووید-۱۹ ویروس کرونای جدیدی است و ما اطلاعات کافی درباره تاثیر تغییر فصل بر روند تکثیر مبتلایان نداریم. ویروس سارس که شباهت زیادی به این ویروس دارد در سال ۲۰۰۳ ظاهر شد، اما مهار سریع آن به این معنی است که اطلاعات چندانی درباره روند تسری آن در فصول مختلف وجود ندارد.

اما ویروس های کرونای دیگری وجود دارند که انسان را آلوده می کنند و می توانند سرنخ های خوبی درباره احتمال فصلی شدن این ویروس جدید در اختیار ما بگذارند.

کیت تمپلتون، پژوهشگر مرکز بیماری های مسری در دانشگاه ادینبرا، ده سال پیش با بررسی سه ویروس کرونای مختلفی که از افراد مبتلا به بیماری های مجاری تنفسی نمونه برداری شده بودند، نشان داد که هر سه "خواص فصلی بارزی" دارند و عمدتا بین ماه های آذر و فروردین فعال می شوند. اما فعالیت ویروس چهارمی که بیشتر در افراد دارای دستگاه ایمنی ضعیف دیده می شد از الگوی چندان ثابتی پیروی نمی کرد.

از نحوه شیوع ویروس کرونای جدید هم به نظرم می رسد که فعالیتش در شرایط سرد و خشک بیشتر می شود.

تصویر
امید می رود که افزایش دما در نیم کره شمالی به کاهش موارد ابتلا به کووید-۱۹ منجر شود

برای مثال، بررسی وضعیت آب وهوای ۵۰۰ مکان مختلف در سراسر دنیا که بیماری کووید-۱۹ در آن ها دیده شده است نشان می دهد که شیوع این ویروس احتمالا با دما، سرعت باد و رطوبت نسبی رابطه دارد. پژوهش دیگری نیز نشان داده است که موارد ابتلا به این بیماری در دما های بالاتر کمتر می شود، اما محققان می گویند که دما به تنهایی نمی تواند تفاوت های موجود در تعداد موارد ابتلا را توضیح دهد.

پژوهش دیگری که هنوز رسما منتشر نشده است هم پیش بینی می کند که احتمال شیوع این بیماری در مناطق معتدل سرد و گرم بیشتر است و مناطق خشک در جایگاه بعدی قرار دارند. پژوهشگران می گویند که مناطق حاره احتمالا کمترین آسیب را از این بیماری خواهند دید.

اما نبود اطلاعات واقعی از فصول مختلف به این معنی است که محققان به اجبار باید از مدل سازی رایانه ای برای پیش بینی وقایع آینده استفاده کنند و استفاده از اطلاعات مربوط به ویروس های کرونای بومی در این رابطه کار سختی است. فصلی بودن این ویروس های بومی دلایل متعددی دارد که شاید در بیماری کووید-۱۹ صدق نکنند.

همه گیری ها معمولا مانند بیماری های عادی رفتار نمی کنند. برای نمونه آنفلوآنزای اسپانیایی در ماه های تابستان به اوج خود رسید، در حالی که آنفلوآنزا های معمولی عمدتا در زمستان شایع می شوند.

جن آلبرت، استاد بیماری های مسری در موسسه کارولینسکا در استکهلم، می گوید "ما در نهایت شاهد بومی شدن کووید-۱۹ خواهیم بود؛ و اگر در آن زمان رفتار فصلی نداشته باشد واقعا مایه تعجب خواهد بود. سوال اصلی این است که آیا حساسیت این ویروس به تغییر فصل تاثیری بر ظرفیت شیوع آن در وضعیت همه گیری خواهد داشت یا نه. نمی توان جواب قطعی به این پرسش داد، اما باید تا حد امکان آن را در نظر بگیریم. "

لذا باید در پیش بینی ها محتاطانه عمل کنیم. اما چرا ویروس های کرونای مشابه خواص فصلی دارند، و چرا این مساله می تواند در وضعیت فعلی مایه امیدواری باشد؟

ویروس های کرونا به گروه "ویروس های غلاف دار" تعلق دارند که با لایه ای روغنی پوشیده شده اند. پژوهش هایی که روی دیگر ویروس های غلاف دار صورت گرفته است نشان می دهد که این لایه روغنی باعث حساسیت بیشتر این ویروس ها به گرما می شود. در شرایط سردتر، این لایه روغنی حالت پلاستیکی سفتی به خود می گیرد و باعث دوام بیشتر ویروس در خارج از بدن می شود. به همین خاطر بیشتر ویروس های غلاف دار خواص فصلی پررنگی دارند.

تصویر
در حال حاضر تعداد پژوهش هایی که تاثیر دما بر کووید-۱۹ را بررسی کرده اند کم است

تحقیقات نشان داده است که ویروس کرونای جدید می تواند روی سطوح سختی، چون پلاستیک و فولاد ضدزنگ تا ۷۲ ساعت در دمای بین ۲۱-۲۳ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۴۰ درصد دوام بیاورد. ما هنوز درک درستی از رفتار این ویروس در دما ها و رطوبت های دیگر نداریم، اما تحقیقات نشان می دهد که ویروس های کرونای دیگر می توانند تا ۲۸ روز در دمای ۴ درجه دوام بیاورند.

ویروس بیماری سارس که شباهت زیادی به ویروس فعلی دارد نیز در شرایط سردتر و خشکتر بیشتر دوام می آورد. برای مثال، ویروس سارس باقی مانده روی سطوح صاف تا بیش از ۵ روز در دمای ۲۲-۲۵ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۴۰-۵۰ درصد دوام می آورد، اما هر چه دما و رطوبت بیشتر می شد از عمر ویروس نیز کاسته می شد.

میگل آرائوخو، پژوهشگر در موزه ملی علوم طبیعی مادرید، می گوید "اهمیت شرایط اقلیمی به این خاطر است که بر توان زنده ماندن ویروس در پی خروج از بدن به خاطر سرفه یا عطسه تاثیر می گذارد. هر چه پایداری ویروس در محیط بیشتر طول بکشد، توان آن نیز برای بیمار کردن مردم و همه گیر شدن بیشتر می شود. درست است که این ویروس جدید خیلی سریع در دنیا پخش شده است، اما مناطقی که شاهد شیوع عمده آن بوده اند عمدتا اقلیمی سرد و خشک دارند. "

به باور او اگر کووید-۱۹ نیز حساسیت مشابهی به دما و رطوبت داشته باشد، شاید موارد ابتلا به ویروس کرونا در گوشه و کنار دنیا در زمان های مختلف اوج بگیرد.

به گفته او "ما منطقا می توانیم انتظار داشته باشیم که این دو ویروس رفتاری مشابه داشته باشند. اما این معادله بیش از یک متغیر دارد. این ویروس از انسان به انسان منتقل می شود. هر جایی که تعداد انسان ها بیشتر باشد و تماس بیشتری نیز با هم داشته باشند، موارد ابتلا نیز بیشتر می شود. رفتار آن ها برای درک دست شیوع این ویروس کلیدی است. "

تصویر
تحقیقات آزمایشگاهی و مدل سازی رایانه ای نشان داده است که دوام کووید-۱۹ در شرایط گرم و مرطوب کمتر می شود

تحقیقی که در دانشگاه مریلند صورت گرفته است نشان می دهد که این ویروس در شهر ها و مناطقی که دمایی بین ۵-۱۱ درجه سانتیگراد داشته اند و نسبتا خشک بوده اند بیشتر پخش شده است.

اما تعداد موارد ابتلا در مناطق حاره نیز اصلا کم نبوده است. پژوهشگران دانشگاه پزشکی هاروارد با تحلیل شیوع این ویروس در آسیا نشان داده اند که حساسیت آن نسبت به آب وهوا از آنچه خیلی ها امید دارند کمتر است.

به گفته آن ها شیوع سریع این ویروس در استان های مختلف چین، چه آن هایی که اقلیمی سرد و خشک دارند و چه آن هایی که حاره ای محسوب می شوند، نشان می دهد که افزایش دما و رطوبت در بهار و تابستان به کاهش موارد ابتلا منجر نخواهد شد، و این امر بر اهمیت اتخاذ تمهیدات بهداشتی به منظور کاهش نرخ تسری این بیماری تاکید می کند.

