ایمپلنت بدون جراحی چگونه انجام می‌ شود؟

  شنبه، 18 بهمن 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
ایمپلنت بدون جراحی چگونه انجام می‌ شود؟
ایمپلنت بدون جراحی روشی نوین در درمان کاشت دندان است که در آن موضع ایمپلنت ابتدا پانچ شده و سپس کاشت پایه ایمپلنت انجام می گیرد. در این روش درمانی سرعت عمل بالا است و درد و خونریزی به مراتب پایین تر است.

ایمپلنت بدون جراحی روشی نوین در درمان کاشت دندان است که در آن موضع ایمپلنت ابتدا پانچ شده و سپس کاشت پایه ایمپلنت انجام می گیرد. در این روش درمانی سرعت عمل بالا است و درد و خونریزی به مراتب پایین تر است. سرعت بهبودی بیمار در روش ایمپلنت بدون جراحی بالاتر است. این روش درمانی برای کسانی که جراحی های کاشت دندان برایشان استرس زا می باشد، بسیار مناسب است. کاهش زمان درمان و بهبودی سریع را می توان از مزایای کاشت بدون جراحی دانست.

در روش کاشت ایمپلنت پانچی موضع پانچ شده و کاشت انجام می شود. لازم به ذکر است که در این روش درمانی نیاز به بخیه و کنار زدن لثه نیست که این مورد خود باعث کاهش مدت زمان درمان و کاشت ایمپلنت شده است. قیمت کاشت بدون جراحی با روش معمولی تفاوت چندانی نداشته با این تفاوت که این روش روشی نوین در کاشت دندان محسوب می شود. انتخاب نوع روش درمانی بسته به نظر متخصص ایمپلنت است. برخی که از حجم استخوان فک کافی برخوردار نیستند، کاندید مناسبی برای کاشت بدون جراحی نیستند.

ایمپلنت بدون جراحی در چه شرایطی ممکن نیست؟

بعد از کشیدن دندان، استخوان فک به دلیل نبود ریشه دندان شروع به تحلیل رفتن می کند. همچنین بافت لثه دچار تغییراتی می شود. در این صورت پیش از انجام ایمپلنت حتما باید پیوند استخوان انجام داد تا مقداری از استخوان فک که تحلیل رفته است جایگزین شود و بستر مناسب برای کاشت دندان فراهم شود. همچنین پیوند بافت نرم برای لثه تحلیل رفته باید انجام شود. در چنین شرایطی ایمپلنت بدون جراحی جوابگو نیست و کاشت دندان حتما با جراحی همراه است.

در شرایط زیر حتما باید جراحی ایمپلنت انجام شود:

نیاز به پیوند استخوان پیش از ایمپلنت

در موارد تحلیل استخوان فک كه بافت استخوان به ميزان كافی از نظر ضخامت يا ارتفاع وجود ندارد، حتما بايد لثه آن ناحيه كنار زده شده و از روش های پيوند استخوان استفاده كرد.

نیاز به پیوند لثه و بافت نرم

در مواردی كه مشكل بافت نرم (لثه) وجود دارد، حتما بايد از روش جراحی باز استفاده شود و علاوه بر ناحيه ایمپلنت معمولا تكه ای پيوند لثه از كام بيمار برداشته و به ناحيه مورد نظر پيوند می شود.

ایمپلنت بدون جراحی چگونه انجام می شود؟

در روش دیجیتال یا ایمپلنت بدون جراحی ابتدا یک اسکن داخل دهانی از بیمار گرفته می شود. اطلاعات بافت نرم و دندان ها از این طریق بدست می آید. سپس بیمار به رادیولوژی مراجعه می کند و یک CBCT از بافت سخت تهیه می شود. این دو فایل اطلاعاتی بدست آمده با هم ترکیب شده و مدل سه بعدی بسیار دقیقی از بافت های نرم و سخت فک ارائه می دهد. با توجه به این مدل یک طرح درمان پروتز نهایی ریخته شده و بر مبنای آن مکان، موقعیت و زاویه ی دقیق ایمپلنت ها مشخص می شود. در واقع قبل از جراحی فیزیکی روی بیمار، یک بار عمل جراحی در فضای مجازی انجام می شود. این جراحی مجازی یک راهنمای جراحی در اختیار پزشک می گذارد؛ بنابراین با مراجعه بیمار برای ایمپلنت بدون نیاز به بریدن لثه، با ایجاد یک سوراخ بسیار کوچک روی لثه عمل دریلینگ انجام شده و ایمپلنت در موقعیت دقیق خود قرار می گیرد. این نوع جراحی بدون عوارض معمول مثل، درد، کبودی و بخیه است و به راحتی انجام می شود.

از مزایای دیگر این روش می توان به کاهش تعداد دفعات مراجعه بیمار اشاره کرد و به دلیل عدم نیاز به کنار زدن لثه، خون رسانی استخوان که از طریق لثه انجام می شود و فرآیند جوش خوردن سلول های استخوانی با ایمپلنت که تحت تاثیر این خون رسانیست، به سادگی انجام می شود و بالطبع زمان ترمیم و جوش خوردن جلو می افتد. علاوه بر این با هر بار کنار زدن و بریده شدن لثه حدود یک میلیمتر تحلیل استخوانی به دلیل قطع خون رسانی در این ناحیه اتفاق می افتد که در این روش از آن پیشگیری می شود.

همچنین با وجود مدل سه بعدی از قبل تهیه شده، امکان ساخت پروتز فوری برای نواحی جلویی دهان که در زمینه زیبایی اهمیت دارد، وجود دارد به طوری که بیمار در موارد لازم می تواند در همان جلسه پروتز خود را تحویل بگیرد و با دندان از مطب خارج شود. در این روش برای بیماران سیگاری و دیابتی که شانس موفقیت ایمپلنت برایشان کم است، امکان انجام این عمل وجود دارد. همچنین بیمارانی که به هر دلیلی منع جراحی دارند می توانند از این روش ایمپلنت بدون جراحی برای درمان استفاده کنند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها