به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از فارس، وقتی یکی از بلاگرهای مرد ساکن آمریکا به کلیپ زن دبینشین واکنش شدید منفی نشان داد نمیدانست، انگشت در لانه زنبور کرده است!
تبلیغ دبی برای دختران جوان با کلید واژههای «زندگی شاد و آزاد»، «زن مستقل»، «استقبال از دختران» و «درآمد هنگفت» از جمله مواردی است که چندی است به طور مرموزی در شبکههای اجتماعی از جمله اینستاگرام در حال گسترش است.
این اولین بار هم نبود که یک بلاگر به تبلیغ دبی برای دختران با هدف فریب و رویاسازی پوچ برای آنان اعتراض میکرد اما با توجه به شدت انتقاد آن هم از سوی فردی که خود تیپ و شخصیتی بیمبالات و لاقید در فضای مجازی دارد و نماد زندگی لاابالی است، این حرفها بیشتر مورد توجه افکارعمومی در فضای مجازی قرار گرفت.
همین موضوع موجب زد و خوردهای گسترده در فضای مجازی شد و موج منفی علیه بلاگر مرد با بهانه «خشونت علیه زنان» به راه افتاد. این درحالی بود که اعتراض اصلی مسئله تبلیغ و فریب دختران برای حضور تنها برای سوء استفاده عیاشانه در دبی بود.
مدافعان پس از این انتقادات سعی کردند با لاپوشانی این موضوع را خطای تفهیمی قلمداد کنند اما در جای جای صفحه این بلاگر زن تبلیغات هرزه نگارانه به چشم میخورد و موضوع یک کلیپ نیست و این بلاگر نیز با همان ذهنیت گذشته از کلیت چنین تبلیغاتهایی واکنش تند نشان داد.
همین زنان با ویدئوهایی مانند come to dubai بسیاری از شهروندان ایرانی به زندگی در این شهر ترغیب کردند.
یکی از کاربران مجازی درباره این ماجرا مینویسد:« در رابطه با این خانمِ دبی باز قضاوت لازم نیست. تصاویر و کلمات خود فریاد میزنند و گویای همه چیزند. ایشون خودش با زبان سلیس فارسی دقیقا این جمله رو بیان کرد : "با پول یه شب عشق و حال توی دبی میتونید یه هفته سفر و ... برید" و قبلترها در عدیده کلیپ های دیگری هم با پوششی 90 درصد عریان بارها جملات مشابهی رو عنوان کرده است. این خانم بلاگر و مابقی تمام بلاگرها از بس بوی گندشون بالا گرفته که هر نوع دفاعی ازشون چیزی جز رسوایی به دنبال نداره.»
حملات صورت گرفته برای خاموش کردن چنین اعتراضاتی از نوعی سازماندهی باند مجازی حکایت دارد. نکته وقتی جالبتر شد که بی بی سی فارسی نیز با کلید واژه خشونت علیه زنان وارد گود میشود!بی بی سی سعی کرد مسئله را با ساخت اصطلاحات پوشالی و کذبی چون «مردان سمی» که همطراز و همسان غیرت مردانه و برای تخریب ارزشهای مردان ایرانی ساخته و پرداخته شده است، به نفع جریان تبلیغات دبی افکارعمومی را هدایت کند. در همین راستا این رسانه انگلیسی عنوان میکند:« ناموس پرستی یا مردانگی سمی، نامهای مختلفی است که به نوعی از رفتار و نگرش به زنان داده شده. مفهومی که حالا با یک دعوای مجازی دوباره سر زبانها افتاده. یک چهره فارسیزبان شبکههای اجتماعی که در اینستاگرام میلیونها دنبالکننده دارد، به یک اینفلوئنسر زن ایرانی ساکن دبی به تندی انتقاد کرد. او حالا عذرخواهی کرده. فرهنگ مردسالار در چنین رفتاری چه نقشی دارد؟»
اینکه چرا بی بی سی فارسی وارد چنین دعوایی در شبکههای اجتماعی میشود بسیار معنادار است و از آن جالبتر اینکه در این دعوای مجازی نیز پرستیژ بیطرفانه خود که همیشه سعی دارد آنرا به مخاطب القا کند را به طور آشکارا در حمایت از بلاگر دبینشین کنار میگذارد! تبیلغات رویاپردازانه از دبی با ساخت تصویری مستقل از زنان موفق طراحی است که پشت سر آن بعضا باندهای فساد اخلاقی حضور دارند؛ موضوعی که با شکل گیری یک موج حمایتی از چنین تبلیغاتی بیشتر نمود مییابد. این باندها با همین رویاسازیها زنان و دختران را به دبی کشانده و با فریب از زندگی لاکچری و درآمدهای نجومی آنان را به دام شبکههای فساد خود میاندازند که شاخههای بینالمللی خاصی نیز دارند که آنان را حمایت میکنند.