دلیلش هم این است که پخش شدن این ویروس جز به میزان دوامش در محیط به خیلی چیز های دیگر نیز بستگی دارد. این مساله درک دقیق خواص فصلی این ویروس را پیچیده می کند. در حال حاضر عامل اصلی شیوع بیماری کووید-۱۹ انسان است، و تغییرات فصلی در رفتار انسان ها می تواند نرخ تسری این ویروس را نیز عوض کند.

برای نمونه، موارد ابتلا به سرخک در اروپا با شروع مدارس افزایش پیدا می کند و هنگامی که بچه ها به تعطیلات می روند و دیگر بیماری را به یکدیگر منتقل نمی کنند کم می شود. گفته می شود که حجم عظیم مسافران سال نو چینی در اواخر ژانویه نقش مهمی در انتقال ویروس به دیگر مناطق چین و بقیه دنیا ایفا کرده است.

از طرف دیگر وضع هوا می تواند با سیستم ایمنی بدنمان نیز بازی کند و ما را در برابر بیماری های مسری آسیب پذیرتر کند. طبق برخی مدارک سطح ویتامین د موجود در بدن می تواند بر میزان آسیب پذیری ما در برابر این بیماری ها تاثیر بگذارد. در زمستان میزان ویتامین د بدن ما کم می شود، چرا که عمده وقت خود را در اماکن مسقف می گذرانیم و نور خورشید کمی به بدنمان می خورد. اما از طرف دیگر پژوهش هایی نیز وجود دارد که نشان می دهد این تئوری بعید است که تفاوت های فصلی بیماری هایی، چون آنفلوآنزا را توضیح دهد.

مساله جنجالیتر تاثیر هوای سرد بر سیستم ایمنی بدن است. برخی از پژوهش ها این مساله را تایید می کنند، اما بعضی تحقیقات دیگر نشان می دهند که هوای سرد می تواند باعث افزایش گلبول های سفید خون شود.

اما مدارک بیشتری برای تاثیرگذاری رطوبت بر آسیب پذیری ما در برابر بیماری وجود دارد. خشکی بیش از حد هوا باعث کاهش غشاء مخاطی ریه ها و مجاری تنفسی می شود. این غشاء مخاطی سدی طبیعی در برابر بیماری است و کاهش میزان آن ما را در برابر ویروس های مختلف آسیب پذیرتر می کند.

تصویر
حتی اگر موارد ابتلا به این بیماری در تابستان کمتر شود، بعید است که کاملا از بین برود و در ادامه سال مجددا شایع خواهد شد

از طرف دیگر، مدل سازی رایانه ای نشان داده است که روز هایی که دما و میزان رطوبت هوا بیشتر بوده است، نرخ مرگ ومیر نیز کمتر بوده است.

ویتوریا کولیتزا، مدیر تحقیقات در موسسه تحقیقات بهداشت و پزشکی فرانسه، می گوید عامل اصلی شیوع سریع این ویروس در کل دنیا مسافرت های هوایی بوده است. اما بعد از ورود ویروس به جامعه میزبان، عامل اصلی انتشار آن تماس نزدیک بین مردم است. کاهش این تماس ها نیز می تواند باعث کند شدن روند تسری ویروس شود. این دقیقا همان کاری است که خیلی از دولت ها در سراسر دنیا با اعمال محدودیت های سختگیرانه انجام داده اند.

به گفت خانم کولیتزا "هنوز مدرکی دال بر رفتار فصلی کووید-۱۹ وجود ندارد. مؤلفه رفتاری نیز می تواند در این مساله نقش ایفا کند. "، اما او هشدار می دهد که هنوز برای سنجش تاثیر تمهیدات فعلی بر روند شیوع ویروس زود است. "شاید به تنهایی بتوانند با کاهش مسیر های انتقال بیماری سرعت تسری آن را تا حدی کاهش دهند. "

حتی اگر تعداد موارد ابتلا به کووید-۱۹ در ماه های آینده کاهش یابد، این اتفاق می تواند به خاطر چند دلیل مختلف باشد - موفقیت تمهیدات پیشگیرانه مانند قرنطینه و منع رفت و آمد؛ افزایش سطح ایمنی در بین مردم؛ یا شاید تاثیر تغییر فصل.

جن آلبرت می گوید "تاثیر تغییر فصل، اگر وجود داشته باشد، ممکن است تاثیر دو مؤلفه دیگر را بپوشاند. در کشور هایی که محدودیت های ارتباطی مانع انتشار گسترده ویروس شده است، رسیدن پاییز و زمستان ممکن است به بروز موج دوم شیوع این ویروس منجر شود. "

حتی اگر کووید-۱۹ خواص فصلی داشته باشد نیز بعد است که طی فصل تابستان کاملا نابود شود. اما کاهش موارد ابتلا ممکن است مزایایی داشته باشد.

به گفته آقای آلبرت "اقداماتی که برای صاف کردن نمودار صورت گرفته است هزینه اقتصادی گزافی دارد، اما شاید به ما کمک کند تا این همه گیری را تا تابستان کش دهیم. هرگونه خاصیت فصلی می تواند به نظام های درمانی فرصت دهد تا خود را آماده کنند. "

پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
چهره دلنشین و معصومانه رهبر معظم انقلاب در کلاس ششم ابتدایی+عکس/ رهبری اینجا 12 ساله بودند و معمم (431 نظر) قامت رعنای رهبر انقلاب در لباس خادمی شاه خراسان+عکس /حقا که تو از سلاله ی فاطمه ای... با خنده خود به درد ما خاتمه ای (125 نظر) پذیرایی منحصربفرد رهبر معظم انقلاب از مهمانان؛ چای، شیرینی نارگیلی و یک پارچ آب به جای آب معدنی! (93 نظر) فاتحه خوانی رهبر معظم انقلاب بر مزار پدر بزرگوارشان در حرم امام رضا+عکس/ تاریخ فوتشون چند روز قبل از تولد رهبری بوده (28 نظر) خلاقیت خنده دار مادر ایرانی برای عرض تسلیت به همسایه حماسه آفرید/هنر نزد ایرانیان است و بس! (25 نظر) خواستگاری الناز شاکردوست از رضا گلزار در رستوران شیک/ چشم آیسان خانوم روشن + فیلم (21 نظر) تبریک برادر عروس رهبر معظم انقلاب بابت تولد سومین فرزندِ پسرِ رهبری+عکس/ ماشالا خدا حفظش کنه (19 نظر) رونمایی از مادربزرگ زیبای هانده ارچل بازیگر سریال مست عشق؛ وقتی خوشگلی رو از مامان بزرگت به ارث میبری/ خدا شانس بده والا😅 (17 نظر) نگاهی به میز عزای لوکس و تجملاتی زنداداشِ پزشکِ رابعه اسکویی با رونمایی از عکس‌های آتلیه‌ای مرحومه+ویدیو/ روحش شاد چقد جوون بود (17 نظر) عرص ارادت احساسی روحانی، هاشمی و احمدی نژاد به رهبر معظم انقلاب در عیادت از ایشان در بیمارستان+عکس/ صف کشیدن روسای جمهور برای احوالپرسی با حضرت آقا (17 نظر) کفش بندداری که هیچوقت نصیب رهبر معظم انقلاب نشد/ آرزو به دلمان ماند! چقدر غصه خوردیم (17 نظر) رونمایی از 8 مادرشوهر مهربون غزل بدیعی، همسر داغ دیده رضا داوودنژاد/ خدا حفظشون کنه (15 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز یک نانوای ارومیه‌ای برای کمک به همشهری ها/ باریکلا به این شعور و درک بالا+عکس (14 نظر) (فیلم) خاطره جالب روحانی معروف از آوازخوانی در حضور رهبر معظم انقلاب و آیت الله جوادی آملی / آقا فرمودند آوازشو بیشتر کن ... (14 نظر) بنر جالب شهرداری اصفهان برای حمایت از سگ ها در سطح شهر/ بهتر از این نمیشد مردمو قانع کرد! (12 نظر)
دیگران می‌خوانند   