سال گذشته بود که سرکرده یکی از همین باندهای قاچاق زنان به نام «شهروز سخنوری» معروف به الکس اعدام شد. جرم وی قاچاق انسان به قصد فحشا بود که شبکه گستردهای از زنان و دختران روسپی را از شهرهای مختلف کشور سازماندهی و مبادرت به قاچاق آنها به چندین کشور منطقه از جمله شهر دبی می کرد که با هوشیاری نیروهای امنیتی دستگیر و مجازات شد.
یکی از متهمان این باند درباره اقدامات باند الکس مطرح میکند: « الکس من را به دوبی فرستاد و در آنجا هم بابت خدمات فساد و فحشایی که میدادم برای الکس درآمد کسب میکردم. شبکه در دوبی یک مدیر اصلی (صوفی) داشت که تمامی دخترها زیر نظر او کار میکردند و در اصل او زنان و دختران شبکه را در دوبی تحویل میگرفت و پولهای کسب شده از راه ارائه خدمات فساد را به حساب الکس واریز میکرد.»
همچنین شهروز سخنوری یک فرد معروف در یکی از شبکههای مجازی را با توجه به تعداد بالای دنبالکنندههایش در سیستم خود جذب کرده بود و از طریق فضای مجازی نیز اقدام به تقویت شبکه فساد و فحشای خود میکرد. در جریان تحقیقات به عمل آمده از افراد موثر در شبکه الکس مشخص شد، او تنها به کارکرد افراد در زمینه فساد و فحشا بسنده نمیکرده و از آنها سو استفادههای مهم دیگری نیز میکرده است.
مطابق اظهارات ثبت شده از سوی فرد متهم دیگری در این شبکه مشخص میشود در هنگام اسکورت برخی از دختران به مقصد دوبی باند الکس آنها را مجبور به حمل موادمخدر نیز میکرده و در دوبی موادمخدر ترانزیت شده را تحویل باندهای قاچاقچی دیگر میدادند.
الکس در یک مورد از همکاریش با دیگر شبکههای بین المللی شرایط را به گونهای فراهم آورده بود که پس از مدتی شبکه مورد اشاره بیش از 2 هزار 600 مشتری ثابت جذب کرده و شبکه به ازای هر یک از قربانیان مبلغ 500 دلار به حساب الکس واریز میکرده است.
با این وجود برخی از افرادی که با رویای زندگی مستقل و درآمد هنگفت به کشورهایی مانند امارات رفتهاند از زندگی سختی صحبت میکنند که نه تنها مشابه آن در ایران یافت نمیشود بلکه حتی تصور آن نیز بسیار عذاب آور است. این درحالی است که بلاگرهای فضای مجازی خصوصا برخی زنان که معلوم نیست پولهای خود را از کجا کسب میکنند و همیشه در فضای مجازی نسبت به چگونگی کسب درآمدشان سئوال و ابهام وجود دارد، تصویری زیبا و لاکچری و رویاگونه از دبی برای مخاطبان خود ترسیم میکنند.