واکنش گل‌محمدی به یک خبر فوق جنجالی: بحث تعهد در میان نیست! اتفاقی تلخ برای ستاره معصومی همسر سابق مهدی قائدی در فضای مجازی +سند (عکس) جدیدترین ایده های دیزاین اپن آشپزخانه برای خانم های شیک پسند😍 تاکید کردم تلگرام را از نفس بیندازید تا بیاید بگوید چشم! /گفتم اگر اینستاگرام را می بندید، درست ببندید طوفان تماشایی جوان شاعر و آفرین های مکرر رهبر معظم انقلاب+ویدئو/ جهان فهمید رضا جان شاه ایران است رضا خان نه مایحتاج اولیه زندگی رهبر انقلاب اسلامی توسط چه کسی تهیه می‌شود؟ عکسی از خانه ابدی بیتا فرهی و مادرش که سنگ قبرشان مشترک است/روحش شاد و یادش گرامی! گریه های تلخ همسر اول محمدرضا شجریان در مراسم تشییع اسطوره تکرار نشدنی موسیقی+عکس (عکس) تیپ و چهره تازه «رحمان» و «رحیم» در آستانه بازی در سریال پایتخت 7 رونمایی از مادر واقعی و باکلاس پوریا پورسرخ در خانه اروپایی و دوبلکسشان +عکس/چه مامان مهربونی😍 توضیحات جنجالی و عجیب محمود احمدی نژاد درباره ماجرای هاله نوری که او را احاطه کرده بود+ویدیو خلاقیت و هنرنمایی پسر بچه با دریل روی کابینت‌های آشپزخانه شان+ویدیو/ چهره مامانش بعد دیدن این حماسه دیدنیه غوغای آوازخوانی ترانه سلطان قلبم توسط پسر ایرانی در متروی چین/ یه دل میگه برم..برم یه دلم میگه نرم..نرم+ویدئو (ویدئو) عاشقانه ترین سکانس سریال شهرزاد/ بیا این لحظه رو وصل کنیم به همزادش تو گذشته دور (عکس) اوستون اورونوف، بازیکن محبوب پرسپولیسی ها در حال بچه داری / مهاجم گلزن پرسپولیس چه خونه ای برای خانومش درست کرده ... (عکس) میز شام عاشقانه اوستون اورونوف برای همسرش با گل های رز قرمز / چقدر عشقولانه نگاه خانومش می‌کنه 🥰 (عکس) تصویر دیده نشده از عروسی جلال الدین ماشاریپوف، ستاره استقلال در یک تالار شیک و جذاب / فقط کلی پول این گل آرایی ها شده ... (عکس) تبریک تولد اینستاگرامی گلزن امشب استقلال برای رونالدو / ماشاریپوف نشون داد واقعا هم بازی رونالدو بوده .... فال انبیاء روزانه سه شنبه 18 اردیبهشت ماه 1403 همایون شجریان و سحر دولتشاهی در انتظار نوزادشان هستند/ سحر دولتشاهی باردار شد! سفره غذای ساده آقای قرائتی با نان و پنیر و سبزی بالای منبر ماجرای خنده دار بچه دار شدن پدر حاج آقا قرائتی بعد از یک اتفاق عجیب/ بعد از 45 سال بلاخره...+فیلم مبلمان خاص و بوهم خونه عروس شیرازی محمود پاک نیت به سبک نچرالیسم/ ای جانم چه دختر خوشگلی 😍+عکس خاطره خنده دار حامد آهنگی از اولین تجربه جریمه شدنش در خیابان یک طرفه/ فقط مدل خندیدنش که خداست😂+ویدئو نگاه عاشقانه شهاب حسینی به هانده ارچل، بازیگر خوش چهره سریال مست عشق/ عاشقانه های هانده ارچل و شهاب حسینی ارزش صد بار دیدن رو داره شکایت آموزش و پرورش از سریال افعی تهران به‌خاطر سکانس جنجالی تحقیر ناظم! فال روزانه امروز سه شنبه 18 اردیبهشت ماه 1403 فال شمع روزانه امروز سه شنبه 18 اردیبهشت ماه 1403 فال ابجد روزانه سه‌شنبه 18 اردیبهشت 1403 پدرانگی احساسی و عاشقانه رهبر معظم انقلاب در حق دخترشان با بافتن مویشان با یک دست و با زحمت+عکس مراسم تشییع محمدرضا شجریان، استاد آواز ایران با حضور چهره های سرشناس و بازیگران/ از مهدی پاکدل و رعنا آزادی ور تا سحر دولتشاهی و امیر آقایی... معرفی 6 قلعه‌ عظیم و شکوهمند تاریخی برای بازدید در تور هند پدر عادل فردوسی پور و آیت الله هاشمی رفسنجانی چه نسبتی باهم دارند؟ تعریف و تمجید و شوخی خنده دار رهبر معظم انقلاب با اشعار یک شاعر درباره عشق و عاشقی دو درخت کاج+ویدیو/ بچه دار هم شدن نگاهی به کارت دعوت به مراسم عقد در دوره قاجار +عکس/ با اینکه پولدار بوده ولی خبری از شام و ریخت و پاش نیست! خوانندگی خنده دار احمد مهرانفر، ارسطوی سریال پایتخت با صدای زنانه/ آخه بابا پیرت بسوزه عاشقی تو که منو رسوا کردی😂 خلاقیت خنده دار چوپان برای حفظ گوسفندش از سرما حماسه آفرید+ویدئو /مغز تو رو باید طلا گرفت😂 هدیه ارزشمند امام خمینی(ره) به مادر عادل فردوسی پور سر عقدشان+ویدئو بی ربط ترین و خصوصی ترین سوالی که یک دانشجو از آیت الله هاشمی رفسنجانی پرسید+ ویدیو/ این سوال باید توی گینس ثبت میشد بازگشت عادل فردوسی‌پور به صداوسیما پس از چند سال و حضور چند ساعتی در محل کار سابقش+ویدیو
تیتر امروز   
واکنش گل‌محمدی به یک خبر فوق جنجالی: بحث تعهد در میان نیست! تاکید کردم تلگرام را از نفس بیندازید تا بیاید بگوید چشم! /گفتم اگر اینستاگرام را می بندید، درست ببندید همایون شجریان و سحر دولتشاهی در انتظار نوزادشان هستند/ سحر دولتشاهی باردار شد! سفره غذای ساده آقای قرائتی با نان و پنیر و سبزی بالای منبر شکایت آموزش و پرورش از سریال افعی تهران به‌خاطر سکانس جنجالی تحقیر ناظم! فال روزانه امروز سه شنبه 18 اردیبهشت ماه 1403 فال شمع روزانه امروز سه شنبه 18 اردیبهشت ماه 1403 فال ابجد روزانه سه‌شنبه 18 اردیبهشت 1403 پدرانگی احساسی و عاشقانه رهبر معظم انقلاب در حق دخترشان با بافتن مویشان با یک دست و با زحمت+عکس فال انبیاء روزانه سه شنبه 18 اردیبهشت ماه 1403 پدر عادل فردوسی پور و آیت الله هاشمی رفسنجانی چه نسبتی باهم دارند؟ میرتل، زنی که با 4 پا به دنیا آمد و در نهایت مادر شد! +عکس شوهرم را کشتم که خودم را نجات دهم/ ضربه مرگبار کارد به قلب مرد جوان راز معمای جسد بی‌سر مرد افغانستانی در اتوبان همت تهران فاش شد اعتراف جالب طناز طباطبایی/ عاشق این فوتبالیست بودم!
منتخب روز   
عجیب و غریب ترین تولیدات ایران خودرو که از آن بی اطلاعید/ از سمند کوپه تا پیکان جدید با ظاهری عجیب +فیلم کشف کله‌پاچه چهارهزارساله در گورستانی عجیب+ فیلم سیاه خان ، زشت ترین فرد تاریخ ایران+ فیلم (ویدئو) 10 نوع از خطرناک ترین مارهای جهان که در ایران هم دیده شده اند/ کابوس شب یعنی اینا نگاهی به خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب شهرستان بستان آباد/ شعرهای مشهور استاد برای این روستاست +عکس عکس عروسی امیر جعفری و ریما رامین‌فر، همای سریال پایتخت فیک و تقلبی از آب درآمد / هوش مصنوعی داره وارد مراحل ترسناکی میشه! (عکس) تیپ و استایل فوق‌العاده شیک و لاکچری یاورِ سریال فاصله‌ها بعد از 14 سال در عربستان سعودی / ببینیدش نمی تونید بشناسید! فروش ویلای روف گاردن دار و استخر دار حسن جوهرچی، فرهاد سریال فاصله‌ها توسط دخترش در شمال ! / در منطقه‌ای تهرانی نشین!!! سلفی دونفره نعیمه نظام دوست با سلطان کمدی ایران که یکسال حق نداشت منتشرش کنه! / چه ست آدیداسی پوشیده مهران مدیری ...